Ελληνοτουρκικά

Παίρνουν φόρα οι Τούρκοι μετά το αμερικανικό βέτο στον East Med και αλλάζουν μέχρι ιστορία και ονόματα

Θέλουν να αλλάξουν τα ονόματα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο οι Τούρκοι με σκοπό να οικειοποιηθούν όλα όσα απαιτούν σήμερα για την “Γαλάζια Πατρίδα”, κινούμενοι όχι μόνο κατά Ελλάδος-Κύπρου, αλλά και κατά Αιγύπτου και Ισραήλ.

Το όλο ζήτημα όπως όλα δείχνουν έχουν αναλάβει τα διάφορα αμυντικά ιδρύματα, από τα οποία “βγαίνουν” διάφοροι “ λαγοί”, οι οποίοι στην συνέχεια διαφημίζουν την “πραμάτια τους”, με διάφορες ανιστόρητες και εξοργιστικές ως προς την πραγματικότητα ιστορίες τους.  

Έτσι και τώρα, ο Halil Özsaraç απόστρατος Πλοίαρχος του τουρκικού Επιτελείου Ναυτικού, μας δηλώνει μπροστά στα μούτρα μας, ότι, το Αιγαίο λέγεται “Θάλασσα των νήσων” και η Α.Μεσόγειος, “Νότια Ανατολία”, γιατί συμφέρει την Άγκυρα.  

“Δεν ήταν εύκολο για τους προγόνους μας, που εγκαταστάθηκαν στις πεδιάδες και τα υψίπεδα της Ανατολίας τον 11ο αιώνα, να κυριαρχήσουν στη Μαύρη Θάλασσα και τις ακτές της Μεσογείου, ακολουθώντας τον κινεζικό εμπορικό δρόμο που έφτανε αναγκαστικά στη θάλασσα.

Για να κάνω μια υπενθύμιση. Στην τουρκική παράδοση, η βόρεια θάλασσα από την Ανατολία αποκαλούνταν «μαύρη» και στα δυτικά η θάλασσα αποκαλούνταν «λευκή».

Γι' αυτό οι πρόγονοί μας την αποκαλούσαν Μαύρη Θάλασσα, μέρος της οποίας ανήκει στη «Γαλάζια Πατρίδα», ενώ στα δυτικά, την αποκαλούσαν «Θάλασσα των νησιών».

Στη μεγάλη επίθεση του 1922, «ο πρώτος στόχος ήταν  η Μεσόγειος», όπως έλεγε ο Μουσταφά Κεμάλ Πασάς, δεδομένου ότι η έννοια του "Αιγαίου" δεν χρησιμοποιούνταν εκείνη την εποχή.

Το να αποκαλούμε τη θάλασσα μας στο νότο «Νότια Ανατολία» αντί «Α. Μεσόγειο» θα ήταν επίσης πιο σωστό για να “αγκαλιάσουμε” τη «Γαλάζια Πατρίδα» μας.

Συνειδητοποιώντας επίσης ότι οι πόλεμοι Βενετών-Γενουατών σε ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου, για τους εμπορικούς δρόμους της Κίνας και της Ινδίας, είχαν δημιουργήσει ένα κενό στη “Θάλασσα των Νησιών”, αυτό το κενό “έτρεξαν” να καλύψουν οι Τούρκοι, για αυτό και η Καθολική Εκκλησία αποφάσισε να παρέμβει με υβριδικές μεθόδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Παπισμός τοποθέτησε τους επίλεκτους Ιππότες του τάγματος του Αγίου Ιωάννη, τους οποίους είχε αποσύρει από την Άκρα και είχαν αναπτύξει προσωρινά στην Κύπρο, στα Νησιά Menteşe (Δωδεκάνησα) με έδρα τη Ρόδο από το 1314, και τους δόθηκε το καθήκον να «κρατούν ους Τούρκους έξω από την θάλασσα».
Αυτό το σκηνικό είχε επιτυχία για πάνω από ένα χρόνο.

Ενώ οι Ιππότες της Ρόδου λειτουργούσαν ως τρομοκράτες της περιόδου ( ένα είδος PKK), η Ρόδος ήταν κάτι σαν το όρος “Καντίλ” ( βουνό που έχει την έδρα ο ΡΚΚ) εκείνης της περιόδου.

Όταν οι Τούρκοι έδιωξαν τους Ιππότες της Ρόδου από ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο το 1522, κατάφεραν στην πραγματικότητα να απαλλαγούν από αυτούς τους τρομοκράτες μια για πάντα.

https://youtu.be/-E1SkEwQ-OY

Σήμερα, ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από τις υβριδικές λαβίδες του ιμπεριαλισμού, όπως το PKK, είναι να δείξουμε παρόμοια αποφασιστικότητα και να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα χτυπώντας την πιο δυνατή γροθιά”, αναφέρει ο ίδιος σε μεγάλη τουρκική εφημερίδα σε μια προσπάθεια να ξεσηκώσει τους συμπατριώτες του κατά του ελληνισμού, αλλά και άλλων κρατών, εκτός τους Κούρδους.

Ο Τούρκος αξιωματικός ξεχνά  επιδεικτικά βέβαια, ότι η περιοχή για 5-6 χιλιάδες χρόνια ήταν ελληνική από την Κριμαία έως το Αιγαίο και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, και ξεχνά επιμελώς να αναφέρει ότι η Μικρά Ασία, και όχι Ανατολία, βγάζει ακόμα και σήμερα εκατοντάδες ελληνικά αγάλματα, τα οποία του δείχνουν ποιοι είναι οι αφέντες της περιοχής.  

Η τουρκο-εθνικιστικού τύπου θεώρηση όμως, της περιοχής του Αιγαίου και της Α.Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών νησιών, μας δείχνει ότι η Άγκυρα έχει κατασκευάσει “ το αφήγημα” που θα σερβίρει στους Τούρκους, σε κάθε πιθανή ελληνοτουρκική διένεξη το επόμενο διάστημα, και αυτό είναι το πιο σοβαρό από όλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ