Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Πολύ κλάμα σε τουρκικό άρθρο... ''Συκοφάντες εχθροί της Τουρκίας- Οι Έλληνες κινητοποιήθηκαν στις ΗΠΑ για τα F16''

"F-16 δυσπεψία των εχθρών της Τουρκίας! Ενέργησαν με ψέματα και συκοφαντίες" , είναι ο τίτλος  άρθρου  τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα παρακάτω:

"Το FETO, το PKK, το αρμενικό και το ελληνικό λόμπι, που έστειλαν επιστολή στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για να υπονομεύσουν τις συνομιλίες πώλησης και εκσυγχρονισμού των F-16 στην Τουρκία, δεν μπόρεσαν να χωνέψουν τις θετικές δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες. Εχθροί της Τουρκίας με διάφορα ψέματα και συκοφαντίες εξέφρασαν τις αυταπάτες τους ότι «δεν πουλήθηκε το F-35,  και δεν πρέπει να πουληθεί και το F-16».

"Η Carolyn Bosher Maloney, μία από τους υποστηρικτές του FETO στις ΗΠΑ, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Νέας Υόρκης, ο γερουσιαστής του Κογκρέσσου  Chris Pappas, ένας από τους γνωστούς Έλληνες λομπίστες, και ο εκπρόσωπος της Φλόριντα Γκας Μπιλιράκης, με την υποστήριξη του Εκπρόσωποι υποστηρικτών του PKK, έστειλαν επιστολή για τα  F-16 στον Υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken. για  να μην πουληθούν  στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφέρθηκε ότι το αίτημα υποστηρίχθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας, την Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής, τους Αμερικανούς Φίλους του Κουρδιστάν, το Ινδουιστικό Αμερικανικό Ίδρυμα, το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο, το Φόρουμ Μέσης Ανατολής, την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή και την PSEKA. .

Οι θετικές δηλώσεις ορισμένων εκπροσώπων στις ΗΠΑ και η αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης Μπάιντεν τις τελευταίες ημέρες έχουν κινητοποιήσει τους εχθρούς της Τουρκίας που έγραψαν και υποστήριξαν την επιστολή.

Οι εν λόγω οργανώσεις και λόμπι υποστήριξαν ότι οι συνθήκες που αναφέρθηκαν ως αιτία για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 συνεχίζονται, επομένως οι συμφωνίες και οι διαπραγματεύσεις για τα F-16 δεν πρέπει να συνεχιστούν.

Σε επιστολή του το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (HALC), αναφέρει : "Παρά τις κυρώσεις και την αποπομπή της από το πρόγραμμα F-35, η Τουρκία δεν μετανιώνει για την κατάσταση που οδήγησε σε αυτές τις κυρώσεις με την αγορά ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400. "Χρησιμοποιεί" τώρα τα F-16». Προσπάθησε να προκαλέσει την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο Έντι Ζεμενίδης εκ μέρους της HALC, «η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία με ένα αμερικανικής κατασκευής F-16, που πετά πάνω από τα ελληνικά νησιά»

Μαύρη προπαγάνδα με ψέματα

Στην επιστολή του, ο Ζεμενίδης αναφέρθηκε στις νόμιμες κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και προσκολλήθηκε στο ψέμα ότι η πιθανή νέα πώληση αμερικανικών οπλικών συστημάτων στην Τουρκία κινδυνεύει να υπονομεύσει τα συμφέροντα που το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει αποδεχθεί και εδραιώσει μέσω της Σύμπραξης Ασφάλειας και Ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου.

Επιπλέον, ο ανελέητος αγώνας των στρατιωτών μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία και το Ιράκ αναφέρθηκε ως ο λόγος για τον οποίο τα F-16 δεν έπρεπε να πουληθούν στην Τουρκία.

Ο Richard Ghazal από την ένωση Χριστιανικής Άμυνας είπε ψέματα ότι «δέχονται επίθεση μειονότητες» χωρίς να αναφέρει τον αγώνα της Τουρκίας εναντίον οργανώσεων όπως το PKK-YPG και το DAESH σε αυτές τις περιοχές. Ο Ghazal προσπάθησε να δημιουργήσει μια θρησκευτική αντίληψη δίνοντας έμφαση στους «χριστιανούς» ειδικά μεταξύ των μειονοτήτων που υποτίθεται ότι δέχθηκαν επίθεση.

Η Τουρκία είχε φέρει την ειρήνη στην περιοχή εκκαθαρίζοντας πολλές χριστιανικές πόλεις από τις οποίες οι τρομοκρατικές οργανώσεις είχαν αιχμαλωτίσει και διώξει αθώους ανθρώπους.

Ο V. Smith από το Middle East Forum προσκολλήθηκε στο ψέμα ότι «η Τουρκία έχει αποσταθεροποιήσει τη Λιβύη» για όσους δεν γνωρίζουν ότι υποστηρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη, άνοιξε το δρόμο για την αναζήτηση πολιτικής λύσης στη χώρα."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Όποιος διαβάζει  το παραπάνω τουρκικό άρθρο θα αισθάνεται συμπόνοια για τους υποτιθέμενους  "κακόμοιρους" τους Τούρκους, αυτά τα "καλά... παιδιά",  που  σέβονται το Διεθνές Δικαιο , το Δίκαιο της θάλασσας , που ζούνε ειρηνικά και που δεν παραβιάζουν τον ΕΕΧ της Ελλάδας, που δεν κάνουν υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας κατοικημένα και ακατοίκητα στο Αιγαίο, που δεν απειλούν με casus belli την Ελλάδα, που θέλουν να λύσουν το Κυπριακό προτείνοντας τη λύση δύο ανεξάρτητων κρατών, εξισώνοντας θύτη και θύμα του Αττίλα του 1974, αυτούς που σέβονται τον Χριστιανισμό και τους Χριστιανούς  και που μετέτρεψαν την Αγία Σοφία σε τζαμί, αυτούς που έχουν αιματοκυλίσει για δεκαετίες τους Κούρδους, αυτούς των οποίων οι πρόγονοι διέπραξαν γενοκτονίες σε βάρος των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας,  αυτούς όλοι οι "κακοί εχθροί τους συκοφαντούν" 

"Κρίμα  και άδικα"  ....

Κλείνοντας παραπέμπουμε σε άρθρο μας με τίτλο "Ελληνική κινητοποίηση στις ΗΠΑ! Επιστολή στον Μπάιντεν: Η Τουρκία διακινδυνεύει απερίσκεπτα έναν πόλεμο εντός του ΝΑΤΟ", προκειμένου να επισημάνουμε τη στήριξη και τις προσπάθειες των Ομογενών μας στις ΗΠΑ ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα, η οποία συνεχίζεται απροκάλυπτα και διαρκώς αυξανόμενη, την ώρα που το ΝΑΤΟ προσπαθεί ενωμένο να αντιμετωπίσει τη Ρωσική επιθετικότητα

Η πάντα καιροφυλακτούσα Τουρκία διακινδυνεύει τη συνοχή της Συμμαχίας όταν προκαλεί συνεχώς τη χώρα μας αμφισβητώντας την κυριαρχία της στα εδώ και χιλιάδες χρόνια  Ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Οι τουρκικές γελοιότητες ότι τάχα τα Ελληνικά νησιά είναι πολύ κοντά στα τουρκικά παράλια και συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλειά τους δεν ευσταθούν, αφού τα μικρασιαστικά παράλια ήταν Ελληνικά εδώ και χιλιάδες χρόνια, η περιβόητη Ιωνία, όπου όποια πέτρα και αν σηκώσεις κάτι Ελληνικό θα βρείς από κάτω

Συνεπώς δεν είμαστε εμείς κοντά στην Τουρκία, αλλά η Τουρκία κατακτώντας εδάφη μας στη Μικρά Ασία έφτασε απέναντι από τα νησιά μας, για να καταλαβαινόμαστε...

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Zvezda - Ρώσοι αλεξιπτωτιστές καθάρισαν ισχυρό ουκρανικό οχυρό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σαν Βιντεοπαιχνίδι: Ρώσοι κομάντος «καθάρισαν» πάνοπλο ουκρανικό οχυρό (Βίντεο)-Ανατινάχθηκε ΤΟΜΠ γεμάτο Ουκρανούς στρατιώτες (Βίντεο)

Δύο εντυπωσιακά πλήγματα προκάλεσε ο ρωσικός στρατός στις ουκρανικές δυνάμεις, με τον απολογισμό για το Κίεβο να είναι...