Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σκηνικό Ιμίων στην Ψέριμο! Τούρκοι δημοσιογράφοι "κατασκοπεύουν"-Τι θα κάνουν μετά; (Εικόνες & Βίντεο)

Από τον περασμένο Ιανουάριο έχουμε γράψει πως με αφορμή τη αποστολή στρατιώτη Ιατρού στην Ψέριμο η Άγκυρα δηλώνει: ”Ελληνικά πυροβόλα/πολυβόλα στοχεύουν την Τουρκία”

Σημειώναμε δε πως η Τουρκία τονίζει ότι η χώρα μας “εγκατέστησε στρατιωτική μονάδα πριν από 10 χρόνια, σε ένα νησί το οποίο απέχει μόλις 3 μίλια από την περιοχή της Αλικαρνασσού, καθώς απαγορεύεται κάθε στρατιωτική εγκατάσταση σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης, ενώ διόρισε και γιατρό στο νησί αυτή τη φορά στελεχώνοντας ιατρείο”. Το προκλητικότατο τουρκικό δημοσίευμα, αναφερόταν στο νησί “των κατσικιών” στα τουρκικά και όχι με το όνομα του (Ψέριμος), ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα έχει στρέψει τις κάννες των πυροβόλων και των βαρέων πολυβόλων στην κορυφή του νησιού, προς την Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό αφήγημα επανέρχεται με αφορμή το σήριαλ περί αποστρατικοποίησης των νησιών. 

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu πιάστηκε να «κατασκοπεύει» την Ψέριμο, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα το τουρκικό πρακτορείο αναφέρει τα ίδια που λέγαμε και τον Γενάρη: «Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όμως συνεχίζεται η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων. Το πρακτορείο Ανατολή κατέγραψε τις ενέργειες στρατιωτικοποίησης. Οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο. H ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί».

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του μήνα είχαμε «Αμόκ» στην Τουρκία για το ταξίδι Μητσοτάκη σε Ψέριμο και Αστυπάλαια

Το ότι εμπλέκονται τουρκικά ΜΜΕ με ελληνικό νησί θυμίζει ξεκάθαρα το σκηνικό των Ιμίων. 

Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από τις ακόλουθες φωτογραφίες και αναφέρεται πως  "Και στις δύο πλευρές της σημαίας, οι συστοιχίες του πυροβολικού διακρίνονται εύκολα στα καμουφλαρισμένα χαρακώματα" και πως "Το νησί Keçi (Ψέριμος), βρίσκεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα"

https://www.youtube.com/watch?v=Sy0M43woPuM

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ