Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Απειλή στα νότια της Ελλάδος από τους Τούρκους! Λειτουργεί κανονικά η τουρκική βάση Al-Watiya στην Λιβύη με UCAV BAYRAKTAR

Ενημερωμένες δορυφορικές εικόνες για την τουρκική αεροπορική βάση Al-Watiya στη Δυτική Λιβύη, φέρνουν στο φως εκπλήξεις για Ελλάδα-Γαλλία και Αίγυπτο, σημαίνοντας συναγερμό για τα σχέδια του Ερντογάν στην περιοχή, ενόψει πιθανών τουρκικών ερευνών στην περιοχή του παράνομου Τουρκολιβυκού μνημονίου.

https://twitter.com/Oded121351/status/1471502273788321792

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές  αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός εξακολουθεί να δρα στην βάση αυτή, ενώ εντοπίστηκαν δύο συστοιχίες πυραύλων αεράμυνας MIM-23 Hawk (που αναπτύχθηκαν πέρυσι) και εξακολουθούν να βρίσκονται στη βάση.

https://twitter.com/mahmouedgamal44/status/1471240088902324229

Το πιο σοβαρό όμως που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι τα παλαιά καταφύγια αεροσκαφών του αεροδρομίου, τα οποία έχουν εκσυγχρονιστεί  για αποθήκευση εξοπλισμού, UCAV BAYRAKTAR, ενώ ακόμη υπάρχει δυνατότητα μεταστάθμευσης μαχητικών αεροσκαφών F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Το σκηνικό αυτό δείχνει ότι η Άγκυρα, προετοιμάζει το έδαφος, για να καταστήσει την βάση αυτή κύριο σημείο στήριξης της στην Λιβύη, από το οποίο μελλοντικά, θα μπορεί να απειλεί ειδικά Ελλάδα και Αίγυπτο.

Οι Τούρκοι θα θελήσουν πιθανότατα, να αιφνιδιάσουν πιθανόν εκτιμούν ειδικοί, την Ελλάδα, ακόμα και με έρευνες και γεωτρήσεις εντός της λιβυκής ΑΟΖ, αρκετά νότια της Κρήτης, θέλοντας με έμμεσο τρόπο να “νομιμοποιήσουν” την παράνομη συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες θέλουν να αναβαθμίζεται πυρετωδώς και η ναυτική βάση στην Μισράτα, για λογαριασμό του τουρκικού ΠΝ, σε μια προσπάθεια της Άγκυρας να μεταφέρει μονάδες επιφανείας και υποβρύχια στα νότια της Ελλάδος και δίπλα στην Αίγυπτο.

Το “καζάνι “βράζει” και η διεξαγωγή εκλογών δεν φαίνονται στον ορίζοντα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  Africa Intelligence, μετά την διάσκεψη του Παρισιού, η Ρώμη είναι αυτή που θα πρέπει να οργανώσει το επόμενο διεθνές συνέδριο αφιερωμένο στη Λιβύη, προσθέτοντας ότι η ημερομηνία αυτής της διάσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την ηγεσία του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, δεν έχει ακόμη έχει οριστεί και εξακολουθεί να εξαρτάται από την πρόοδο της εκλογικής διαδικασίας.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία συνεχίζει να καθυστερεί, ενώ οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές είναι ακόμη προγραμματισμένες για τις 24 Δεκεμβρίου, η Ανώτατη Εθνική Εκλογική Επιτροπή της Λιβύης (HNEC) ανακοίνωσε στις 11 Δεκεμβρίου την αναβολή της δημοσίευσης του τελικού καταλόγου των υποψηφίων.

Η παρουσία του Saif Al Islam Gaddafi και του στρατηγού Khalifa Haftar στη λίστα είναι πρακτικά, κήρυξη πολέμου για αρκετές από τις πολιτοφυλακές στη δυτική Λιβύη.

Η ιταλική διπλωματία αμφιταλαντεύεται ως εκ τούτου μεταξύ της διεξαγωγής της διάσκεψης πριν από τις 24 Δεκεμβρίου, για να επιβεβαιώσει τη σημασία της διατήρησης των εκλογών ή της διεξαγωγής της μετά από αυτήν την προθεσμία, προκειμένου να καταρτιστεί ένα νέα εκλογική λίστα, λέγοντας ότι η δεύτερη επιλογή θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει απαραίτητη.

Αφού επέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη σημασία της διοργάνωσης των εκλογών στην προγραμματισμένη ημερομηνία, αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης, αμφιταλαντεύονται για την διεξαγωγή τους, και τώρα τονίζουν ότι η 24η Δεκεμβρίου αντιστοιχεί στην έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

https://twitter.com/Oded121351/status/1471489252567355395

Την ίδια στιγμή όμως, η Άγκυρα επιδιώκει να ελέγξει ολόκληρη την Α. Μεσόγειο ως κράτος... με την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιοχή, κάτι που αποτελεί μέρος του ακόμα πιο μεγαλεπήβολου σχεδίου της, να αναβιώσει την πάλαι ποτέ εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της πιο μισητής και αιματοβαμμένης στην ανθρώπινη ιστορία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...