Καθηγητής Μάζης
Ελληνοτουρκικά

Καθηγητής Μάζης: Εάν φύγει ο οπλισμός από τα νησιά δεν μπορεί να αντικατασταθεί γιατί ...

Ο κ. Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε για την αποστολή οπλικών συστημάτων από τα νησιά μας στην Ουκρανία (24-05-2022).

Ο κ. Μάζηςείπε αρχικά ότι, "Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να στέλνει όπλα τα οποία πλήρωσε ο ελληνικός λαός για την ασφάλειά του, χωρίς να περάσει από Συμβούλιο Αρχηγών, ωρίς το Συμβούλιο Αρχηγών να ενημερώσει τη Βουλή, δηλαδή ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης να ενημερώσει την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, με τη σειρά της η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας να ενημερώσει τη Βουλή και να εγκριθεί ή να μην εγκριθεί η αποστολή αυτών των όπλων;"

Ο κ. Μάζης πρόσθεσε, "Εάν αυτό το όπλο έχει φύγει από νησιά ελληνικά, έτσι στα οποία ξέρουμε ότι οι Αμερικανοί δεν θέλουν καν να συμμετέχουν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ να χρησιμοποιεί αυτά τα νησιά, τότε ακόμη και χέρι με χέρι να τα παίρναμε τα όπλα, θα λέγανε οι Αμερικανοί αυτά τα όπλα που σας δίνουμε δεν θα πάτε να τα ακουμπήσετε στα νησιά γιατί δεν το δεχόμαστε να το κάνετε αυτό. Εάν φύγει λοιπόν ο οπλισμός από τα νησιά δεν μπορεί να αντικατασταθεί".

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...