Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Βλέπουν εφιάλτες στην Τουρκία! Αν δεν ξεσπάσει πόλεμος στην Ουκρανία, η Δύση θα πυροδοτήσει σύγκρουση Τουρκίας-Ρωσίας

Ερντογανικός αρθρογράφος ο οποίος συγκαταλέγεται στους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του καθεστώτος σε άρθρο του με τίτλο, "Θα ξεσπάσει πόλεμος στην Ουκρανία ή η Δύση θα πυροδοτήσει μια σύγκρουση Τουρκίας-Ρωσίας; Τι είδους παιχνίδι παίζεται στη Μαύρη Θάλασσα¨", εκφράζει την αγωνία του γύρω από τις εξελίξεις στην διαμάχη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με τη Ρωσία οι οποίες θα "ακουμπήσουν" την Τουρκία.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το άρθρο του, αφού αυτό κατά τη γνώμη μας έχει βαρύτητα , αφού βάσει των όσων αναφέραμε η άποψή του εν πολλοίς απηχεί τις απόψεις του καθεστώτος Ερντογάν

Αναφέρει λοιπόν τα εξής:

"Αντιμετώπισε πολέμους στο νότο, την ανατολή και τη δύση. Τώρα, ένας νέος πόλεμος ετοιμάζεται στο βορρά, ακριβώς στην αυλή μας. Η έντονη μάχη μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και της Ευρώπης, μεταξύ Ανατολής και Δύσης, οδηγεί και πάλι μια άλλη χώρα σε πόλεμο, και ίσως ακόμη και σε εισβολή.

Η κρίση της Ουκρανίας δεν περιορίζεται στη σύγκρουση με τη Ρωσία, στις προσπάθειες αυτοάμυνας ή στην επιθυμία της Ρωσίας να εισβάλει. Είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου παιχνιδιού, ενός ευρύτερου και μακροχρόνιου αγώνα.

Η Ουκρανία είναι ταυτόχρονα μέρος στο ανατολικό και δυτικό μέτωπο

Η Ουκρανία είναι  μια χώρα, ένα έθνος θα θυσιαστεί . Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Κριμαία και προσάρτησε την ανατολική Ουκρανία, προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση της στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ και η Δύση προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη δική τους ασφάλεια χειραγωγώντας τη μοίρα άλλων χωρών. Χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως μέτωπο ενάντια στην «απειλή από την Ανατολή».

Έτσι χρησιμοποίησαν την Τουρκία για χρόνια ως «πρώτη χώρα». Αυτή είναι η αμετάβλητη μέθοδος της Δύσης. Αντιλαμβάνονται την Ουκρανία με τον ίδιο τρόπο: απλώς ως μέτωπο.

Ο Φόβος Ρωσίας/Κίνας και ο  φόβος  της Τουρκίας

Δεν έχει καμία διαφορά για αυτούς αν η Ουκρανία ηττηθεί. Θα χτίσουν το μέτωπό τους σε μια άλλη περιοχή, πάνω σε ένα άλλο έθνος. Γιατί για τη Δύση, κάθε έθνος είναι τόσο πολύτιμο στο βαθμό που εξυπηρετεί τα δυτικά συμφέροντα.

Το σχέδιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να πολιορκήσουν τη Ρωσία και την Κίνα υπέστη σοβαρές ζημιές. Περιέργως, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη άρχισαν να εφαρμόζουν τη στρατηγική «πολιορκίας» τους κατά της Ρωσίας και της Κίνας και στην Τουρκία.

Ο φόβος της Τουρκίας είναι πλέον τόσο δυνατός όσο ο φόβος της Ρωσίας και της Κίνας. Η Τουρκία, από την άλλη, το μετέτρεψε σε ευκαιρία, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία και άρχισε να επεκτείνει την επιρροή της.

Το μεγάλο σοκ

Ωστόσο, η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν προκάλεσε μεγάλο σοκ στην Ασία, στην Ανατολική Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Οι χώρες και τα έθνη συνειδητοποίησαν ότι το να βασίζονται στη Δύση για να ανακάμψουν είναι απελπιστικό. Αυτή η πραγματικότητα θα είναι πιθανώς η μεγαλύτερη απώλεια της Δύσης στον 21ο αιώνα.

Τώρα ένα παρόμοιο σενάριο εφαρμόζεται στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη προκαλούν όλες τις χώρες του μετώπου κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, η Ρωσία εκμεταλλεύεται πλήρως την αδυναμία και την ανασφάλεια της Δύσης και εφαρμόζει έναν νέο χάρτη επέκτασης σε αυτό το πεδίο.

Η Ρωσία θα διχοτομήσει την Ουκρανία. Η Δύση θα εγκαταλείψει το Κίεβο

Η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία. Θα εγγυηθεί την εισβολή της Κριμαίας. Θα ασκήσει πλήρη έλεγχο στα ανατολικά της χώρας. Θα διχοτομήσει την Ουκρανία. Επιπλέον, η Δύση δεν θα προστατεύσει την Ουκρανία από τη Ρωσία με κάθε κόστος. Θα προσφέρει υποστήριξη σε κάποιο βαθμό και στη συνέχεια θα την εγκαταλείψει.

Δεν περιμένει εισβολή ούτως ή άλλως. Προβλέπει μια παρέμβαση με τη στενή έννοια. Αυτό δήλωσε προσωπικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Το μόνο σχέδιο της Δύσης ,εκτός από τη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, είναι να σχηματίσει ομάδες αντίστασης ενάντια σε κάθε απόπειρα εισβολής που μπορεί να αναπτυχθεί στη χώρα. Αυτός είναι ο μοναδικός τους στόχος που σημαίνει  και την καταστροφή της Ουκρανίας.

Ένας πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει πόλεμο στη Μαύρη Θάλασσα

Ωστόσο, αυτός ο πόλεμος θα έχει τεράστιες και επικίνδυνες συνέπειες. Ο πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει μάχη στη Μαύρη Θάλασσα. Σημαίνει ότι η Μαύρη Θάλασσα θα μετατραπεί σε Ανατολική Μεσόγειο. Η πλήρης εγκατάσταση των ΗΠΑ και της Ευρώπης στη Μαύρη Θάλασσα σημαίνει ότι δεν θα φύγουν ποτέ.

Αυτή η κατάσταση θα ταράξει βαθιά τη Ρωσία βραχυπρόθεσμα, φαίνεται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας. Αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή της Τουρκίας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Μια τέτοια ατμόσφαιρα στη Μαύρη Θάλασσα αποτελεί ακραίο κίνδυνο για την Τουρκία.

Θα φτιάξει τουρκικό μέτωπο και στη Μαύρη Θάλασσα;

Αυτό το δυτικό σχέδιο, που στοχεύει να «πολιορκήσει» την Τουρκία όπως η Ρωσία και η Κίνα, θα οδηγήσει στο άνοιγμα ενός «τουρκικού μετώπου» στη Μαύρη Θάλασσα, μετά από όλα όσα έγιναν στη Συρία και το Ιράκ, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. .

Αυτός ο πόλεμος θα επηρεάσει όλες τις χώρες της περιοχής. Κάθε χώρα από τη Μολδαβία έως τη Ρουμανία, από τη Βουλγαρία έως τη Γεωργία θα είναι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καταδικασμένη να πάρει μέρος σε αυτόν τον «πόλεμο Ανατολής-Δύσης».

Η Τουρκία, μια δύναμη του ΝΑΤΟ, ένας δυτικός σύμμαχος, μια χώρα που υπερηφανεύεται για καλές σχέσεις με τη Ρωσία, την Ουκρανία και μια αναδυόμενη δύναμη σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκεται στο κέντρο αυτού του Γόρδιου Δεσμού.

Προετοιμασίες για πόλεμο Τουρκίας-Ρωσίας;

Έτσι, η Τουρκία θα βρεθεί στο επίκεντρο και του πολέμου της Ουκρανίας.

Θυμηθείτε, στην αρχή του συριακού πολέμου, ο πρωταρχικός στόχος των ΗΠΑ και της Ευρώπης ήταν να πυροδοτήσουν έναν πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Έγιναν αρκετές προσπάθειες. ένα ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Προκλήσεις έγιναν από την Τρομοκρατική Οργάνωση Φετουλάχ (FETO) και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Αν η απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 είχε πετύχει, αυτός ο πόλεμος θα είχε ξεκινήσει.

Τώρα, δοκιμάζουν ξανά την τύχη τους. Η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει τη Ρωσία. Αλλά η Τουρκία μπορεί. Έτσι γίνονται οι υπολογισμοί και, κατά συνέπεια, τα σχέδια. Εάν τα καταφέρουν, ένας πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας θα γίνει αναπόφευκτος. Αυτό σημαίνει την καταστροφή και των δύο χωρών. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα είναι οι μόνοι νικητές.

Αντιμετωπίζουμε ένα νέο είδος πολέμου της Κριμαίας!

Τι μπορεί να κάνει η Τουρκία;

Η Ρουμανία ετοιμάζεται να δεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να στείλουν 50.000 στρατιώτες στις γύρω χώρες.

Δεκάδες χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα σταθμεύουν στα σύνορα. Και οι δύο πλευρές φαίνονται αποφασισμένες στο μονοπάτι που οδηγεί στον πόλεμο.

Στόχος της Τουρκίας πρέπει να είναι να αμβλύνει την κρίση και να αποτρέψει αυτόν τον πόλεμο με κάθε κόστος.

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να αποτραπούν από το να εγκατασταθούν στη Μαύρη Θάλασσα. Οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας πρέπει να διατηρηθούν. Η ακεραιότητα και η άμυνα της Ουκρανίας πρέπει να υποστηριχθούν.

Η Τουρκία δεν είναι μέτωπο για Ανατολή ή Δύση

 Η Ουκρανία είναι μια καταπιεσμένη χώρα. Είναι ένα καταπιεσμένο έθνος. Πρέπει να προστατεύονται από κάθε άποψη. Αλλά αυτό δεν πρέπει να τους οδηγήσει στη φωτιά της κόλασης.

Αυτή είναι, πράγματι, μια εσωτερική εξίσωση. Αλλά η Τουρκία είναι μια δύναμη που μπορεί  να πάρει θέση. Παρά την πολυπλοκότητά του θέματος, οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με βάση όχι το παρόν αλλά το μέλλον.

Το πολιτικό μυαλό της Τουρκίας είναι απολύτως ικανό να το πετύχει και να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Δεν είμαστε πρώτη χώρα για την Ανατολή ή τη Δύση. 

Το χέρι της Δύσης είναι αδύναμο, αλλά εξακολουθεί να στοχεύει να βάλει δύο μεγάλες δυνάμεις η μία εναντίον της άλλης σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει και τις δύο.

Ετοιμάζεται παιχνίδι για να οδηγήσει την Τουρκία εναντίον της Ρωσίας"

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Η ώρα της κρίσεως πλησιάζει για την Τουρκία, αφού πραγματικά βρίσκεται σε πολύ δυσμενή θέση. Είναι αυτό που λέει ο σοφός λαός μας, "μπρος βαθύ και πίσω ρέμα"

Η Τουρκία όντας μέλος του ΝΑΤΟ και απολαμβάνοντας την ασφάλεια που αυτό του παρέχει έναντι τρίτης χώρας μη μέλους της Συμμαχίας, προσέγγισε τη Ρωσία και "έκανε δουλίτσες μαζί της" σε Συρία, Λιβύη και Ναγκόρνο Καραμπάχ, εγκαινιάζοντας τη "λυκοφιλία" Πούτιν- Ερντογάν.

Προσέγγισε  φιλικά επίσης  με το Σύμφωνο της Αστάνα εκτός από τη Ρωσία και το Ιράν , ενώ πήρε και τους Ρωσικούς S-400 την ώρα που μετείχε στο πρόγραμμα των  αμερικανικών μαχητικών F-35.

Παράλληλα προσέγγισε την Ουκρανία και σύναψε μαζί της στρατιωτική συνεργασία, δίνοντας της drone και ζητώντας ως αντάλλαγμα ενίσχυση των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών, ενώ αγόρασε και το σύστημα αυτοπροστασίας αρμάτων Pullat , με το οποίο "ντύνει" τα άρματα της 1ης Στρατιάς της στην Ανατολική Θράκη, στοχοποιώντας για μια ακόμη φορά την Ελλάδα.

Τώρα ήρθε η ώρα να "γίνει ταμείο" στις φιλοδοξίες και τους σχεδιασμούς του Ερντογάν.

Η Τουρκία αντιλαμβάνεται ότι αν δεν ανήκε στο ΝΑΤΟ, ο Πούτιν την "έχει για πρόγευμα"

Από την άλλη αν στηρίξει όπως οφείλει ενεργά το ΝΑΤΟ ενάντια στο φίλο της τον Πούτιν θα αντιμετωπίσει το Ρωσικό μένος στη συνέχεια, που δεν είναι ανάγκη να εκδηλωθεί με απευθείας πόλεμο μεταξύ τους στην Μαύρη θάλασσα, όπως τρέμει σε αυτό το ενδεχόμενο ο Τούρκος αρθρογράφος.

Υπάρχει η Συρία και η Λιβύη όπου η Ρωσία θα  επιχειρήσει να σβήσει από το χάρτη την Τουρκία.

Ο κύβος ερρίφθη και σε λίγες ημέρες  θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...