Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Κινήσεις....αποστρατείας από Ακάρ! Συνεχείς επισκέψεις, έπαινοι και παρασημοφορήσεις για να ανεβάσει το πεσμένο ηθικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ Akar και η  ηγεσία  των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK), συναντήθηκαν με τους ναύτες στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης Foça, τους αεροπόρους στη 2η Διοίκησης Κύριας αεροπορικής  Βάσης και τέλος με τις χερσαίες δυνάμεις στο Προηγμένο Διακλαδικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Διοίκησης Δυνάμεων ξηράς . όπου προέβη στην ετήσια αξιολόγηση των δραστηριοτήτων των ΤΕΔ 

Ο Akar και η τουρκική στρατιωτικη ηγεσία συμμετείχαν επίσης σε πτήση  του αεροσκάφους εγαίρου προειδοποιήσεως(HIK) «Güney», από όπου  και πραγματοποίησαν εναέριες επιθεωρήσεις και ελέγχους των  δραστηριοτήτων χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων μέσων.

 Συνολικά πέταξε διανύοντας απόσταση  1700 χιλιόμετρα για 3 ώρες μαζί  με το κλιμάκιο διοίκησης της TSK να τον συνοδεύει  στην εν λόγω  πτήση  που έγινε με το αεροπλάνο HİK, το οποίο περιέγραψε ως «το μάτι της Τουρκίας στον ουρανό».

Κατά τη διάρκεια της αποστολής του έλαβε πληροφορίες μέσω ασυρμάτου από τους κυβερνήτες των πλοίων που πλέουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τους πιλότους αεροσκαφών που βρίσκονταν  στον αέρα και ορισμένες χερσαίες δυνάμεις  και γιόρτασε το νέο  έτος.

https://youtu.be/nCQLM-F72_0

Ο Akar, ο οποίος μίλησε αρχικά με το TCG Gökçeada και το TCG Gökova στην Κεντρική Μεσόγειο, μετά με το TCG Gelibolu στην Ανατολική Μεσόγειο και μετά με το TCG Kınalıada, το οποίο παρήχθη με τοπικές και εθνικές εγκαταστάσεις, στα ανοιχτά της Μερσίνης και στη συνέχεια με τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Atilla Gülan, μέσω ασυρμάτου.

Συγχαίροντας όλο το προσωπικό για τις επιτυχημένες δραστηριότητές του στις ασύρματες  συνομιλίες, ο Ακάρ είπε: "Εύχομαι σε όλους καλές και επιτυχημένες υποχρεώσεις στο μέλλον. Σας εμπιστευόμαστε, είμαστε περήφανοι για εσάς. Οι ευθύνες σας είναι μεγάλες. Τις έχετε εκπληρώσει με μεγάλη επιτυχία και πιστεύουμε ότι θα τις εκπληρώσετε με τον ίδιο ηρωισμό και αυτοθυσία»

Ο Ακάρ πραγματοποίησε επίσης ραδιοφωνική κλήση με τα τμήματα  της 181ης αεροπορικής Διοίκησης, η οποία ανέλαβε υπηρεσία στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.

Ευχόμενος στους πιλότους των F-16 επιτυχία στα σημαντικά τους καθήκοντα, ο Ακάρ είπε: "Έχετε κάνει μεγάλες θυσίες και ηρωισμό, έχετε  πολύ σημαντική συνεισφορά στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και σας συγχαίρω όλους για αυτό. Πιστεύω ότι η επιτυχία θα συνεχίσει να αυξάνεται από τώρα και στο εξής. Σας εύχομαι ασφαλείς πτήσεις, περιμένω να επιστρέψετε με ασφάλεια. " 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Akar πήγε επίσης στο πιλοτήριο του Güney για λίγο κατά τη διάρκεια της πτήσης της αποστολής του. Ο Ακάρ, που ενδιαφέρθηκε για τις δραστηριότητες του αεροσκάφους, πέταξε στη θέση του πιλότου στους ουρανούς της Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης , συνοδευόμενος από το επίπεδο διοίκησης της TAF, συναντήθηκε με τους ναύτες στο TCG Bayraktar, το οποίο περιέγραψε ως «τον μεγαλύτερο προστάτη της Γαλάζιας Πατρίδας» στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης Foça.

Γιορτάζοντας το νέο έτος του  στρατιωτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου του αμφίβιου σώματος πεζοναυτών, και θίγοντας θέματα άμυνας και ασφάλειας, ο Akar δήλωσε ότι οι Χερσαίες Δυνάμεις, οι Ναυτικές Δυνάμεις και οι Πολεμικές Αεροπορίες εκπλήρωσαν επιτυχώς τα καθήκοντα που τους είχαν ανατεθεί με μεγάλο ηρωισμό τόσο στο εσωτερικό όσο και εκτός συνόρων.

Δηλώνοντας ότι έχει περάσει μια σημαντική περίοδος, η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις κρίσιμες εξελίξεις στην περιοχή της υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ενώ έχει κάνει και δηλώσεις για τα πρόσφατα γεγονότα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

https://youtu.be/-6AdK8AkhEg

Υπενθυμίζοντας τα προβλήματα με την Ελλάδα, ο Ακάρ είπε: «Πάντα λέμε ότι είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω διαπραγματεύσεων και διαλόγου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας». 

Υπενθυμίζοντας τις συμβουλευτικές συναντήσεις που ξεκίνησαν με αυτή την έννοια και τις συναντήσεις εντός του ΝΑΤΟ, ο Ακάρ είπε ότι κάλεσαν τις ελληνικές αρχές για την τέταρτη συνάντηση, η οποία σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν και ότι τάσσεται υπέρ της επίλυσης προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων, ο Ακάρ είπε: «Η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος, αποτελεσματικός και ισχυρός σύμμαχος για τους φίλους και τους συμμάχους της»

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι ο ΥΠΑΜ Ακάρ επιχειρεί συνεχώς τόνωση του ηθικού του τουρκικού στρατεύματος με παρασημοφορήσεις, επαινετικά σχόλια και διθυράμβους περί της εκπλήρωσης των καθηκόντων του, κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του

Είναι ευρέως γνωστό άλλωστε ότι το ηθικό του προσωπικού των ΤΕΔ ότι είναι ιδιαίτερα πεσμένο, μετά την οικονομική κατρακύλα της Τουρκίας και την μεγάλη υποτίμηση της τουρκικής λίρας

Όλα τα παραπάνω μοιάζουν θα λέγαμε με αποχαιρετηστήρια περιοδεία του Τούρκου ΥΠΑΜ, όπως κάνει ένας στρατιωτικός Διοικητής λίγο πρίν είτε την μετάθεσή του είτε την αποστρατεία του.

Εδώ εν προκειμένω μιλάμε για την έμμεση  αποδοχή από μέρους του Τούρκου ΥΠΑΜ, ότι το πολιτικό του τέλος πλησιάζει μαζί με αυτό του Ερντογάν

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ