Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ο πρώτος στόχος των ελληνικών Type-214 θα είναι το νεότευκτο τουρκικό κατασκοπευτικό πλοίο-Έλεγχο του Αιγαίου επιδιώκει η Άγκυρα

Πιστοποιήθηκε πλέον κατηγορηματικά, ότι ο πρώτος στόχος των ελληνικών υποβρυχίων σε περίπτωση πιθανής ελληνοτουρκικής κρίσης θα είναι το τουρκικό πλοίο υποκλοπών/πληροφοριών Ufuk.  

Το πρώτο πλοίο πληροφοριών της Τουρκίας εισέρχεται στην δύναμη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, έχοντας ως κύρια αποστολή την παρακολούθηση του ελληνικού πολεμικού στόλου, των επικοινωνιών ελληνικών μονάδων στα νησιά, ενώ η παρουσία του θα είναι προπομπός τουρκικών επιχειρησιακών σχεδίων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.   

Στην τελετή της ένταξης του πλοίου αυτού στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό  αναμένεται να παραστεί ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα κάνει και ανάλογες δηλώσεις με αποδέκτη την χώρα μας, θίγοντας πιθανότατα και το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών.

Στην Κορβέτα αυτή, η οποία θα φέρει πολλαπλά συστήματα συλλογής πληροφοριών SIGINT, αλλά και ηλεκτρονικού πολέμου, θα δύναται να μεταφέρεται ένα ελικόπτερο 10 τόνων.

Η Κορβέτα Ufuk, έχει μήκος 99,5 μέτρα, μέγιστο πλάτος 14,4 μέτρα, εκτόπισμα 2 χιλιάδες 400 τόνους και βύθισμα 3,6 μέτρα.

Η διοίκηση και ο έλεγχος, τα ηλεκτρονικά συστήματα και ο εξοπλισμός των συστημάτων του Ufuk, κατασκευάστηκε από την ASELSAN.

Η κορβέτα είναι το πρώτο πλοίο πληροφοριών της Τουρκίας που κατασκευάστηκε από τουρκικά χέρια εξ ολοκλήρου, αναφέρουν οι Τούρκοι, χωρίς να είναι δυνατόν να πιστοποιηθεί τίποτα.

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι κορβέτα αυτή θα είναι “τα μάτια και τα αυτιά της Τουρκίας” σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Μπορεί ν’ ακούγεται λίγο «αλλαζονικό» όλο αυτό το πληροφοριακό υλικό που δίνουν οι Τούρκοι, διότι πολλά από αυτά να είναι υπερτιμημένα και βέβαια αυτό που λένε Αξιωματικοί του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, είναι ότι όλα θα φανούν στην θάλασσα και μόνο εκεί.

Από το καλοκαίρι του 2021, είχαν αρχίσει οι Τούρκοι να διαφημίζουν την τεχνολογία που έχουν αναπτύξει κι από την Ελληνική πλευρά περιμένουν να δουν από κοντά αυτές τις πολυδιαφημιζόμενες δυνατότητες.

Το μόνο σίγουρο με το τουρκικό πλοίο το οποίο θα είναι “ τα μάτια και τα αυτιά του Ερντογάν” σε Αιγαίο είναι ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είτε με συνδυασμένη χρήση πυραυλακάτων τύπου «Ρουσσέν», υποβρυχίων και αεροσκαφών με δυνατότητες αποστολών TASMO, είτε μόνο υποβρυχίων, θα θέσει το πλοίο ως άμεση προτεραιότητα εξουδετέρωσης, σε κάθε πιθανή κρίση με την γειτονική χώρα.

Οι Τούρκοι έχουν στόχο να προκαλέσουν το επόμενο διάστημα με αυτόν το πλοίο, ειδικά κοντά στην Κρήτη, έχοντας κατά νου  να προσπαθήσουν να “νομιμοποιήσουν” το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο είναι ακόμη στον “αέρα”, ενόψει εξελίξεων στην Λιβύη.

Σε κάθε πάντως περίπτωση, η Ελλάδα οφείλει και αυτή κάποια στιγμή να αποκτήσει ένα αναλόγου τύπο πλοίο πληροφοριών, σύγχρονης τεχνολογίας, για να κάνει την ζωή δύσκολη στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό. 

     

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ