Ελληνοτουρκικά

Αιγαίο: Δεν πέταξαν τουρκικά F-16 - 40 παραβιάσεις από δύο CN-235 και ένα UAV

Δεν εμφανίστηκαν τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο τη Δευτέρα.  Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την πρωτοφανή τουρκική πρόκληση, να προσεγγίσουν δύο τουρκικά F-16 την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων και τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν από την Αθήνα, από το πρωί της Δευτέρας και μέχρι αργά το απόγευμα δεν έκαναν την εμφάνισή τους πάνω από το αρχιπέλαγος τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις ελληνικές αρχές, καταγράφηκαν οι πτήσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους UAV, δύο κατασκοπευτικών CN-235, και ενός αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας ATR-72.
Τα τουρκικά αεροπλάνα προέβησαν σε 40 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (οι 6 έγιναν από το UAV και οι 34 από τα CN-235) ενώ σημειώθηκαν και 4 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται