Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Στρατηγός Φράγκος: Ο Τούρκος είναι αρπακτικό, αλλά να μην φοβούνται οι Έλληνες (βίντεο)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός εα & τέως ΥΕΘΑ Φραγκούλης Σ. Φράγκου στο STAR Κεντρικής Ελλάδος καλεσμένος της δημοσιογράφου κ. Όλγας Λαθύρη σχολίασε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο με τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών και παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

"Οι Έλληνες δεν πρέπει να ανησυχούν"

 

Συγκεκριμένα ο Στρατηγός τόνισε πως οι κινήσεις της Τουρκίας είναι προσχεδιασμένες εκμεταλλευόμενη την διεθνή συγκυρία και την ανοχή της διεθνούς κοινότητας οπως του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α.

Ειδικότερα είπε πως η Τουρκία θέλει να προχωρήσει σε τετελεσμένα απειλώντας και να δημιουργήσει κατάσταση αποδοχής από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Σε αυτή την περίπτωση τόνισε πως πρέπει να έχουμε συσπείρωση και συγκατάνευση με μια κοινή εξωτερική πολιτική από την εκάστοτε κυβέρνηση και αντιπολίτευση έναντι της Τουρκίας η οποία εδώ και 1000 χρόνια μετά την μάχη του Ματζικέρτ το 1071 συνεχίζει να επιτίθεται στον Ελληνισμό.

Ανέφερε πως δεν πρέπει να σταματάς να συζητάς αλλά δεν πρέπει να ανέχεσαι ούτε απειλές ούτε τετελεσμένα. 

Για τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ επανέλαβε ότι είναι ένας απλός υπάλληλος του οργανισμού και ο οποίος διαχρονικά έχει αποδείξει την φιλοτουρκική του στάση.

Διατύπωσε την άποψη ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι ανάγνωσης - ερμηνείας σε μια εισβολή εχθρικών αεροσκαφών αφήνοντας να αποκαλύψουν το πιθανό επιχειρησιακό τους σχέδιο!!

Ανέφερε ότι σε αερομαχίες με 19 F-16 των Ισραηλιτών ένα δικός μας σχηματισμός μόνο με 4 αεροσκάφη κατόρθωσαν να καταρρίψουν 17 αφήνοντας έκπληκτο τον Α/ ΓΕΑ του Ισραήλ ο οποίος ήθελε να μάθει πως εκπαιδεύονται οι Ελληνες πιλότοι..

Για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών που συνεχίζουν να ζητούν οι Τούρκοι ο στρατηγός είπε χαρακτηριστικά ότι στην πραγματικότητα θέλουν να κάνουν "αποβίβαση" και όχι απόβαση δίκην του τουριστών αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την θρασύτητα και θρασυδειλία τους.

Τέλος για πολλοστή φορά ανέφερε πως η στρατιωτική ηγεσία γνωρίζει άριστα τι να πράξει και η δε αποδέσμευση των Κανόνων Εμπλοκής γίνονται σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε υπεύθυνη Κυβέρνηση…

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...