Ελληνοτουρκικά

Καθηγητής Λαγγίδης: Δεν φαίνεται εύκολη μια αποκλιμάκωση με την Τουρκία με τα σημερινά δεδομένα (Βίντεο)

Πολλές φορές στο παρελθόν έχει επαναληφθεί το ίδιο ακριβώς φαινόμενο από πλευράς ρητορικής δηλώνει ο καθηγητής διεθνών σχέσεων Αφεντούλης Λαγγίδης, στον 98,9 Alpha Radio. 

Ο καθηγητής τονίζει την ανάγκη η χώρα μας να είναι προετοιμασμένη τόσο στο εσωτερικό, κυρίως, όσο και στο εξωτερικό, με τις διπλωματικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για παν ενδεχόμενο. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι πρώτον παρόμοιες κρίσεις έχουμε αντιμετωπιστεί στο παρελθόν και μάλιστα και σχετικά πρόσφατα και βεβαίως δεν αναφέρομαι απλά και μόνο στα Ίμια αλλά και την κρίση με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και με τους s-300 και απλά και μόνο λίγα χρόνια μετά ακολούθησε ένα ιντερλούδιο το οποίο λανθασμένα όμως εξηγήθηκε από την Ελληνική πλευρά ως πρόθεση του Ερντογάν να εξομαλύνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βεβαίως με δεδομένη την κατάσταση σήμερα στο εσωτερικό της Τουρκίας, πολιτικά και οικονομικά, να έχουμε επαναφορά σε μία κατάσταση κρίσεως πάση περιπτώσει την κορύφωση αυτής σε λεκτικό επίπεδο. Η επιρροή ενός ηγέτη μιας χώρας γενικότερα υφίσταται αυξομειώσεις, ανάλογα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και στα γεωπολιτικά τεκταινόμενα, όπως επί παραδείγματι τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία.

Από την άλλη βεβαίως υπάρχουν πρόσωπα παραδείγματι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ όποιος υπέρ το δέον, το ξαναλέω και το τονίζω αυτό το τελευταίο, αν θέλετε υπερασπίζεται και εντός και εκτός εισαγωγικών τα συμφέροντα τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Τουρκίας.

Εν πάση περιπτώσει υπερτονίζει την σημασία της Τουρκίας κάτι το οποίο βεβαίως θα έπρεπε να προβληματίζει την Ελληνική πλευρά. Από την εποχή του Γιόζεφ Λουνς, πάλι γενικού γραμματέα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τόσο αν θέλετε φιλικό προς την άλλη πλευρά γενικό γραμματέα συμπληρώνει ο καθηγητής. 

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...