Ελληνοτουρκικά

«Περικυκλωμένη» η Τουρκία - Kομάντος από 4 χώρες με το «δάχτυλο στη σκανδάλη»

Η Τουρκία συνεχίζει την πρακτική της αντιστροφής της πραγματικότητας με την εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας να κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση Συνθηκών και συμφωνιών όπως η αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και το μορατόριουμ ασκήσεων.

Αυτά την ίδια στιγμή που ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε ελληνική ιστοσελίδα δήλωσε πως αναμένει τουρκική αντίδραση μόλις ξεκινήσει η δραστηριότητα της Exxonmobil στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Προκειμένου να προετοιμαστούν για αυτή την ώρα η Ελλάδα και η Κύπρος ακονίζουν τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεών τους και ειδικά των Ειδικών Δυνάμεων, σε συνεργασία και με συμμαχικές χώρες.

https://www.youtube.com/watch?v=Kdwih2NdtLk

Σε αυτό το πλαίσιο την εβδομάδα που μας πέρασε, διεξήχθη η πολυεθνική Άσκηση «AEGEAN SEAL 21-II», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Νοτίου Ευβοϊκού κόλπου. Η εν λόγω άσκηση φιλοξενήθηκε από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και είχε ως κύριο αντικείμενο τις επιχειρήσεις Ναρκοθηρίας Πολύ Ρηχών Υδάτων (VSW) και Εξουδετέρωσης Ναρκών και εκρηκτικών μηχανισμών (EOD). Στη συνεκπαίδευση συμμετείχε Ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκών με προσωπικό και μέσα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κύπρος από την πλευρά της έστειλε από τις 22 έως 26 Νοεμβρίου 2021, Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στην συνεκπαίδευση με την επωνυμία «Close Quarter Battle 2021», που διοργανώθηκε στην Ρεντίνα, από το Γενικό Επιτελείο Στρατού στο πλαίσιο του Προγράμματος Τριμερούς Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αρμενίας.

Σκοπός της συνεκπαίδευσης, ήταν η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και διαλειτουργικότητας σε συνθήκες μάχης. Συγκεκριμένα το σενάριο της τελικής φάσης  περιλάμβανε βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, βολές εν κινήσει, νυχτερινές βολές, αγώνα κατοικημένου τόπου και χειρισμό νεκρών και τραυματιών εντός κατοικημένου τόπου.

https://www.youtube.com/watch?v=vojZV6Se8kE

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, η συμμετοχή του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς στη συνεκπαίδευση, δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό για απόκτηση πρόσθετων εμπειριών και  συμβάλει στην αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ομάδων ειδικών επιχειρήσεων της ΔΚΔ. Επιπλέον, η πραγματοποίηση παρόμοιας φύσης ασκήσεων, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Προγράμματος Τριμερής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου και Αρμενίας, αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...