Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Schnell! Πιέζουν οι Γερμανοί να στείλουμε BMP-1 από τα νησιά μας στην Ουκρανία

Έχασε το λόγια του ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου περί δήθεν παραβιάσεων της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στο ...Αιγαίο.

Προκλητικά ωμός ήταν Τούρκος δημοσιογράφος που ρώτησε τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου αναφέροντας:
“Η Τουρκία ανέφερε στο ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο  30 φορές την περασμένη εβδομάδα (26-28 Απριλίου), κάτι που οδήγησε στην τουρκική απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή η πρόκληση συμβαίνει ενώ η ενότητα του ΝΑΤΟ διακυβεύεται έναντι της ρωσικής απειλής. Ρώτησα το Πεντάγωνο και περίμενα γραπτή απάντηση”, ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος που ήθελε και γραπτή απάντηση.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος έχασε τα λόγια του και δήλωσε ότι δεν ήταν προετοιμασμένος να δώσει απάντηση, παίρνοντας σαφώς ίσες αποστάσεις από τα “όργια” των Τούρκων στο εναέριο χώρο του Αιγαίου και αυτό δεν είναι καλό για την Ελλάδα που χθες συζητούνταν στην βουλή η αμυντική συμφωνία Ελλάδος-ΗΠΑ.  

 

Πάντως η Αμερικανίδα ΥΦΕΞ Β.Νούλαντ  υπεύθυνη ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις δήλωσε ότι : «οι παραβιάσεις της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά και οι υπερπτήσεις είναι προκλητικές και δεν τις υποστηρίζουμε».

Το καθεστώς Ερντογάν που κάνει στην κυριολεξία το άσπρο-μαύρο προσπαθεί να καλλωπίσει την εικόνα της Τουρκίας στις ΗΠΑ, ενώ το Πεντάγωνο τήρησε ουδέτερη στάση στα ψεύδη των Τούρκων.      

Ελληνικά ΤΟΜΑ BMP-1 που  υπηρετούν στα νησιά μας θέλουν να στείλουμε οι Γερμανοί στην Ουκρανία 

 Σύμφωνα με την έντυπη μορφή της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η ελληνική πλευρά δέχεται πιέσεις από το Βερολίνο για την αποστολή δωρεάν τεθωρακισμένων οχημάτων ΒΜΡ-1 στην Ουκρανία, μόνο ΌΜΩς υπό την προϋπόθεση ότι αυτά θα αντικατασταθούν άμεσα από ανάλογα συστήματα.

Τα ανάλογα συστήματα είναι τα ΤΟΜΑ Lynx που κατασκευάζει η γερμανική εταιρεία Rheinmetall.

Περιέργως πριν μερικές ημέρες είχε αναφερθεί στον ελληνικό τύπο περί πιθανή αγοράς 200 ΤΟΜΑ Lynx, αξίας 3,5 δις ευρώ.

Δεν γνωρίζουμε από που μπορούν να βρεθούν αυτά τα χρήματα από το κρατικό προϋπολογισμό μεσούσης της ενεργειακής κρίσης στην Ελλάδα και την ΕΕ, την ίδια στιγμή που οι Γερμανοί όπως όλα δείχνουν, μας πιέζουν για την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία, με οπλικά συστήματα, τζάμπα.

Η Τουρκία παραμονεύει να προκαλέσει στο Αιγαίο και ειδικά στα νησιά και η γερμανική κυβέρνηση θέλει να στείλουμε BMP-1 στην Ουκρανία δωρεάν;

Ποίος και γιατί καθοδηγεί αυτήν την γερμανική στάση, η οποία εξυπηρετεί μόνο τα τουρκικά συμφέροντα αφού ντο σύνολο αυτών των ελληνικών ΤΟΜΑ υπηρετούν στα νησιά μας;

Το παιχνίδι με την Ουκρανία, και την αποστολή ρωσικής κατασκευής οπλισμού χωρών της ΕΕ, είναι καλά στημένο για να εξυπηρετήσει την αμυντική βιομηχανία της Γερμανίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας όπως όλα δείχνουν.  

Την ίδια στιγμή Γάλλοι, Γερμανοί και Αμερικανοί γλυκοκοιτάζουν την Τουρκία του Ερντογάν, διότι έχουν τα δικά τους ύποπτα σχέδια στον Εύξεινο Πόντο  και την Ουκρανία, στην οποία ο πόλεμος όπως όλα δείχνουν θα κρατήσει αρκετά χρόνια και θα έχει τρομερές συνέπειες για την ΕΕ.

https://youtu.be/xxcidfREHpI

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...