Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Με 10 επιθετικά ελικόπτερα AH-1W Super Cobra εξοπλίζεται το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο Anadolou-Το “μακρύ χέρι” του Ερντογάν

Με 10 επιθετικά ελικόπτερα AH-1W Super Cobra της τουρκικής Αεροπορίας Στρατού που δόθηκαν στο ναυτικό θα εξοπλιστεί το μίνι τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG ANADOLU.

Τα ελικόπτερα δόθηκαν στη Διοίκηση Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων από τη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων, και βάφτηκαν ήδη με την νέα τους βαφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα επιθετικά ελικόπτερα AH-1W Super Cobra, τα οποία προμηθεύτηκε η Τουρκία την δεκαετία του '90,  χρησιμοποιήθηκαν ενεργά από την Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων κατά των Κούρδων, και τώρα θα αποτελέσουν το “μακρύ χέρι” του τουρκικού αεροπλανοφόρου σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό άρχισε να βάφει σταδιακά τα AH-1W Super Cobras στα χρώματα του, ενώ αυτά θα εξοπλιστούν και με τον ανάλογο εξοπλισμό για τις αποστολές κατά στόχων επιφανείας, για τους οποίους προορίζονται μεταξύ άλλων.

Υπολογίζεται ότι τα ελικόπτερα AH-1W, θα εκσυγχρονιστούν με τουρκικά ραντάρ και συστήματα στο άμεσο μέλλον, ενώ οι Τούρκοι Ναύαρχοι ζήτησαν την ενσωμάτωση ορισμένων νέων τουρκικής κατασκευής πυρομαχικών σε αυτά ( πιθανόν πύραυλος UMTAS κά.

Προβλέπεται ότι τα ληφθέντα ελικόπτερα θα εξοπλίσουν το TCG ANADOLU Amphibious Assault Ship (LHD), το οποίο σχεδιάζεται να τεθεί σε λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα επιθετικά ελικόπτερα AH-1W Super Cobra είναι συμβατά με τις συνθήκες της θάλασσας καθώς είναι εναέριες πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Εντωμεταξύ στο TCG ANADOLU, εκτός από την μεταφορά Τούρκων πεζοναυτών, κατά τη διάρκεια των επικείμενων δοκιμών, θα δοκιμαστούν χερσαία, εναέρια και θαλάσσια οχήματα αλλά και drones, μαζί με μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων πεζικού και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, ικανά να αποβιβαστούν από τη θάλασσα",  ( πιθανόν στο μυαλό των Τούρκων σε  κάποιο νησί), διότι περί αυτού πρόκειται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό που καίει την τουρκική πλευρά είναι πιο πολύ προς το παρόν, οι αμφίβιες ικανότητες του πλοίου, παρά η απόκτηση ειδικών αεροσκαφών που θα απονηόνωνται από το κατάστρωμα του, αφού η Τουρκία εκδιώχθηκε από το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35B, ενώ τα μη επανδρωμένα BAYRAKTAR TB3, δεν είναι ακόμη έτοιμα να το εξοπλίσουν σύντομα.

Μάλιστα σύμφωνα με γαλλικές πηγές,οι οποίες έχουν σαφή γνώση του θέματος, το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο Αναντολού δεν θα μεταφέρει τελικά ούτε τα περιβόητα νέα UAV BAYRAKTAR TB3, αφού η τουρκική αμυντική βιομηχανία δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει ούτε ε αυτό το σχέδιο, λόγω εμπάργκο της δύσης.

Προς το παρόν μόνο ελικόπτερα θα μπορούν να πετούν από το κατάστρωμα του, και αυτό που θέλουν να τεστάρουν οι Τούρκοι είναι οι αποβατικές ικανότητες του, με ασκήσεις απόβασης πεζοναυτών και ειδικών αμφίβιων οχημάτων.

Οι Τούρκοι ανώτατοι αξιωματικοί γνωρίζουν πολύ καλά όμως, ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό προμηθεύεται 44 τορπίλες βαρέως τύπου για τα υποβρύχια Type-214, και οποιαδήποτε κίνηση επίδειξης ισχύος σε πολεμικές συνθήκες θα ήταν αυτοκτονία.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ