Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Να τα αποτελέσματα του Non Paper των ΗΠΑ για East Med -Τουρκική ναυτική άσκηση με Ιταλία και Γαλλία στην Α.Μεσόγειο

Η τουρκική φρεγάτα TCG Goksu διεξάγει άσκηση με ιταλικά και γαλλικά πλοία σύμφωνα με tweet που δημοσίευσε το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Στις 11 Ιανουαρίου 2022, η τουρκική φρεγάτα G-class TCG Goksu πραγματοποίησε άσκηση με την ιταλική φρεγάτα ITS Margottini και την γαλλική Φρεγάτα κλάσης Aquitaine FS Auvergne στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.

Υπενθυμίζουμε ότι η κλάση G είναι μια από τις κλάσεις φρεγατών του Τουρκικού Ναυτικού, κατευθυνόμενων πυραύλων προηγούμενης κλάσης Oliver Hazard Perry του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, κυρίως σχεδιασμένες για αεράμυνα με διάταξη όπλων που είναι βελτιστοποιημένη για πόλεμο επιφανείας.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1480876389595234308

Όπως όλα δείχνουν ότι Γάλλοι και Ιταλοί, όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι κινούνται δραστήρια, όσον αφορά την Τουρκία, ακολουθώντας στο ίδιο μήκος κλίματος τις ΗΠΑ, αναμένοντας απλά να “πέσει” ο Ερντογάν, αλλά δεν γνωρίζουν όμως τι τους “ξημερώνει” με τον Σουλτάνο.

Όλες αυτές οι χώρες έχουν εκτεθεί στην τουρκική τραπεζική αγορά, άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο, και κάνουν την “ανάγκη φιλότιμο”, για να είναι σε επαφή με ένα δικτατορικό καθεστώς, που αν ήταν σε άλλη χώρα, η χώρα αυτή θα είχε εξαφανιστεί από τον χάρτη.

Το κύριο πρόβλημα όμως είναι ότι μετά το αμερικανικό non paper για τον δυσοίωνο μέλλον του αγωγού East Med, η Τουρκία απέκτησε αυτόματα status χώρας που φέρεται να έχει λόγο στην Α.Μεσόγειο, κάτι που της το αναγνωρίζουν Ιταλοί,Ισπανοί αλλά και οι Γάλλοι ενδεχομένως.

Τίποτα, ενεργειακά, δεν θα μπορεί να υλοποιηθεί στην Α.Μεσόγειο αν δεν έχει βάλει την υπογραφή της η Τουρκία, και αυτό το ενστερνίζονται όλοι πλέον, για αυτό μην λένε πολλοί ότι το αμερικανικό ανεπίσημο έγγραφο ...δεν είναι κάτι ...σημαντικό.

Η ουσία είναι ότι το επόμενο διάστημα αναμένουμε ορυμαγδό εξελίξεων, ειδικά στην θαλάσσια περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, και νοτίως της Κρήτης, και η Τουρκία θα επιδιώξει να ακυρώσει τα πάντα.

Μόνο με την ισχυρή ελληνική ναυτική παρουσία, και κυρίως με την αποφασιστικότητα της Αθήνας, θα κάνουμε Γάλλους, Ιταλούς, Ισπανούς να μας προσέξουν και να μας λάβουν υπόψιν.

Υπενθυμίζουμε για το θέμα αυτό, τον τρομερό απόηχο που είχε το 2020 στους κόλπους του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και στον αραβικό κόσμο, μια απλή “επακούμβηση”, ελληνικής Φρεγάτας σε τουρκική, η οποία ήταν στην ουσία “εμβολισμός” στον τουρκικό τσαμπουκά εντός της ελληνικής ΑΟΖ.         

   

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ