Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Την βραχονησίδα Ζουράφα αμφισβητεί Τούρκος Ναύαρχος ε.α.-Ο Τούρκος “ψαράς” ήταν φιλική συμμετοχή στο σχέδιο της Άγκυρας

Ο “τηλεοπτικός” Τούρκος ψαράς İlker Özdemir, που έγινε “’ήρωας” από χθες, σε όλα τα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα, με δικό του κανάλι στο You Tube, ήταν ο πρωταγωνιστής ενός στημένου επεισοδίου, μέσω του οποίου η Άγκυρα προσπαθεί να θέσει θέμα για την βραχονησίδα Ζουράφα, διότι περί αυτού πρόκειται και τίποτε άλλο.

«Είμαστε ήδη εδώ 15 λεπτά χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι Έλληνες πάντα έρχονται αλλά εάν τους αντισταθείς δεν μπορούν κάνουν τίποτα και φεύγουν. Κάνουν παιχνίδια στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει αυτό εδώ. Εμείς πήραμε τα εδάφη μας με πόλεμο, όχι σαν αυτούς, που έπαιξαν παιχνίδια με τους Βρετανούς και τους Γάλλους, εμείς χύσαμε αίμα», δήλωσε ο Τούρκος ψαράς που είχε αποστηθίσει πολύ καλά τον ρόλο του.

Αμέσως τέθηκε σε συναγερμό η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή και ο θεωρητικός της “Γαλάζιας Πατρίδας”, Ναύαρχος ε.α. Τ. Γκιουρντενίζ, μαζί με δημοσιεύματα αναφέρθηκαν σε “γκρίζα” βραχονησίδα που κατέχει δήθεν παράνομα η Ελλάδα.  

https://twitter.com/akdenizpolitik/status/1489176964254642183?cxt=HHwWjsC9oeOjz6opAAAAhttps://twitter.com/AkdenizKibris/status/1489227268169904128?cxt=HHwWgMC90eyT5qopAAAA


 
“Στις εικόνες υποδεικνύονται μόνο μερικά από τα 152 νησιά, βραχονησίδες και υφάλους που βρίσκονται στο πεδίο εφαρμογής του EGAYDAAK. Η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει de facto νομική κυριαρχία σε αυτά τα νησάκια, νησίδες και  βραχονησίδες”,αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ.

«Το πιο σημαντικό πράγμα που υπάρχει είναι η βραχονησίδα Ζουράφα  σε εκείνη την περιοχή. Γι' αυτό οι Έλληνες είναι τόσο υπερβολικοί. Η βραχονησίδα ανήκει στο καθεστώς των βραχονησίδων Kardak. Επί του παρόντος, η κατάστασή του είναι γκριζαρισμένη. Μας ανήκει, αλλά το τουρκικό κράτος ακολουθεί παθητική πολιτική. Είναι απαραίτητο να κάνουμε μια δήλωση όπως «Η Ζουράφα είναι τουρκική».

Παρά την άφιξη Ελλήνων Λιμενικών, ο Τούρκος καπετάνιος  δεν έφυγε από την περιοχή. Αυτή είναι η αντίσταση των πολιτών μας», ανέφερε ο Τούρκος Ναύαρχος ε.α. Τ. Γκιουρντενίζ.

Ο Τούρκος “ψαράς” καλεσμένος σε εκπομπή τουρκικού καναλιού χθες βράδυ ανέφερε: "Βιώνουμε αυτή την κατάσταση και στο παρελθόν. Αυτή τη φορά, καταγράψαμε ξεκάθαρα ένα τέτοιο γεγονός. Είμαι πολύ χαρούμενος, λάβαμε μεγάλη υποστήριξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκοπός τους είναι να μας να μας περιορίσουν στις δικές μας θάλασσες σε μια περιοχή σαν να είμαστε  εγκλωβισμένοι. Εμείς αντιδράσαμε γιατί σφετερίστηκαν τα δικαιώματά μας.

Υπάρχει μια συμφωνία 6 μιλίων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Αυτή είναι η συμφωνία ισχύει μεταξύ όλων των  νησιών. Κυμαίνεται δε μεταξύ 3 μιλίων και 1,5 μιλίων μεταξύ των πιο κοντινών νησιών.  Πηγαίνουμε για ψάρεμα  σε αυτόν τον βράχο εδώ και 30 χρόνια. Αυτός ο βράχος είναι σε απόσταση από την Ίμβρο στις 6.300 γιάρδες. Οι Έλληνες λιμενικοί μας είπαν αυτή η βραχονησίδα «είναι δική μας».

Συνεχίζουν να παρενοχλούν Τούρκους ψαράδες σαν εμάς, προσπαθώντας να μας διώξουν . Όλες οι ομάδες του Λιμενικού μας, το κράτος μας, επεμβαίνουν κάθε φορά με κάθε έννοια. Όταν έρχεται το κράτος μας και η ακτοφυλακή μας, ( οι Έλληνες)  τρέπονται σε φυγή», καταλήγει ο ίδιος.

Σύμφωνα με πηγές σε τουρκικό ΜΜΕ, οι συντεταγμένες που είδαμε στην οθόνη του τουρκικού αλιευτικού (Ν 40°24.952' E025°42.202') έδειχναν οι οι “νταήδες’ Τούρκοι ψαράδες ήταν σαφώς εντός ελληνικών χωρικών υδάτων χωρίς καμία αμφιβολία.

Πρόκειται λοιπόν για οργανωμένο σχέδιο αμφισβήτησης ελληνικών χωρικών υδάτων και της βραχονησίδας Ζουράφας με Τούρκους “ψαράδες”,  το οποίο δείχνει ότι είναι πιθανόν η απαρχή νέων τουρκικών προκλήσεων με “’ήπια μέσα”, στο πρότυπο της κρίσης των Ιμίων.

Αν είχαμε περαιτέρω κλιμάκωση, πιθανότατα οι Τούρκοι να επέσπευδαν να την εκμεταλλευθούν στο έπακρο.

Σίγουρα θέλουμε την νομιμότητα και την ασφάλεια γύρω από τα νησιά μας, ειδικά αυτήν την ταραγμένη και επικίνδυνη περίοδο, και αυτό οφείλουν να κάνουν  οι ελληνικές αρχές.

Το τουρκικό ΥΠΑΜ καταγράφει μεθοδικά κάθε ελληνική στρατιωτική εκδήλωση σε Αιγαίο και νησιά, με απώτερο σκοπό να τις ρίξει στο τραπέζι για να πιέσει για το ‘φανταστικό” σχέδιο της αποστρατικοποίησης των νησιών μας.
Αυτός ο τρόπος αντίδρασης της Άγκυρας λαμβάνει χώρα συστηματικά εδώ και μεγάλο διάστημα, με επίκεντρο πολλά νησιά μας.

Η Τουρκία επιδιώκει, και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, να τοποθετήσει το ζήτημα της αποστρατικοποιήσεως των ελληνικών νήσων και μικρονήσων στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών ζητημάτων.

Η Άγκυρα δείχνει συνεχώς τις κατακτητικές προθέσεις της για τα νησιά μας στο Αιγαίο, αφού με διάφορες ανυπόστατες θεωρίες, όπως αυτές των "γκρίζων ζωνών" και "της γαλάζιας πατρίδας", αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε αυτά. Εσχάτως όλοι οι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει μία "εκστρατεία" με στόχο την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...