Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

«Μουδιασμένοι» οι Τούρκοι για την αποδοχή του Μητσοτάκη από τον Πρόεδρο και το Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ελλάδα και Τουρκία, δύο χώρες τόσο κοντά γεωγραφικά και όμως με τόσο αντιδιαμετρικές  θέσεις  και αξίες σε πάρα πολλά ζητήματα

Την ώρα που Φινλανδία και Σουηδία φοβούμενες τη Ρωσική επιθετικότητα  και δηλώνουν την επιθυμία τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ , έρχεται η κατ' όνομα μόνο "σύμμαχος" και κράτος μέλος  Τουρκία, να "παζαρέψει" την αποδοχή τους, προτάσσοντας αστείες δικαιολογίες περί υποτιθέμενης  υπόθαλψης της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK από τις δύο χώρες, λέγοντας μάλιστα ότι η Ατλαντική Συμμαχία δεν είναι ένας οργανισμός που έχουν θέση χώρες που φιλοξενούν τρομοκράτες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απώτερος βέβαια σκοπός των Τούρκων είναι να ξεκινήσουν το ανατολίτικο παζάρι με τις ΗΠΑ απευθείας, προκειμένου ως αντάλλαγμα για την μη άσκηση veto στην ένταξη Φινλανδίας και Σουhδίας στο ΝΑΤΟ,  να πάρουν τα 40 F-16 που ζήτησαν, να εκσυγχρονίσουν άλλα 80 που έχουν και παράλληλα να πετύχουν την εξίσωση του PKK  με τους Σύριους Κούρδους του YPG από τη Δύση ως τρομοκρατική οργάνωση, προκειμένου να τους επιτεθούν και να τους εξολοθρεύσουν, απομακρύνοντας τον κίνδυνο δημιουργίας ημιατόνομου κουρδικού κρατιδίου στη ΒΔ Συρία αρχικά και στη συνέχεια ενιαίου Κουρδικού κράτους που θα περιλαμβάνει τις ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας που ζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία Κούρδοι.

Στον αντίποδα η Χαμάς της οποίας  ηγετικά στελέχη φιλοξενεί η Τουρκία στο έδαφός της και την οποία χρηματοδοτεί και στηρίζει , δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση;

Είναι

Άρα η Τουρκία θα πρέπει να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ, αφού όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι η Συμμαχία δεν μπορεί να έχει μέλη της κράτη που υποθάλπτουν την τρομοκρατία.

Ο Ερντογάν παράλληλα  αισθάνεται ιδιαίτερα πιεσμένος από την απήχηση που έχει η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και από την αποδοχή των αναφορών-θέσεών του  του για πολλά  ελληνοτουρκικά ζητήματα. 

Αναφορικά με το Κυπριακό η  θερμότατη αποδοχή της θέσης του Έλληνα Πρωθυπουργού   από το Κογκρέσσο των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει αυτή να είναι στα πλαίσια των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ και όχι αυτή των 2 κρατών που προωθεί η Τουρκία, αποτελεί ένα δυνατό χαστούκι στον τουρκικό αναθεωρητισμό και επιθετικότητα.

Η έκθεση της τουρκικής επιθετικότητας όπως αυτή αποτυπώνεται  στον "χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας" από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μας στον Αμερικανό Πρόεδρο, έκανε επίσης ιδιαίτερη αίσθηση στα τουρκικά ΜΜΕ.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η πρόθεση απόκτησης αμερικανικών αεροσκαφών F-35 από την  Ελλάδα, καθώς και η συμμετοχή της ΕΑΒ στην κατασκευή των  λόγω μαχητικών, αφού έτσι η χώρα μας αποκτά αεροπορική κυριαρχία σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο, έναντι της Τουρκίας.

Η περαιτέρω αναβάθμιση του Αιγαίου επίσης ως θαλάσσια οδό μεταφοράς φυσικού αερίου από την Μ. Ανατολή προς την ΕΕ μέσω Αλεξ/πολης, συντελεί αποφασιστικά στην ενεργή συμμετοχή των ΗΠΑ για την ασφάλεια του.

Κοινώς τα όποια τουρκικά σχέδια περί κατάληψης των νησιών μας θα βρουν μπροστά τους εκτός από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις  και τις ΗΠΑ, αλλά και τη Γαλλία.

Οι συνεχείς παραβιάσεις από την τουρκική πολεμική αεροπορία του ΕΕΧ μας και οι υπερπτήσεις σε νησιά μας κατοικημένα και ακατοίκητα, παρουσιάστηκαν στις ΗΠΑ και  θα πρέπει να σταματήσουν.

Μετά από τα παραπάνω εκτίμησή μας είναι ότι ο στριμωγμένος Ερντογάν θα προσπαθήσει να τραβήξει την κατάσταση με την Φινλανδία και Σουηδία στα άκρα.

Στη συνέχεια αν δει ότι αυτό δεν του αποφέρει οφέλη και εν όψει εκλογών σε 1 χρόνο από σήμερα, θα επιχειρήσει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του απέναντι στον υποθετικό εχθρό, θα  ξεχάσει τα περί ενότητας ΝΑΤΟ και Δύσης και θα θυμηθεί τον παλιό καλό του εαυτό, ανεβάζοντας τον δείκτη της προκλητικότητας κατακόρυφα σε βάρος  Ελλάδας και Κύπρου, σε Αιγαίο αλλά και ΝΑ Μεσόγειο ιδιαίτερα, αφού περιμένουμε από τον Ιούλιο και μετά να αρχίσουν τους λεονταρισμούς τους με το γεωτρύπανο Αλπλ Ασλάν που σε δύο ημέρες φθάνει στην Τουρκία.

Ήδη τα παπαγαλάκια ΜΜΕ του καθεστώτος , με άρθρα τους  στρώνουν το έδαφος και κάνουν λόγο για το ΝΑΤΟ που θα επιχειρήσει υποτίθεται  νέο πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης της Τουρκίας και πως ΗΠΑ-Ελλάδα και Κούρδοι θα επιτεθούν στην Τουρκία!!

Αφορμή σύμφωνα με τα σενάρια αυτά θα σταθεί κατάρριψη αεροσκάφους, μάλλον ελληνικού, που θα φανεί ότι προκάλεσε η τουρκική αεροπορία, προκειμένου να ξεκινήσουν την επίθεσή τους σε βάρος της Τουρκίας.

Ας προσέξουμε την συμπεριφορά της τουρκικής αεροπορίας τις επόμενες ημέρες περισσότερο για πρόκληση "ατυχήματος", αφού οι Τούρκοι έχουν τη συνήθεια να περιγράφουν έστω και στο περίπου τις προθέσεις τους.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ