Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Στρατηγός Φράγκος για τουρκικά UAV στο Αιγαίο: “Άνω των νήσων τα καταρρίπτεις”-Αιχμές μειονοτικής εφημερίδας για άρθρο του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Θέση στο θέμα των υπερπτήσεων τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων πάνω από τα νησιά μας παίρνει ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός εα & τέως ΥΕΘΑ  Φράγκος Φραγκούλης αναφέροντας ότι  “Άνω των νήσων τα καταρρίπτεις”.

Ειδικά μετά την ανακοίνωση του υπουργείου εθνικής άμυνας περί ανάπτυξης της ελληνικής αεράμυνας στα νησιά μας, αυτή είναι μια λύση στο θέμα αυτών των προκλητικών υπερπτήσεων.

Η ελληνική πλευρά όμως δεν επιχειρεί κάτι τέτοιο, αντίθετα  κινείται προς την κατεύθυνση της δημοσιοποιήσεως των τουρκικών προκλήσεων σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να βρίσκουμε πραγματικά ευήκοα ώτα, ειδικά τώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία, δίνει στήριγμα στο καθεστώς Ερντογάν.      

Η Αθήνα πρέπει να ζυγίσει την όλη κατάσταση, και αφού οι Τούρκοι συνεχίζουν με αυτόν τον τρόπο, να αντιδράσουμε δυναμικά όπως αναφέρει και ο πρώην Α/ΓΕΣ, αλλιώς δεν πρόκειται να σταματήσουν οι υπερπτήσεις των τουρκικών UAV, σε καμία περίπτωση.   

Σύμφωνα τώρα με τον δημοσιογράφο Ilhan Tahsin και την μειονοτική εφημερίδα birlikgazetesi.org, επικαλούμενος άρθρο του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, τονίζεται η ανησυχία από τις πτήσεις των τουρκικών UAV, ( ειδικά σε ότι αφορά τις υπερπτήσεις τους πάνω από ελληνικά νησιά).    

Ο ίδιος αναφέρει ότι “είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία μεταξύ Ελλήνων πολιτικών και στρατιωτικών ειδικών,  για την ευρεία δράση εξοπλισμένων τουρκικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων που πετούν στο Αιγαίο.

Τα ελληνικά ΜΜΕ παρακολουθούν στενά το θέμα. Σύμφωνα με την είδηση, η ολοκλήρωση του συστήματος «Sarper Synthetic Aperture Radar (SAR) System» από την ASELSAN και η εγκατάστασή του στο UAV ANKA αποτελεί πλέον πραγματικότητα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας”, γράφει ο ίδιος.

Η Τουρκία έχει προχωρήσει πολύ σε σχέση με την κατασκευή  μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, και αυτό είναι αλήθεια.

Η Ελλάδα όμως, που πρώτη εισήγαγε τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων, έκανε μια παύση για μεγάλο διάστημα, και εδώ και μερικούς μήνες εισήλθε δυναμικά στον τομέα αυτόν.

https://youtu.be/wYRIgPjcR4o

Σύντομα, πολύ σύντομα, τα υπό σχεδιασμό ελληνικής κατασκευής UAV, που έχουν παρουσιαστεί θα μπουν σε σειρά παραγωγής, με χαρακτηριστικά πολύ ανώτερα από τα τουρκικά , τολμούμε να πούμε, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο Αιγαίο σε εύλογο μελλοντικό διάστημα.

Την ίδια στιγμή επίσης, το κύριο θέμα της  πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΑΜ στο Ισραήλ ήταν, η συζήτηση είτε για μεταφορά ισραηλινής τεχνολογίας, είτε η αγορά ισραηλινών επιθετικού τύπου μη επανδρωμένων οχημάτων, για λογαριασμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Η ανάγκη της χώρας μας για UCAV αλλά και για συστήματα αντιμέτρων εναντίον τους, είναι δεδομένη, και  αναμένουμε πολύ σύντομα ευχάριστα νέα για το όπλο αυτό από ελληνικά χέρια, με το οποίο η ελληνική αεράμυνα στα νησιά θα αποκτήσει τρομερές δυνατότητες κατά των τουρκικών DRONE.


  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ