Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σύνοδος ΝΑΤΟ-Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Χαμηλώστε την ένταση καθώς και σταματήστε παραβιάσεις και λεκτικές επιθέσεις (upd)

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του για την εν λόγω συνάντηση ανέφερε από την πλευρά του τα εξής: Στη συνάντηση του MSB Hulusi Akar με τον Έλληνα ομόλογό του, τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας ανοικτών, η εστίαση στη θετική ατζέντα, η συμβολή της στις γειτονικές σχέσεις και τη διμερή/περιφερειακή συνεργασία, καθώς και η σημασία της διατήρησης του διαλόγου για τη μείωση των εντάσεων.

Αρχικό κείμενο 

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Στο περιθώριο, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χ. Ακαρ. Ήταν 5λεπτη στο... όρθιο. Ο κ.Παναγιωτόπουλος είπε στον Ακαρ να χαμηλώσει η ένταση καθώς και να σταματήσουν οι παραβιάσεις και οι λεκτικές επιθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτύτερα μήνυμα διαλόγου έστειλε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ μιλώντας στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη μετά την προχθεσινή αντιπαράθεση που είχαν Έλληνες βουλευτές μαζί του.

Στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ φαίνεται να ρίχνει τους τόνους. 

«Eίμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συνομιλίες και συναντήσεις. ´Ηδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές και θέλουμε να ολοκληρωθούν. Υπάρχουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές οι συναντήσεις όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας. Όπως αν υπάρξει ευκαιρία, όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο (Παναγιωτόπουλο)», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, ο Χουλουσί Ακάρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...