Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Τροχονόμος" της Τουρκίας στο Αιγαίο; Αδιανόητη ομολογία Παναγιωτόπουλου την ώρα που οι προκλήσεις σπάνε κάθε ρεκόρ

"Δεν είναι η καλύτερη περίοδος να λες πράγματα κατά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ" ομολόγησε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε επιτροπή της Βουλής την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι έκαναν σουρωτήρι το Αιγαίο για πολλοστή φορά! 

Συγκεκριμένα για τις σχέσεις μας με την Τουρκία αυτό το διάστημα, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι δεν ήταν ρόδινες ούτε προ δύο μηνών, όταν εισηγηθήκαμε το Κέντρο στην Κρήτη, με τη συμμετοχή Τούρκου αξιωματούχου. Σημείωσε μάλιστα, ότι εάν ισχύει ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις άλλαξαν λίγο τον τρόπο με τον οποίο πολλοί σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ βλέπουν τη θέση της Τουρκίας, αυτό ενδεχομένως θα μπορούσε να συνηγορήσει υπέρ της σύναψης και της προώθησης της συμφωνίας στη Βουλή: "Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Διότι, αυτή την εποχή, οι σύμμαχοι, είτε μας αρέσει είτε όχι, θέλουνε να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεδεμένη στο άρμα του ΝΑΤΟ.

Αν παραβλέπουν κάποιες συμπεριφορές της Τουρκίας, φερ' ειπείν η αγορά των ρωσικών συστημάτων, των πυραύλων S-400 ή όχι, είναι δικό τους ζήτημα να αξιολογήσουν. Εμείς θα λέμε αυτά που έχουμε να λέμε, θα αιτιολογούμε τις ενστάσεις μας, τις επιφυλάξεις μας, θα ζητάμε πάντα να μεταβάλει η Τουρκία προς το καλύτερο, στοιχεία της συμπεριφοράς της: λιγότερη προκλητικότητα, λιγότερη επιθετικότητα, λιγότερες εμπρηστικές δηλώσεις, λιγότερες συμπεριφορές όπως η παραβίαση του εναέριου χώρου μας, οι υπερπτήσεις, που, αυτό το διάστημα, ήταν και πολλές από μέρους τους. Θα ζητάμε πάντα τα ίδια. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και η γενικότερη εικόνα" είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σε 3 μέρες για να μιλήσουμε με αριθμούς έχουμε 22 υπερπτήσεις. Από την αρχή του 2021 μέχρι την αντιστοιχη ημέρα του Απριλίου είχαμε 15 υπερπτήσεις. Όλο το 2021 σημειώθηκαν 48 και 57 υπερπτήσεις έχουμε μέχρι σήμερα όλο το 2022!!! 

Και για το σύνολο της ημέρας ιδού τα στοιχεία των τουρκικών προκλήσεων: 

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 13η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ      : 3 (2x2 F-16, 1x3 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ    : 3 (1 CN-235, 1 UAV, 1 ATR-72)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ        : 10
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ         : 5
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ        : 12
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ       : 81 (50 από τα μαχητικά, 18 από το UAV και 13 από το CN-235)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ          : 1
ΠΕΡΙΟΧΗ              : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.   

Οι 11 εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις.
 Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Δηλαδή και ρεκορ παραβιάσεων για το τελευταίο 4μηνο μέσα σε μια ημερα. Στις 28 Ιανουαρίου είχαν σημειωθεί 85.

Αρχές Γενάρη σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει: Εμείς επιλέγουμε να απαντήσουμε όχι με ατάκες, αλλά με ακόμα περισσότερο έργο...

Και τελικά «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται