Ελληνοτουρκικά

Κωνσταντίνος Φίλης: Συνεχή μηνύματα για τα χωρικά ύδατα στέλνει η Τουρκία στην χώρα μας

Το 2022 ξεκίνησε όπως έκλεισε το 2021 δηλώνει ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης σχολιάζοντας τις τελευταίες Τουρκικές προκλήσεις μιλώντας στον ΑΝΤ1 (Εκπομπή Πρωινοί τύποι).

Με ακραία ρητορική από μεριάς της Άγκυρας περί αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών, με τη δημοσιοποίηση βίντεο που παρουσιάζει Τούρκους κομάντο να κολυμπούν την απόσταση που χωρίζει τα τουρκικά παράλια από το Καστελόριζο (σε συνέχεια σχετικής δήλωσης του Ακάρ) και τέλος με ένα ακόμη παραλήρημα του κυβερνητικού εταίρου, Μπαχτσελί, και την επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στον Νίκο Δένδια. Το μήνυμα της Τουρκίας στην χώρα μας είναι σαφές "Μην επεκτείνεις τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια επειδή νομίζει ότι είμαι σε αδύναμη θέση".

Πρέπει, συνεπώς, να ανησυχούμε ότι το 2022 θα έχουμε επανάληψη των γεγονότων Αυγούστου – Νοεμβρίου 2020 ή και κάτι χειρότερο; Αν και η όποια εκτίμηση είναι επισφαλής, η απάντηση είναι όχι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. συμπληρώνει ο καθηγητής. Ένας παράγοντας που πιθανόν να επηρεάσει την παραπάνω εκτίμηση είναι αν θα είναι εκλογικό έτος το 2022 και για τις δύο χώρες συμπληρώνει.

Επίσης ο καθηγητής μιλάει για την ακύρωση του Project του East Med με την απόσυρση της Αμερικανικής στήριξης.

https://www.youtube.com/watch?v=SAps_jhtOmY&ab_channel=%CE%9C%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ