Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ξεμύτισε νότια της Λέσβου το Yunus -Το παρακολουθεί σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής-Τον Μάζη "παρέλαβε" ο τουρκικός τύπος

Γράφαμε χθες για την νέα παράνομη NAVTEX της Τουρκίας καθώς και πως στέλνει νοτίως του Καστελόριζου το ερευνητικό Yunus. 

Σήμερα το ερευνητικό Yunus απέπλευσε πρώτες πρωινές ώρες κι αυτή την στιγμή βρίσκεται νοτίως Λέσβου. Το Yunus συνοδεύεται και από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακης.


Το παρακολουθεί σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην παρούσα φάση.

Στο μεταξύ με αναχώρηση από το NAS Cengiz Topel το ATR P-72MPA (reg. TCB-751 - callsign MARTI20) επιχειρεί πάνω από το Βόρειο Αιγαίο στην περιοχή της ελληνικής νήσου Λήμνου εντός του FIR Αθηνών αλλά παραμένοντας εντός του διεθνούς εναέριου χώρου.

Στο μεταξύ το τουρκικό δίκτυο star.com.tr ασχολείται με δηλώσεις του Καθηγητή Ιωάννη Μάζη και ισχυρίζεται πως ο Έλληνας αναλυτής "προειδοποίησε ανοιχτά τη χώρα του: Οι ΗΠΑ θα το πουλήσουν ξανά Ας συνεργαστούμε με την Τουρκία".

Σύμφωνα με τους Τούρκους ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης είπε πως, «Οι ΗΠΑ θα πουλήσουν την κυριαρχία της Ελλάδας για να κρατήσουν την Τουρκία στο πλευρό τους. Πρέπει να εξάγουμε φυσικό αέριο στη Μεσόγειο με την Τουρκία ». 

Σύμφωνα με τα γραφόμενα του τουρκικού δικτύου: 

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, ο οποίος έκανε δηλώσεις στην ελληνική τηλεόραση, υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ θα πουλήσουν την κυριαρχία της Ελλάδας για να κρατήσουν την Τουρκία στο πλευρό της απέναντι στη Ρωσία».

Ο Μάζης είπε, «Κάθε φορά μας παρουσιάζουν ως διαπραγματευτικό χαρτί κατά Τούρκων, Μακεδόνων και Αλβανών», συνέχισε τα λόγια του ως εξής: «Ανησυχώ ότι οι Τούρκοι δεν θα καταπιεστούν μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. θα σας πω μια μικρή ιστορία που είναι πολύ πιθανό να συμβεί: Είμαστε όλοι πεινασμένοι εδώ, εντάξει; Είναι απαραίτητο να κρατήσουμε τις καταθέσεις ακίνητες; Όσοι πεινάμε εδώ, γιατί δεν τα πάρουμε και τα μοιραζόμαστε στα μισά, ενώ όσοι είναι από την άλλη πλευρά (οι Τούρκοι) έχουν κάτι από αυτά που χρειαζόμαστε; Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσουμε καθόλου τους πόρους της Μεσογείου; Αυτό θα είναι ένα επιχείρημα που θα ακούσετε πολύ"

Βέβαια οι Τούρκοι πάλι τα λένε όπως θέλουν καθώς απέκρυψαν την δήλωση Μάζη:  Καταρρίψτε Τουρκικό Drone

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ