Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Βγάζει μπροστά τα Leopard! Η Άγκυρα δημιουργεί δύο «νέες» τεθωρακισμένες ταξιαρχίες με εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης για δράση προς κάθε κατεύθυνση

Υπογράφηκε η συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό 81+250 αρμάτων μάχης Leopard 2A4 στο επίπεδο TIYK-LEO-2A4.

Ο εκσυγχρονισμός αφορά την επαύξηση των δυνατοτήτων επιβίωσης του άρματος μάχης, με την τοποθέτηση νέας θωράκισης τύπου ERA, την βελτίωση των ηλεκτρονικών και οπτικών συστημάτων του συστήματος μάχης, αναφέρει η ιστοσελίδα SavunmaSanayiST.com, ενώ επίκειται ο εκσυγχρονισμός άλλων 250 αρμάτων του ιδίου τύπου.

Στο πλαίσιο του σχεδίου εκσυγχρονισμού TİYK-LEO 2A4 που ξεκίνησε από την Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών, η BMC θα υποβάλει σε πλήρη εκσυγχρονισμό 81+250 άρματα μάχης Leopard 2A4 με κύριους αναδόχους την Roketsan και την ASELSAN.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) χρησιμοποιούν ενεργά  άρματα μάχης (AMT) στις επιχειρήσεις εισβολής στο συριακό έδαφος με τις ονομασίες “Ασπίδα του Ευφράτη”,  “Κλάδος Ελαίας”, “Πηγή της Ειρήνης” και “Ασπίδα της Άνοιξης”, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και τα εγκλήματα που διεξάγουν στην Βόρεια Συρία τακτικές τουρκικές δυνάμεις.

Επίσης η τουρκική Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών, από την άλλη, πραγματοποιεί διάφορα έργα εκσυγχρονισμού σε άρματα μάχης όπως το σχέδιο εκσυγχρονισμού 200 FIRAT-M60T.

Έως τώρα έχουν εκσυγχρονιστεί περισσότερα από 160 άρματα μάχης M60T Sabra που είναι πλέον επιχειρησιακά.

Τα άρματα αυτά ονομάστηκαν «M60TM» μετά τον εκσυγχρονισμό τους, στον οποίο πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση του συστήματος ενεργού προστασίας PULAT (AKS), του συστήματος προειδοποίησης λέιζερ (TLUS), του συστήματος τηλεχειριζόμενου όπλου (UKSS), του συστήματος όρασης οδηγού (ADIS), της τοποθέτησης ειδικής θωράκισης, του βοηθητικού συστήματος ισχύος και του συστήματος κλιματισμού.

Η ASELSAN συνεχίζει επί του παρόντος τις δραστηριότητες πιστοποίησης του Συστήματος Ελέγχου Πυρός VOLKAN-M για άρματα μάχης M60TM.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημιουργούνται τουλάχιστον δύο νέες τουρκικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες με υλικό αιχμής

Ένας τέτοιος αριθμός αρμάτων μάχης «στοχοποιεί» και  την Ελλάδα, σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση, ενώ αφορά την απόκτηση  (με το τέλος του προγράμματος) μιας ποιοτικής υπεροχής σε άρματα μάχης, τα οποία  ναι μεν έχουν πολλά χρόνια «στην πλάτη τους»,  αλλά είναι αξιόπιστα και κυρίως «εύκολου χειρισμού».

Ο τουρκικός στρατός διαθέτει 932 άρματα μάχης  M-60 από τα οποία θέλει να εκσυγχρονίσει περίπου 200, τα οποία σε συνδυασμό με τα 81 Leopard 2A4, "δημιουργούν" τουλάχιστον 2 τεθωρακισμένες ταξιαρχίες “πρώτης γραμμής” , οι οποίες προορίζονται για στρατιωτικές επιχειρήσεις…..προς πάσα κατεύθυνση ( Συρία-Ιράκ ή οπουδήποτε αλλού απαιτηθεί).

Το όλο σκηνικό όπως διαμορφώνει όμως το σύνολο των τουρκικών εξοπλιστικών προγραμμάτων  μας καταδεικνύει ότι η Άγκυρα προετοιμάζεται συνεχώς με άγνωστες προθέσεις.

https://youtu.be/wAf32uVHfRk

Την ίδια στιγμή ανασύρονται ξανά παλαιότερες πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Άγκυρα λειτουργεί με «προληπτικό τρόπο» στο Αιγαίο προσπαθώντας να ανιχνεύσει αντιδράσεις από την Αθήνα..

Οι Τούρκοι καταγράφουν καθημερινά τις αντιδράσεις της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας θέλοντας να αποτρέψουν πάση θυσία μία μελλοντική επέκταση των ελληνικών ερευνών στο Αιγαίο ή στην ευρύτερη περιοχή του Καστελορίζου.

Εδώ και μερικά χρόνια το τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω του  εκπροσώπου του είχε αναφέρει ότι : «Η υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και, έτσι συνεπάγεται «πάγωμα» όλων των ερευνητικών δραστηριοτήτων για πετρέλαιο και αέριο πέραν των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο Πέλαγος, όπως συμφωνήθηκε από τις δύο χώρες με το Πρακτικό της Βέρνης το 1976, το οποίο παραμένει εν ισχύ».

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ν. Ερντογάν δηλώνει ότι “ τα πλωτά γεωτρύπανα δεν τα πήραμε για να κάθονται, αλλά για να τα  χρησιμοποιήσουμε”, ( Αιγαίο-Α.Μεσόγειο) και αυτό είναι σήμερα ορατό πλέον πιο πολύ από ποτέ.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ