Κωνσταντίνος Φίλης
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Κ. Φίλης: Του αρέσει να τσακώνεται του Ερντογάν, αλλά ξέρει τις συνέπειες ενός καβγά με την Ελλάδα (Βίντεο)

Πρέπει να δίνουμε σημασία στις Τουρκικές κινήσεις, πρέπει να φιλτράρουμε, πρέπει να έχουμε μία κριτική στάση σε όσα ακούγονται τώρα δηλώνει ο καθηγητής Γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Φίλης στον Real FM.

Του Ερντογάν του αρέσει να τσακώνεται. Από χαρακτήρα θα έλεγα, αλλά καταλαβαίνει ότι είναι σε δύσκολη θέση, θα είναι σε απελπιστική θέση αν συνεχίζει να αντιτίθεται στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και δεν νομίζω ότι έχει την πολυτέλεια μέσα σε όλα αυτά να βάλει και το ζήτημα της Ελλάδας. Περισσότερο πιστεύω ότι θέλει να προειδοποιήσει εμάς να μην κάνουμε κάποια κίνηση στο ΝΑΤΟ ή ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Όσο και να θέλει στο εσωτερικό να δημιουργεί και να καλλιεργεί την εικόνα, ότι σε όλα τα ζητήματα τα βάζει με όλους και είναι απέναντι σε όλους και δεν φοβάται κανέναν αυτό δεν ισχύει.  Θα είναι λάθος να πιστεύουμε ότι όλοι θα σταθούν απέναντι στην Τουρκία. Οι δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ δείχνουν ότι δεν είναι έτσι. Ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ δεν εκφράζει την δική του άποψη και σίγουρα δεν εκφράζει μια άποψη που δεν είναι σε συμφωνία με την Αμερικανική άποψη τονίζει ο καθηγητής.

Η Τουρκία είναι μια χώρα σημαντική για την Δύση. Με ένα πληθυσμό 83 εκατομμυρίων με την δέκατη έβδομη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, παρά τα σοβαρά προβλήματα, με παρουσία στην περιοχή του Καυκάσου, παρουσία στην Λιβύη κλπ είναι ακόμα πολύ σημαντική για τους Αμερικανούς. (...). 

Υπάρχει συσσωρευμένη οργή στην Τουρκία απέναντι στην χώρα μας που κάπου θα εκτονωθεί, δεν πιστεύω σε ένα θερμό επεισόδιο γιατί μπορεί να είναι καταστρεπτικό για την Τουρκία αλλά δεν αποκλείω ρηματικές διακοινώσεις στον ΟΗΕ και λοιπές προκλητικές ενέργειες τουλάχιστον το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

Η Ελλάδα κινείται διπλωματικά και αυτό εκνευρίζει την Τουρκία. Οι συμμαχίες που έχει κάνει η χώρα μας ενοχλούν τον Ερντογάν που θέλει να κυριαρχήσει στην περιοχή. 

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ