Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Θέλουν το κουμάντο Αιγαίου/Α. Μεσογείου τα τουρκικά μη επανδρωμένα σκάφη και υποβρύχια-Ετοιμάζονται ελληνικά “αντίμετρα”

Δεν είπε όλη την αλήθεια ο Τούρκος πρόεδρος ΡΝ.Ερντογάν κατά την καθέλκυση της Κορβέτας ηλεκτρονικού πολέμου UFUK, με τα “κοπάδια” από μη επανδρωμένα σκάφη, αφού τουρκικές πηγές διαφημίζουν ήδη και τα μίνι τουρκικά υποβρύχια, με τα οποία σκοπεύουν να επιβάλουν την Γαλάζια Πατρίδα.

“Η Άγκυρα σχεδιάζει να ενισχύσει τον στόλο της με δεκάδες οπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος προχθές κατά την τελετή καθέλκυσης της κορβέτας «Ufuk», η οποία ανήκει στην ΜΙΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Με την εμπειρία που αποκτήσαμε με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ήδη ναυπηγούμε οπλισμένα μη επανδρωμένα πλοία. Τώρα εργαζόμαστε πάνω στα συστήματα με τα οποία αυτά τα σκάφη θα κυκλοφορούν σαν κοπάδι στις θάλασσες», τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Αγκυρα επεξεργάζεται συστήματα τα οποία θα μπορούν να κατευθύνουν ταυτόχρονα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας, μαζί με τα οπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη, σε συντονισμό από τις δυνάμεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας, και θα έχουν ως στόχο το Αιγαίο κυρίως αλλά και την Μεσόγειο.

Μίνι υποβρύχια στο μενού του τουρκικού πολεμικού ναυτικού

Ο Τούρκος ειδικός επί ναυτικών συστημάτων Kozan Erkan, ανέφερε ότι έρχονται τα μίνι υποβρύχια STM-500.
«Το υποβρύχιο 500 τόνων θα είναι αρκετά ικανό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο (Θάλασσα των Νησιών την αναφέρει) και την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο ίδιος.

Πρόκειται για υποβρύχιο 500 τόνων για κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο, αφού εκεί δεν απαιτείται η παρουσία μεγάλου  εκτοπίσματος υποβρυχίων.

“Ένα μικρού μεγέθους πετρελαιοκίνητο υποβρύχιο μπορεί να κάνει την ίδια  δουλειά ακόμα καλύτερα.
Για παράδειγμα ένα υποβρύχιο 500 τόνων θα ήταν αρκετά ικανό να επιχειρήσει στον Εύξεινο Πόντο, στο Αιγαίο (Θάλασσα των Νησιών) και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ένα τέτοιο υποβρύχιο θα ενισχύσει όχι μόνο στις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις αλλά θα πωλείται και στο εξωτερικό”.Περιμένω επίσης αυτόνομα μη επανδρωμένα υποβρύχια. Μιλάω συγκεκριμένα για υποβρύχια που θα παρέχουν υποστήριξη σε πολεμικά πλοία και επανδρωμένα υποβρύχια.

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βοηθήσεις πλοία, και υποβρύχια, ο λόγος είναι ότι υπάρχουν στρώματα θερμότητας κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το θερμικό στρώμα αντανακλά στα συστήματα σόναρ. Έτσι εάν το υποβρύχιο βρίσκεται ανάμεσα και κάτω από αυτά τα στρώματα, είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευτεί.

Ανεξάρτητα από το πόσο προηγμένη είναι η τεχνολογία, ο εντοπισμός εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολος.
Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια μας θα αρχίσουν να λειτουργούν πρώτα κάτω από το θερμικό στρώμα. Θα αναζητούν τα εχθρικά υποβρύχια χωρίς να κάνουν οτιδήποτε άλλο
', είχε αναφέρει πρόσφατα ο Τούρκος ειδικός.

Παράλληλα η τουρκική ναυτική αμυντική βιομηχανία “τρέχει” πρόγραμμα μη επανδρωμένων υποβρυχίων από την εταιρεία ITU, για να “γεμίσει” τις ίδιες κλειστές θάλασσες και την Α.Μεσόγειο.

Η Τουρκία αν της επιτραπεί να ετοιμάσει τα επόμενα χρόνια όλα αυτά τα συστήματα θα έχει ένα και μοναδικό στόχο, που θα αφορά την  κυριαρχία σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο αλλά και αλλού.

Τα υποβρύχια που κατασκευάζουν οι Τούρκοι, τα πολεμικά πλοία, και γενικά όλα τους τα μην επανδρωμένα οχήματα, προορίζονται για να δημιουργήσουν μια τεράστια περιοχή άρνησης πρόσβασης των ελληνικών δυνάμεων, με το όνομα “Γαλάζια Πατρίδα”, και αυτό δε θα τους επιτρέψουμε ποτέ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ