Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τούρκοι και Πακιστανοί κομάντος σε συνεχείς ασκήσεις σε τουρκικό έδαφος-Το Πακιστάν και ο ρόλος του στο Αιγαίο

Στα πρότυπα της ελληνογαλλικής συμφωνίας πλέον οι αμυντικές σχέσεις Τουρκίας-Πακιστάν.

Η τουρκική άσκηση με την επωνυμία “AYYILDIZ-2021” διεξάγεται με τη συμμετοχή Ομάδων του τουρκικού και πακιστανικού  πολεμικού Ναυτικού (μονάδες Iqbal) και SAT.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1469987583501479938

Η άσκηση θα συνεχιστεί στην περιοχή Anadolu Kavağı στην Κωνσταντινούπολη έως τις 17 Δεκεμβρίου 2021.
Δεν πρόκειται για πρώτη άσκηση, αφού πριν ένα μήνα είχαμε επίσης άσκηση Τούρκων και Πακιστανών κομάντος σε τουρκικό έδαφος με φόντο το Αιγαίο.

Τον Νοέμβριο, το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν (PN) συμμετείχε πρόσφατα στην τουρκική άσκηση Nusret 2021, μια πολυεθνική άσκηση μελών ειδικών επιχειρήσεων, στο Canakkale, στην Τουρκία.

Η παρουσία των Πακιστανών έφερε ξανά στην επιφάνεια την  υπογραφθείσα αμυντική συμφωνία στο Ισλαμαμπάντ μεταξύ Ερντογάν και Ι. Χάν, με την οποία είχαμε προβλέψει τις νέες “βόλτες” του Πακιστανικού πολεμικού ναυτικού στην Α.Μεσόγειο, προκαλώντας οργή τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Παλαιότερες πληροφορίες έφεραν τους Πακιστανούς να αναζητούν τουρκική βάση για να ελλιμενίζουν τα πλοία τους σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Πρόκειται για κινήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, μιας ο Ερντογάν ετοιμάζει την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου ''Γαλάζια Πατρίδα'', για αυτό βλέπουμε αυτό το "έργο" στο Αιγαίο με τους μετανάστες με τη συνδρομή ισλαμιστών που τους κατευθύνει η Άγκυρα.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει αποφασιστεί από τον Ιούλιο 2021, η επέκταση των κοινών επιχειρήσεων στρατιωτικού χαρακτήρα στην Α. Μεσόγειο αλλά και αλλού, μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, υπενθυμίζουμε ότι οι δύο αυτές χώρες έχουν πανίσχυρες και κυρίως πολύχρονες αμυντικές συμφωνίες, μία εκ των οποίων είχε φέρει πριν πολλούς μήνες το πακιστανικό πολεμικό ναυτικό, να συμμετέχει στην τουρκική επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου, φέροντας πακιστανικά πλοία στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Η τωρινή επέκταση της ήδη υπάρχουσας αμυντικής συμφωνίας, αφορά την ανάπτυξη Πακιστανικών δυνάμεων, (αεροσκαφών-κομάντος) σε τουρκικό έδαφος με αντίστοιχη τουρκική στρατιωτική ανάπτυξη στο Πακιστάν.

Αξιωματικοί του Πακιστανικού Στρατού και οι πράκτορες της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών ISI έχουν επιταχύνει τις συναντήσεις τους με τον "σκοτεινό" επικεφαλής της ιδιωτικής μισθοφορικής εταιρείας Tanriverdi για να ενισχύσουν τη συνεργασία Τουρκίας-Πακιστάν σε και τεράστια περιοχή που ξεκινά από την κεντρική Ασία και φτάνει στη Μεσόγειο. 

Η Τουρκία προσπαθεί να παίξει τον ρόλο της μεγάλης περιφερειακής δύναμης, της χώρας που έχει άποψη για τα πάντα στην περιοχή και ειδικά για όλα τα εδάφη που ανήκαν κάποτε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Στην προσπάθεια της αυτή, η Άγκυρα πιθανότατα θα θελήσει να δημιουργήσει προβλήματα σε Ελλάδα και Κύπρο με αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις, πράγμα για το οποίο μας έχει προειδοποιήσει και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι, με τη χώρα του να είναι υποψήφια να βιώσει ξανά τέτοιου τύπου καταστάσεις λόγω της μουσουλμανικής αδελφότητας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...