Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Δεύτερο τουρκικό κατασκοπευτικό στην “καρδιά” του Αιγαίου-Οι Τούρκοι στοχοποιούν τον ελληνικό στρατό στην Σύμη (upd)

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Μέσα σε λίγα λεπτά εντοπίστηκε και δεύτερο τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου ATR P-72MPA, να  κινείται μεταξύ Χίου και Ψαρά με κατεύθυνση το κεντρικό Αιγαίο, παρουσιάζοντας μια αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων σήμερα.

Αρχικό κείμενο 

Πριν λίγο σύμφωνα με ξένη ιστοσελίδα, τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου ATR P-72MPA του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (reg. TCB-752 – διακριτικό MARTI02) που απογειώθηκε από το NAS Cengiz Tope, εκτελεί αποστολή πάνω από το Κεντρικό Αιγαίο, προκαλώντας φυσικά το κοινό αίσθημα των Ελλήνων.

Την ίδια στιγμή το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Tubitak Marmara, κινείται μεταξύ Χίου και Σάμου, σε μια ακανόνιστη και απροσδιόριστη πορεία στο Αιγαίο.

Το τουρκικό αεροσκάφος έκανε αρκετούς κύκλους βόρεια των νησίδων Καλόγεροι σε χαμηλό υψόμετρο αλλά πάντα εκτός του ελληνικού εναέριου χώρου αλλά εντός του FIR Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για επίδειξη δύναμης της Άγκυρας στο Αιγαίο, η οποία συνεχίζεται αμείωτη ενώ τουρκικά ΜΜΕ

Στηλιτεύτηκε  και η παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σακελαροπούλου στο νησί της Σύμης πρόσφατα.

“Το νησί της Σύμης, που είναι σε μη στρατιωτικό καθεστώς σύμφωνα με τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947, εξοπλίστηκε και στρατιωτικοποιήθηκε από την Ελλάδα.

Η Ελληνίδα Πρόεδρος κ. Σακελαροπούλου και ο υπουργός Άμυνας κ. Ν.Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκαν το νησί της Σύμης.

Εκεί όπως φαίνονται σε φωτογραφίες υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται στο νησί της Σύμης, οι οποίοι μάλιστα πραγματοποίησαν και στρατιωτική παρέλαση”, γράφουν οι Τούρκοι με σαφή στόχευση τα νησιά μας και την παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Χθες όπως πρώτοι αναφέραμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ,  ο Τούρκος Α/ΓΕΝ, μας προειδοποίησε ότι θα μεγαλώσει πολύ η Ναυτική Βάση του Aksaz ( κοντά στα Δωδεκάνησα), και η βάση της Μερσίνης.

“Χάρη στις νέες ευκαιρίες, σχεδιάζεται η ενίσχυση της μόνιμης παρουσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο με πολεμικά πλοία που θα αναπτυχθούν μόνιμα στη Μερσίνα το επόμενο διάστημα», τόνισε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Στην ίδια ομιλία βρέθηκε και ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων : “η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προβοκατόρικες ενέργειες και τη ρητορική της.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης Tiger Meet, δώσαμε εντολή στην Πολεμική Αεροπορία μας να αποσυρθεί λόγω της ιδιοτελούς εκμετάλλευσης κάποιων θεμάτων στο FIR, στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, στο ζήτημα της περιοχής έρευνας και διάσωσης ή και στην προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η άσκηση ενάντια στα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα της Τουρκίας.

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα νομικά συμφέροντά μας. Είμαστε αποφασισμένοι, με ισχυρή βούληση και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα νομικά συμφέροντά μας.»

Με λίγα και απλά λόγια οι Τούρκοι θα γεμίσουν με πολεμικά πλοία τις δύο βάσεις στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο, ενώ τουρκικά μαχητικά, κατασκοπευτικά και UAV θα προκαλούν στις ίδιες περιοχές, υλοποιώντας ένα υβριδικό σχέδιο, συνεχούς τουρκικής παρουσίας σε αυτές τις θαλάσσιες περιοχές με στόχο την διεκδίκηση της κυριαρχίας από την Ελλάδα.

Με αυτό το σκηνικό η πρόκληση πιθανού επεισοδίου πολλαπλασιάζεται φυσικά επικίνδυνα κάθε ημέρα που οι Τούρκοι θα στέλνουν αεροσκάφη και πολεμικά πλοία τους.     

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...