Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Θρίλερ στην Ψέριμο με Τούρκο στρατιωτικό την γυναίκα του και το ανήλικο παιδί τους-Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία

Τούρκος στρατιωτικός και η σύζυγός του έφτασαν στην Ψέριμο, από όπου ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μέσω δραματικού βίντεο, με το θέμα να έχει αναλάβει η ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με βίντεο, μια οικογένεια που διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν βρίσκεται στο νησί της Ψερίμου, κοντά στα Ίμια. Η ελληνική αστυνομία μεταβαίνει για να τους συλλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες.

Βέβαια στο βίντεο που προέρχεται από τουρκικές πηγές γίνεται και η συνήθης προπαγάνδα για τα δήθεν push backs και το καθιερωμένο "ποίημα" των Τούρκων. 

Επί του πρακτέου πάντως ο σύζυγος είναι στρατιωτικός του τουρκικού στρατού, ενώ η σύζυγος είναι δικηγόρος και έχουν ένα μωρό. Η τραγωδία στην Τουρκία συνεχίζεται.

Δραματική έκκληση της συζύγου του Τούρκου στρατιωτικού να μην γυρίσουν πίσω στην Τουρκία στις ελληνικές αρχές.   

Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία από το αφηνιασμένο καθεστώς

Τουλάχιστον 57 άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο για ύποπτες διασυνδέσεις με την οργάνωση Φετουλάχ (FETO), την ομάδα πίσω από το ηττημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, ανέφεραν πηγές.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις που διεξήχθησαν σε 25 επαρχίες αφού οι εισαγγελείς στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσαν εντάλματα για οκτώ εν ενεργεία, δύο απόστρατους στρατιωτικούς, 10 αποταγμένους στρατιώτες και 53 πρώην μαθητές στρατιωτικής σχολής.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός εγγράφων και ψηφιακού υλικού, ανέφεραν τουρκικές πηγές, προσθέτοντας ότι διεξάγονται επιδρομές για τη σύλληψη 16 υπόπτων φυγάδων.
Από την απόπειρα πραξικοπήματος, έχουν συλληφθεί δεκάδες χιλιάδες ύποπτοι για το FETO, συμπεριλαμβανομένων πολλών στελεχών από τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία, το δικαστικό σύστημα και τον εκπαιδευτικό τομέα.

Το σαφάρι του Ερντογάν έχει μετατρέψει την χώρα σε μια τεράστια φυλακή, και για αυτό ο δρόμος της φυγής είναι μονόδρομος πλέον.


 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...