Ελληνοτουρκικά

8 βήματα! Τι ετοιμάζουν κατά της Ελλάδος οι Τούρκοι το 2022... αν προλάβουν; -Προετοιμασία των ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων για όλα τα σενάρια

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Tevfik Kadan, το 2022, θα έχουμε πολλά “καυτά” σημεία έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο (Θάλασσα των Νησιών την αναφέρει ο ίδιος), ενώ επικαλούμενος Τούρκους ανωτάτους αξιωματικούς ε.α.,  απαριθμεί τα πιθανά βήματα που θα λάβει η Τουρκία το 2022.

Πρόκειται να γίνουν φέτος τα εξής δηλώνει ο Kadan :

1. Θα πρέπει να δοθούν άδειες στην εταιρεία TPAO και θα πρέπει να ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις θαλάσσιες περιοχές στα Ανατολικά του 28ου παραλλήλου, σύμφωνα με το Τουρκολιβυκό μνημόνιο.

2. Το Oruç Reis θα πρέπει να μην λάβει υπόψιν του τον χάρτη της Σεβίλλης και να επιχειρήσει κατά μήκος των συνόρων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας ( Γαλάζια Πατρίδα).

3. Θα πρέπει να υπογραφεί συμφωνία κοινής χρήσης θαλάσσιας δικαιοδοσίας μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ.

4. Θα πρέπει να προγραμματιστούν κοινές ναυτικές ασκήσεις με τη Ρωσία και την Κίνα στην Ανατολική Μεσόγειο.

5. Θα πρέπει να γίνει διπλωματική "επίθεση" για μια συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας με την Αίγυπτο.

6. Θα πρέπει να ανακηρυχθεί ταχύτατα τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην Ανατολική Μεσόγειο.

7. Η Συμφωνία της Αθήνας που υπογράφηκε στις 27 Μαΐου 1988 μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα πρέπει να ακυρωθεί.

8. Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα ημερήσιας διάταξης του 2022. Θα είναι η προβολή των Κατεχομένων ως ανεξάρτητης χώρας σε ολόκληρο τον κόσμο.

“Αν και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε πέρυσι μηνύματα για την αναγνώριση της ΤΔΒΚ στον Οργανισμό Τουρκόφωνων Κρατών, φαίνεται ότι αυτό το μήνυμα δεν ήταν  αρκετό.

Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι οι δυτικές χώρες με επικεφαλής τις ΗΠΑ είναι στο πλευρό του εχθρού( Ελλάδα), πόσο μάλλον να αναγνώριζαν την Βόρεια Κύπρο.

Από την άλλη πλευρά, η αναγνώριση της Βόρειας Κύπρου μέσω της Ρωσίας και της Αμπχαζίας έχει  συγκεκριμένο τρόπο υλοποίησης, όπως μπορεί να γίνει κατανοητό από τις προσπάθειες της Αμπχαζίας.

Επιπλέον, τα τουρκόφωνα κράτη θα λάβουν μέτρα σχετικά με την Βόρεια Κύπρο, ενώ θα (πιέσουμε) για  αναγνώριση από Ρωσία και  Αμπχαζία.

Η πολιορκία των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να “σπάσει” με την αναγνώριση της Βόρειας Κύπρου.

Αυτό είναι εφικτό εάν η Τουρκία εγκαταλείψει τις λάθος πολιτικές της στο Ιντλίμπ, την Κριμαία και την Αμπχαζία που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ”, αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος μεταξύ άλλων.

Καταρχήν κάποια ή όλα αυτά που αναφέρει ο ίδιος, είναι πολύ πιθανά να τα δούμε εντός του 2022, από την Άγκυρα, και για αυτό δεν χωρά αμφιβολία.

https://www.youtube.com/watch?v=e8I0prvJ7HI

Η χώρα μας χάρη σε στοχευμένα βήματα και κινήσεις( ασχέτως των εσωτερικών πολιτικών αντιπαραθέσεων και της πανδημίας), σε αντιδιαστολή με τις λανθασμένες και υπερφίαλες κινήσεις της Τουρκίας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ελληνική στρατιωτική υπεροχή στο Αιγαίο, γνωρίζοντας ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για όλα τα σενάρια, ειδικά εντός του 2022.

Το τουρκικό εφεύρημα των “Γκρίζων νήσων”, θα είναι πιθανόν το “διαβατήριο” που θα επικαλεστεί η τουρκική πλευρά, σε περίπτωση “επεισοδίου”, αναφέροντας δήθεν ότι “δεν επιτέθηκε σε χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά σε “δικά της νησάκια” εντός της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Σε περίπτωση ενός πιθανού πολέμου με την Τουρκία, θα είμαστε μόνοι μας εντελώς στο πεδίο της μάχης, και αυτό είναι πλέον σίγουρο και απόλυτα τεκμηριωμένο.

Δεν θα είμαστε μόνοι μας όμως σε άλλους τομείς που θα αφορούν όπως για παράδειγμα, “πληροφορίες”,  αμυντική βοήθεια κ.ά., κάτι που παίζει όμως σπουδαίο ρόλο, ειδικά  σε τέτοιες καταστάσεις.

 

https://youtu.be/2LfUFQK5xfU?t=37https://www.youtube.com/watch?v=oc9sPjQ4R_U

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...