Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκική παραφροσύνη! Άγκυρα: Πορεία του PKK από το στρατόπεδο του Λαυρίου στην Αθήνα (Βίντεο)

Την παραφροσύνη του «στρατοπέδου του PKK» στο Λαύριο επαναφέρει η Άγκυρα, δια στόματος του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόιλου, ο οποίος με ανάρτησή του κατηγορεί την Ελλάδα ως «καταφύγιο τρομοκρατίας».

Τα τουρκικά φερέφωνα μεταδίδουν τις δηλώσεις, γράφοντας για «στρατόπεδο τρόμου» και για «στρατόπεδο όπου παρέχεται ιδεολογική εκπαίδευση σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων».

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, ο Ερντογάν είπε ότι τα μέλη του PKK χρησιμοποιούν ενεργά τον προσφυγικό καταυλισμό του Λαυρίου στην Ελλάδα για τη στρατολόγηση και την εκπαίδευση νέων τρομοκρατών πριν τους αναπτύξουν στο βόρειο Ιράκ

«Επί 7-8 μήνες, υπάρχει μια υποδομή μεταφοράς προσωπικού στον καταυλισμό του Λαυρίου, εκπαίδευσής του εκεί και, εν συνεχεία, μεταφοράς του πίσω στο ΡΚΚ και σε άλλες οργανώσεις μέσω του Ιράκ», ανέφερε ο Ερντογάν αναλύοντας την προπαγάνδα του μετά την εμφανέστατα στοχευμένη "πάσα" δημοσιογράφου.

Αναλυτικά το τουρκικό δημοσίευμα: 

«Η πόλη του Λαυρίου, περίπου 1 ώρα από την Αθήνα, είναι ένα γοητευτικό θέρετρο διακοπών με το μικρό λιμάνι και τις καφετέριες κατά μήκος της παραλίας. Ωστόσο, δεν είναι οι φυσικές ομορφιές που φέρνουν το Λαύριο στην ατζέντα, αλλά το στρατόπεδο τρόμου που φιλοξενεί.

Αναφερόμενος στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα, ο υπουργός Σοϊλού είπε: «Υπάρχουν γειτονικές χώρες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, το στρατόπεδο του Λαυρίου, του οποίου το σήμα είναι τα Ηνωμένα Έθνη, έχει κινητοποιηθεί και πάλι υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK για περίπου 7-8 μήνες», είπε.

Ο Υπουργός Σοϊλού μοιράστηκε τις στιγμές που μίλησε με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια του προγράμματος συνάντησης μετανάστευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μοιράστηκε επίσης πλάνα που δείχνουν την πορεία μελών του PKK από το Στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα στην Αθήνα. Ο Σοϊλού ανέφερε τα εξής στην ανάρτησή του:

Το Στρατόπεδο Λαυρίου είναι ένα αρχηγείο όπου παρέχεται ιδεολογική εκπαίδευση σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στο στρατόπεδο χωρητικότητας 400 ατόμων διαμένουν αυτή τη στιγμή 350 τρομοκράτες. Αυτό το αρχηγείο, που μοιάζει με καταυλισμό προσφύγων, είναι επίσης σημαντικό από την άποψη της συγκάλυψης των δραστηριοτήτων της τρομοκρατικής οργάνωσης για ανθρωπιστικούς λόγους.

Οι αγωνιστές στο στρατόπεδο φιλοξενούν περιστασιακά δυτικούς δημοσιογράφους. Τα ψέματα που λένε οι τρομοκράτες χρησιμοποιούνται ως μαύρο προπαγανδιστικό υλικό κατά της Τουρκίας στη δυτική κοινή γνώμη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...