Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Έτσουξε" τους Τούρκους η αποστολή Καταδρομέων μας στη Θράκη για φύλαξη των συνόρων μας-Ανατρέπονται τα τουρκικά σχέδια

"Το βήμα που θα πυροδοτήσει συγκρούσεις με την Ελλάδα- Αποστολή κομάντο σε τουρκικά χωριά!". Με αυτόν τον τίτλο τουρκικό site φίλα προσκείμενο στο τουρκικό ΥΠΑΜ, με σημερινό του άρθρο αναφέρεται στην παρουσία Ελλήνων Καταδρομέων στον Έβρο.

Πριν προχωρήσουμε στην παράθεση και ανάλυση  του τουρκικού άρθρου, ας παρατηρήσουμε ότι ο αρθρογράφος στον τίτλο του αναφέρεται για αποστολή Ελλήνων κομάντο σε "τουρκικά χωριά"

Υπογραμμίζουμε εμείς με τη σειρά μας, ότι τα χωριά  αυτά είναι Ελληνικά και όχι τουρκικά, αφού  βρίσκονται εντός της Ελληνικής επικράτειας και σε αυτά κατοικούν Έλληνες πολίτες εκ των οποίων κάποιοι είναι μουσουλμάνοι ως προς το θρήσκευμα και όχι Τούρκοι πολίτες.

Επίσης, κάνει λόγο ότι το "βήμα" , δηλαδή η κίνηση αυτή θα πυροδοτήσει συγκρούσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Δηλαδή για να αναπτύξουμε Καταδρομείς μας στη Θράκη μας  θα πρέπει να πάρουμε την έγκριση της Τουρκίας;. Αυτό μας λέει ο αρθρογράφος, ο οποίος μάλλον είναι μπερδεμένοας αναφορικά με θέματα Εθνικής κυριαρχίας.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το τουρκικό άρθρο το οποίο αναφέρει τα εξής:

"Θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη και την ηρεμία στην περιοχή, η Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική της στάση. Τέλος, η αθηναϊκή διοίκηση συνεχίζει να στέλνει ελληνικές μονάδες καταδρομέων σε τουρκικά χωριά της Δυτικής Θράκης. Η ελληνική πλευρά είχε δημιουργήσει στο παρελθόν μονάδες καταδρομέων στα τουρκικά χωριά Çirmen (Ορμένιο) και Sofulu (Σουφλί),

Η Ελλάδα που έχει κλιμακώσει την ένταση σε Αιγαίο και Μεσόγειο συνεχίζει να στοιβάζει στρατιώτες στα τουρκικά χωριά της Δυτικής Θράκης . Το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο θα τοποθετήσει κομάντος ειδικών δυνάμεων στο Büyük Derbent, (Μέγα Δέρειο) ένα από τα τουρκικά χωριά στην περιοχή Sofulu (Σουφλί) "

Αποστολή 4 στρατιωτικών ελικοπτέρων

Σύμφωνα με τα νέα της Yeni Şafak, αναφέρθηκε ότι οι καταδρομείς ήρθαν στο χωριό με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και ότι οι στρατιώτες θα τοποθετούνταν στο πρώην στρατόπεδο "Παρασκευούδη". Επιπλέον, στάλθηκαν στο εν λόγω στρατόπεδο  4 στρατιωτικά ελικόπτερα για να υπηρετήσουν στην περιοχή.

Οι ελληνικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι η μονάδα στάλθηκε στα βουλγαροελληνικά σύνορα για να αποτρέψει τη διέλευση παράνομων μεταναστών και να αποτρέψει τις δραστηριότητες εμπορίας ανθρώπων. Υποστηρίχθηκε ότι οι καταδρομείς θα περιπολούσαν την περιοχή 24 ώρες το 24ωρο. Ο ελληνικός στρατός και οι Μονάδες Προστασίας Συνόρων της ΕΕ (Frontex) είχαν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή.

Άσκηση  στο κέντρο του χωριού

Η Ελλάδα είχε προηγουμένως δημιουργήσει μονάδες καταδρομέων στα τουρκικά χωριά Çirmen (Ορμένιο) και Sofulu (Σουφλί) για λόγους ασφαλείας των συνόρων.

Και πάλι, ελληνικές μονάδες καταδρομών πραγματοποίησαν άσκηση με βαρέα όπλα στο κέντρο του χωριού Gökçepınar του δήμου Mustafçova.

https://www.youtube.com/watch?v=GLQSFSdXvHM

Παράλληλα συνεχίζεται η αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη. Την προηγούμενη μέρα, 375 ακόμη Αμερικανοί στρατιώτες αφίχθησαν στην Αλεξανδρούπολη για να συμμετάσχουν στη στρατιωτική άσκηση που θα διεξαχθεί "

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι "ενόχλησε" τους Τούρκους η ανάπτυξη των δυνάμεων Καταδρομών μας στον Έβρο, αφού έτσι βλέπουν τη σχεδίαση τους για το μεταναστευτικό αλλά και την άμυνά μας να ανατρέπονται.

Το σχέδιο εισόδου των παράνομων μεταναστών από Τουρκία μέσω Βουλγαρίας στην Ελλάδα

Η  Ελλάδα ως γνωστόν προέβη σε μια σειρά έργων όπως στην κατασκευή φράχτη κατά μήκος των συνόρων μας με την Τουρκία, με έμφαση σε περιοχές όπου ο Έβρος δεν αποτελεί φυσικό σύνορο των δύο χωρών, στην εγκατάσταση καμερών, στην ενίσχυση των περιπόλων μας και  σε μια σειρά επιπρόσθετων μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της από την Τουρκία.

Ωστόσο, κυκλώματα διακινητών τα οποία δρουν  υπό την ανοχή  και στήριξη της Τουρκίας, διαπιστώθηκε ότι μεταφέρουν τους μετανάστες από την παρέμβρια περιοχή της Τουρκίας στη Βουλγαρία και από εκεί κινούνται παράλληλα με την ελληνική μεθόριο μέχρι την οροσειρά της Ροδόπης.

Από εκεί επιχειρούν να μπουν στο ελληνικό έδαφος, παρακάμπτοντας στην ουσία την «πρώτη γραμμή άμυνας» που έχει χτιστεί στα 218 χιλιόμετρα των ελληνοτουρκικών συνόρων! 

Έτσι ωθούν και μεταφέρουν τους μετανάστες στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, τα οποία βρίσκονται απέναντι από το χωριό Δίλοφος, στο τριεθνές. Από εκεί, άλλοτε με τις βουλγαρικές αρχές να κάνουν τα «στραβά μάτια» και άλλοτε όχι, περνούν στη βουλγαρική επικράτεια, όπου τους παραλαμβάνει άλλο παρακλάδι διακινητών.

Αν και βρίσκονται πλέον σε ευρωπαϊκό έδαφος, οι μετανάστες και οι διακινητές δεν επιθυμούν να διασχίσουν ή να παραμείνουν στη Βουλγαρία. Κινούμενοι νύχτα μέσα από μονοπάτια, οδηγούν τους μετανάστες αρχικά δυτικά και έπειτα νότια, βαδίζοντας παράλληλα με τα ελληνικά σύνορα, μέσα στα δάση.

Φτάνοντας στην οροσειρά της Ροδόπης, η οποία αποτελεί το φυσικό σύνορο ανάμεσα σε Βουλγαρία και Ελλάδα, οι διακινητές ωθούν τους μετανάστες μέσα από κακοτράχαλες πλαγιές να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Τους προηγούμενους μήνες έχουν εντοπιστεί  μετανάστες στην ορεινή περιοχή μεταξύ της Νυμφαίας Ροδόπης και του Μικρού  και Μεγάλου Δέρειου του Έβρου.

Πολλοί από αυτούς είναι ξυπόλητοι και ημίγυμνοι και όταν συλλαμβάνονται από τις αρχές, εξιστορούν την πορεία που έκαναν μέχρι να έρθουν στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο   για  πολυεθνικά κυκλώματα, τα μέλη των οποίων τους μετέφεραν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας.

Η τουρκική σχεδίαση και αναδιοργάνωση με Καταδρομείς στην Ανατολική Θράκη

Η κίνηση αποστολής Καταδρομών μας στον Έβρο θωρακίζει ακόμη περισσότερο τα σύνορά μας , αναφορικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, αλλά και την άμυνά του, αφού σε πρόσφατο άρθρο μας  είχαμε αναφερθεί και αναλύσει λεπτομερειακά την κατακόρυφη επαύξηση της δύναμης των Τούρκων Καταδρομέων στην Α. Θράκη.

Είναι γνωστό  άλλωστε εδώ και καιρό ότι η Τουρκία προχωράει στην αναδιοργάνωση των Ταξιαρχιών της στον Έβρο με την προσθήκη μίας Μοίρας Καταδρομών σε κάθε μία από αυτές

Ο λόγος είναι ότι διαπιστώθηκε από τις επιχειρήσεις στη Συρία, ότι η δράση των Τούρκων Καταδρομέων  στην αρχική φάση της επίθεσης μαζί με τα τεθωρακισμένα δημιούργησε συνθήκες διάσπασης της αμυντικής τοποθεσίας και διατήρησης της επιθετικής ορμής.

Μόλις πρίν λίγες ημέρες ήρθε και η επαλήθευση των ανωτέρω , αφού η 54η Τουρκική  Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία (Μ/ΚΤΑΞ) με ζώνη ενεργείας το προγεφύρωμα (Π/Γ)του Κάραγατς  στον Έβρο έναντι Αδριανούπολης, πραγματοποίησε εκπαίδευση της Μοίρας Καταδρομών της,  σύμφωνα με ανάρτηση του τουρκικού Υπουργείου Αμύνης.

Για τους μη γνώστες της περιοχής του Έβρου το Π/Γ του Κάραγατς είναι μία εδαφική περιοχή δυτικά του Έβρου ποταμού το οποίο ανήκει στην Τουρκία, κοντολογίς το ποτάμι δεν αποτελεί το φυσικό σύνορο Ελλάδας και Τουρκίας στην εν λόγω περιοχή έναντι Αδριανούπολης.

Η περιοχή που επιλέχθηκε για την διεξαγωγή της άσκησης δεν είναι τυχαία, αφού υποδηλώνει την τουρκική πρόθεση για προσπάθεια αιφνιδιασμού με χρήση των Τούρκων καταδρομέων κατά των φιλίων τμημάτων μας στην περιοχή, χωρίς το εμπόδιο του Έβρου ποταμού, προκειμένου να ευοδωθεί τουρκική επίθεση στη συνέχεια.

Μία τέτοια επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί με την προσπάθεια διείσδυσης σε μικρά τμήματα των Τούρκων καταδρομέων με τη χρήση αθόρυβων όπλων στην φίλια περιοχή για εκκαθάριση των στοιχείων τοπικής ασφαλείας μας, προβαίνοντας σε αρχική  σημειακή διάρρηξη της αμυντικής μας τοποθεσίας , ενώ στη συνέχεια θα λάβουν μέρος στην τουρκική επίθεση  προσδίδοντας ορμή σε αυτήν ενεργώντας σε Α κλιμάκιο.

Εκτός όμως από την παραπάνω τακτική χρησιμοποίηση της οργανικής μοίρας των Καταδρομών της 54Μ/ΚΤΑΞ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μεταφοράς τους στα πλευρά και νώτα των φιλίων δυνάμεων με  ελικόπτερα Ε/Π για κατάληψη εδαφών τακτικής σημασίας για διευκόλυνση της όλης τουρκικής επιθετικής ενέργειας.

Η Δύναμη των Τούρκων Καταδρομέων στην Α. Θράκη

Ως γνωστόν η 1η Τουρκική Στρατιά διαθέτει τρία  Σώματα Στρατού (ΣΣ) , τα οποία είναι:

Το 2ο ΣΣ με τομέα από Σουφλί  και νοτιότερα,  το οποίο διαθέτει 3Μ/ΚΤΑΞ και 1ΤΘΤ (Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία), το 5ο ΣΣ  με τομέα από Σουφλί και βορειότερα ,το οποίο διαθέτει 3Μ/ΚΤΑΞ, 1ΤΘΤ και 1 ΤΑΞΚΔ (Ταξιαρχία Καταδρομών) και εφεδρεία το 3ο ΣΣ το οποίο διαθέτει 1 Μ/ΚΤΑΞ, 1ΤΘΤ και 2 ΤΑΞΚΔ.

Προσμετρώντας μαζί Μ/ΚΤΑΞ και ΤΘΤ διαπιστώνουμε ότι η 1η Στρατιά έχει συνολικά 10 Σχηματισμούς και συνεπώς ισάριθμες Μοίρες Καταδρομών, μία σε κάθε έναν από αυτούς, καθώς και 3 ΤΑΞΚΔ.

Αυτές οι δυνάμεις συνιστούν  συνολική δύναμη 5ΤΑΞΚΔ(+) της 1ης Στρατιάς στην Ανατολική Θράκη. Εδώ θα πρέπει να προσμετρήσουμε το Σύνταγμα Καταδρομών Στρατοχωροφυλακής (Σ-Χ)  στη Βιζύη, οπότε συνολικά οι Ταξιαρχίες  ΚΔ των Τούρκων είναι μια συνολική δύναμη 6ΤΑΚΚΔ(+)

Κλείνοντας να επισημάνουμε από όλα τα παραπάνω για μια ακόμη φορά την διαστρέβλωση που επιχειρείται από τους Τούρκους, κάνοντας το άσπρο-μαύρο, αλλά και την εφευρετικότητά τους στο να στήνουν υποθετικές  αιτίες τριβών  και σενάρια με την χώρα μας 

Τελική διαπίστωση είναι ότι η αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη ανατρέπει τους τουρκικούς σχεδιασμούς για τη Θράκη μας.

https://www.youtube.com/watch?v=0ZSAd4ou2O4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...