Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Μας δουλεύουν οι Τούρκοι:”Η ελληνοαμερικανική άσκηση στην Κρήτη είχε στόχο την Τουρκία”-Ακύρωση της ελληνικής διπλωματίας

Προκλητικά μας ‘δουλεύουν” οι Τούρκοι μπροστά στο πρόσωπο μας, αφού θεωρούν μέσω του τύπου τους, ότι δήθεν η πρόσφατη ελληνοαμερικανική άσκηση με το USS Harry S. Truman, είχε στόχο την..... Τουρκία, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να “θολώσουν τα νερά”, σε σχέση  με τις νέες συνεννοήσεις τους με την Ουάσιγκτον, ως περιφερειακή δύναμη στην περιοχή.    

Ως γνωστόν στις 4-5 Ιανουαρίου 2022, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν κοινή εκπαιδευτική άσκηση με την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ (US Carrier Strike Group EIGHT, CSG- 8).
Κατά τηΝ διάρκεια της άσκησης υλοποιήθηκαν σενάρια σχετικά με την αντιαεροπορική άμυνα, τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και τον πόλεμο επιφανείας, ενώ αναφέρθηκε ότι η άσκηση οργανώθηκε στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Ελλάδας ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2021.

“Όπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ έχουν πολλές βάσεις στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αλεξανδρούπολη και Τούρκοι ειδικοί αναφέρουν ότι στόχος των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα και της τελευταίας άσκησης με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, είναι η Τουρκία”, αναφέρει τουρκική εφημερίδα θέλοντας να ρίξει “στάχτη στα μάτια” της ελληνικής πλευράς.

Αν αναλογιστούμε όμως, ότι με τόσα αίσχη που έχει κάνει ο Ερντογάν, δεν έχει πάθει το παραμικρό η χώρα του, η οποία το αντίθετο μάλιστα, αναβαθμίζεται υπόγεια από την δύση σε περιφερειακή δύναμη, με ή χωρίς τον σημερινό πρόεδρο, τότε όλες αυτές οι κορώνες του τουρκικού τύπου εξυπηρετούν άλλα σχέδια.  

   

Η Τουρκία προωθεί δυναμικά τις αμφιλεγόμενες δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο, μη αντιμετωπίζοντας όμως μια ουσιαστική αμυντική δράση από κανένα περιφερειακό κράτος, (πολλά από τα οποία έχουν τρομερό πολεμικό ναυτικό), αφήνοντας την ελληνική πλευρά να “βγάλει το φίδι από την τρύπα”, όπως γίνονταν πάντα ιστορικά.

Η Άγκυρα επιδιώκει να ελέγξει ολόκληρη την Α. Μεσόγειο ως κράτος... με την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιοχή, κάτι που αποτελεί μέρος του ακόμα πιο μεγαλεπήβολου σχεδίου της, να αναβιώσει την πάλαι ποτέ εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, της πιο μισητής και αιματοβαμμένης στην ανθρώπινη ιστορία, και δεν κουνιέται “ φύλλο” στην κυριολεξία, πάρα μόνο έχουμε δηλώσεις και κυρώσεις να είχαμε να λέγαμε, αφού το καθεστώς τις παρακάμπτει μέσω Πεκίνου και Μόσχας.

Τώρα το κύριο σχέδιο των Τούρκων είναι να ακυρώσουν όλες τις συμφωνίες που επέτυχε η χώρα μας με πολύ κόπο και ιδρώτα, ειδικά με Αίγυπτο και Ισραήλ, κάτι που έδινε τέλος σε κάθε προσπάθεια μας στην Α.Μεσόγειο, ενώ θα προκαλούσε αναταράξεις και στο ζήτημα της ΑΟΖ.

Η δύση, ανήμπορη να αναμετρηθεί με την Τουρκία, επιδιώκει μέσω ανεπίσημων καναλιών να πιέσει την χώρα μας, να υπογράψει μια νέα επαίσχυντη “συμφωνία των Πρεσπών”, με την Τουρκία αυτήν την φορά, για να συνεχίσουν οι ενεργειακοί κολοσσοί να κάνουν μπίζνες σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

https://www.youtube.com/watch?v=Pijs7cszJ2A

Η περίοδο είναι κρίσιμη για την Ελλάδα, και για έναν ακόμη λόγο που αφορά τις περιφερειακές πολεμικές εστίες σε Ουκρανία, Βοσνία, Καζακστάν, Λιβύη, οι οποίες όταν ξεσπάσουν, μπορούν να μεταβάλλουν την κατάσταση για την χώρα μας.           

Οι Αμερικανοί μας βλέπουν ως "γεωπολιτική κίνηση χαμηλού κόστους", έτσι και αλλιώς.

Υπενθυμίζουμε ότι το γνωστό ινστιτούτο atlantic council, σε ειδική έκθεση για την πιθανότητα μιας ελληνοτουρκική διένεξης σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, ανέφερε μεταξύ άλλων:

Σε μια τέτοια περίπτωση είναι όντως πιθανή η σύγκρουση Τουρκίας και Ελλάδος, με το ΝΑΤΟ να βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα κάνει το παραμικρό επί του πεδίου, για να την σταματήσει εάν και όποτε αυτή προκληθεί από την Τουρκία”.

Έτσι μόνοι μας θα αντιμετωπίσουμε τον νεο-οθωμανικό στρατιωτικό επεκτατισμό σε στεριά, αέρα και θάλασσα μέχρι να “πείσουμε” Γάλλους, ΗΠΑ και ΕΕ, να παρέμβουν για τα δικά τους συμφέροντα.

https://www.youtube.com/watch?v=9MFbEHVzdlo

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ