Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Γ. Χαραλαμπίδης: Η Ελλάδα θα κερδίσει σε μια σύγκρουση με την Τουρκία- Η Κύπρος το πρόβλημα (Βίντεο)

Από τη στιγμή που δεν έχουμε καταφέρει να περιλάβουμε εντός των συμπερασμάτων ρήτρα η οποία αναφέρει την αυτόματη ενεργοποίηση του 42-7 σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας μειώνεται το οποιοδήποτε περιεχόμενο στήριξης προς την Ελλάδα και την Κύπρο σε ότι αφορά τα συμπεράσματα δηλώνει ο Γεωπολιτικός αναλυτής Δρ. Γιάννος Χαραλαμπίδης, στα Παραπολιτικά FM. 

Ακούω ότι στο προσχέδιο των συμπερασμάτων γίνεται αναφορά σε σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών της ευρωπαϊκής ένωσης και ότι δεν πρέπει να γίνουν επεισόδια κλπ. Η Τουρκία αυτά δεν τα λαμβάνει υπόψη διότι δεν μπορούν να έχουν κάποια πρακτική εφαρμογή έτσι ώστε να την αποτρέψει προκειμένου να προχωρήσει σε οτιδήποτε έχει στο μυαλό του ο Ερντογάν.

Η αποτροπή στην πράξη σημαίνει την επιβολή εκ των προτέρων κυρώσεων ή την ενεργοποίησης αυτών σε περίπτωση που αποτολμήσει επίθεση (Το άρθρο 42.7 αναφέρει: Σε περίπτωση κατά την οποία κράτος μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό δεν επηρεάζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας ορισμένων κρατών μελών.)

Πώς μπορεί να απολογείται η Ελλάδα για την στρατιωτικοποίηση νησιών όταν απέναντι υπάρχει ο μεγαλύτερος αποβατικός στόλος του Αιγαίου, “Η στρατιά του Αιγαίου”. Μια από τις τέσσερις στρατιές της Τουρκίας και η μοναδική που δεν εντάσσεται στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις Η Στρατιά Αιγαίου (τουρκικά: Ege Ordusu), η οποία στο παρελθόν ονομαζόταν 4η Στρατιά (4. Ordu), είναι μία από τις τέσσερις στρατιές του τουρκικού στρατού.

Στη δικαιοδοσία της «Διοίκησης Στρατιάς Αιγαίου» (Ege Ordusu Komutanlığı) υπόκεινται όλες οι δυτικές ακτές της Τουρκίας και έχει έδρα τη Σμύρνη. Σχηματίστηκε τον Ιούλιο 1975.  Επίσης η Τουρκία δεν δικαιούται να ομιλεί διότι κατέχει την Κύπρο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ και καταστρατηγεί τις εγγυήσεις ως εγγυήτρια δύναμη μαζί με την Ελλάδα. 

Επίσης η Ελλάδα πρέπει να επαναφέρει στην ατζέντα το Πυρηνικό Εργοστάσιο Άκκουγιου που κατασκευάζεται απέναντι από την Κύπρο χωρίς να έχει εκπληρώσει η Τουρκία τις συμβατικές τις υποχρεώσεις απέναντι σε όλες τις γείτονες χώρες (Το Πυρηνικό Εργοστάσιο Άκκουγιου (τουρκικά: Akkuyu Nükleer Güç Santrali) είναι εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας υπό ανάπτυξη στο Ακκούγιου στο Μπουγιουκετσελί στην Επαρχία Μερσίν της Τουρκίας. Θα γίνει το πρώτο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας της χώρας). 

Δεν αμφιβάλω ότι η Ελλάδα θα κερδίσει σε μια σύγκρουση με την Τουρκία. Από το Αιγαίο έως την Θράκη όμως μία Ελληνοτουρκική σύγκρουση θα οδηγήσει την Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο και μια νίκη των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων θα οδηγήσει ουσιαστικά σε μια τραγωδία αντίστοιχη με αυτής του 1974.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...