Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ελληνική αναστροφή για τα F-35 βλέπουν οι Τούρκοι: Δεν είναι παρά ένα όνειρο-Νέο ρεσιτάλ

Ξαναχτύπησε η γνωστή τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ...

Συγκεκριμένα ο ιστότοπός της milliyet.com.tr επικαλείται ελληνικά μέσα που έγραψαν ότι η διοίκηση της Αθήνας, που κυνηγά τα πολεμικά αεροσκάφη που αγόρασε η Τουρκία , θα δυσκολευτεί να πάρει αυτό που θέλει από την Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα το κόστος των F- 35 είναι επίσης ένα από τα σημεία που εκφοβίζουν την Ελλάδα...

Σύμφωνα με όσα λέει απογοήτευση υπάρχει στη διοίκηση της Αθήνας, η οποία ζήτησε επίσημα τα τζετ F-35 από τις ΗΠΑ.

Επικαλείται άρθρο για τις «δυσκολίες των ελληνικών F-16 και F-35» στην εφημερίδα Το Βήμα, όπου όπως αναφέρει συμπεριλήφθηκαν οι απόψεις των πηγών από την αμυντική βιομηχανία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αναβάθμιση 83 ελληνικών F-16 στην έκδοση Viper βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Στις 17 Νοεμβρίου, το όγδοο αεροσκάφος που θα αναβαθμιστεί από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) πέταξε στη βάση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα. Οι μηχανικοί ασχολήθηκαν με την αποσυναρμολόγηση και την αποσυναρμολόγηση των συσκευών που έπρεπε να αντικατασταθούν και προετοίμασαν τους πίδακες για προσθήκες που θα το μετατρέψουν σε Viper.

Ενώ τα Block-50 μπορούν να πετάξουν 7-8 χιλιάδες ώρες, μια πιθανή αναβάθμιση θα τους δώσει 2-3 χιλιάδες περισσότερες ώρες πτήσης. Σύμφωνα με Το Βήμα, τα αναβαθμισμένα F-16, με τη συμπερίληψη 24 μαχητικών αεροσκαφών Rafale που αγοράστηκαν από τη Γαλλία, θα μπορούσαν να παρέχουν σταθερότητα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.

 

ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΤΗΣΗ 15.000 $ 

Την ώρα που η Τουρκία αποχώρησε από το πρόγραμμα, γίνονται έντονες συζητήσεις για το αν η Ελλάδα θα προμηθευτεί τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35. Πηγές της αμυντικής βιομηχανίας ανέφεραν, "Η Τουρκία είναι εκτός προγράμματος F-35. Επομένως, 6-7 αεροσκάφη που κατασκευάστηκαν θα χρησιμοποιηθούν από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ".

Τελευταία στιγμή... Όνειρο τα F-35 από την Ελλάδα με αναστροφή

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχουν κάποια 'αποτρεπτικά' στατιστικά για τα F-35 που κρατούν την Ελλάδα απασχολημένη και ακόμα ανήσυχη. Η τουρική εφημερίδα επικαλείται επίσης την Huffington Post Greece, που εξετάζει το κόστος των F-35 και σημειώνει πως το κόστος των F-35, των οποίων η τιμή ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια δολάρια, είναι 15 χιλιάδες δολάρια ανά ώρα πτήσης.

Ενώ το κόστος αγοράς ενός F-35 είναι περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια, οι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η τιμή του θα μειωθεί περαιτέρω. Εάν η Ελλάδα αγοράσει δύο μοίρες μαχητικών πέμπτης γενιάς, δηλαδή 24 αεροσκάφη, αυτό θα σήμαινε ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την είδηση, η έκδοση F-35A του μαχητικού αεροσκάφους, με τρία μοντέλα, που χρησιμοποιεί η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ μπορεί να σταλεί στην Ελλάδα. Περισσότερα από 720 F-35 έχουν παραχθεί από τη Lockheed Martin μέχρι στιγμής και έχουν πετάξει περισσότερες από 453 χιλιάδες ώρες.

Στην συνέχεια η τουρκικη΄εφημερίδα επικαλείται πηγές άλλων ελληνικών ΜΜΕ που, όπως ισχυρίζεται, λένε ότι οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά είναι πολιτικές, αν και το πρόβλημα εδώ είναι τα οικονομικά δεδομένα. Πρόσφατα, ωστόσο, η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα για διαθεσιμότητα υλικού και εκτιμώμενες τιμές για το F35.

 

Ψηφοφορία στις ΗΠΑ

Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στο περιβόητο νομοσχέδιο Μενέντεζ "ο οποίος είναι γνωστός για την αντίθεσή του στην Τουρκία". 

Τώρα το πακέτο του αμυντικού προϋπολογισμού αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Γερουσίας μετά την εβδομάδα των Ευχαριστιών. Θα ακολουθήσει προκαθορισμένη συζήτηση μεταξύ της Βουλής και της Γερουσίας, κατά την οποία οι δικές τους εκδοχές των δύο οργάνων θα συνδυαστούν σε ένα τελικό κείμενο, το οποίο θα γίνει νόμος.

13ΑΡΘΡΟ ΕΒΔΟΜΟ

Η τουρκική εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας: 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το Κογκρέσο των ΗΠΑ θεωρεί ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ελλάδα να διακόψει την τρέχουσα εξάρτησή της από τον ρωσικό εξοπλισμό. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ 2022 και 2026, προβλέπεται να δοθεί στην Αθήνα ετήσια στρατιωτική βοήθεια ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Αξιοσημείωτο, για την τουρκική εφημερίδα,  είναι το 7ο σημείο της αμυντικής συνεργασίας Αθήνας-Ουάσιγκτον 13 σημείων. Επανέλαβε δε πως από πλευράς ΗΠΑ, η πώληση πολεμικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα του αποκλεισμού της Τουρκίας από το πρόγραμμα λόγω της αγοράς της το ρωσικό σύστημα S-400...

Στη συνέχεια αναφέρεται στις συνεχείς ελληνοαμερικανικές ασκήσεις, καθώς και στην παρουσία Αμερικανών αξιωματούχων στη χώρα μας. 

 

"Οι ΗΠΑ, που έρχονται να σώσουν την Ελλάδα, που βρίσκεται στριμωγμένη στην Ανατολική Μεσόγειο, ετοιμάζονται να δημιουργήσουν νέα βάση στο νησί της Κρήτης, όπου βρέθηκε αεροπλανοφόρο. Σαν βόμβα έπεσαν στην ατζέντα τα βήματα που έπρεπε να γίνουν στη Δυτική Θράκη και στο Αιγαίο. Η Καθημερινή, που γράφει ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Αθήνας, ανακοίνωσε με ειδική είδηση ​​ότι θα κατασκευαστεί νέα ναυτική βάση στη βάση της Σούδας στην Κρήτη" λέει η Μιλιέτ. 

Τελευταία στιγμή... Όνειρο τα F-35 από την Ελλάδα με αναστροφή

Η τουρκική εφημερίδα συνεχίζει να επικαλείται την Καθημερινή, "η οποία σημείωσε ότι η Ελλάδα στοχεύει να είναι μόνιμη παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο με τη νέα ναυτική βάση που θα κατασκευαστεί, κι η διοίκηση της Αθήνας σχεδιάζει να αναπτύξει τεράστιο στόλο πολεμικών πλοίων στην εν λόγω βάση. Η Καθημερινή έγραψε επίσης ότι η Ελλάδα ασκεί έντονη πίεση στην αμερικανική πλευρά για συγχώνευση της νήσου Ισκίρη (Σκύρος) στη μέση του Αιγαίου και της Βάσης της Σούδας" 

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση της Αθήνας απαιτεί τα αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν αυτή τη στιγμή στη βάση της Σούδας να τοποθετηθούν στη Λάρισα στην κεντρική Ελλάδα ή στην Αλεξανδρούπολη βορειότερα. Ωστόσο, ο νούμερο ένα στόχος της Ελλάδας είναι το νησί Ισκίρη, το οποίο βρίσκεται στη μέση του Αιγαίου από τις δυνάμεις των ΗΠΑ.

 

US F-15S ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 

"Η Ελλάδα είχε υπογράψει ένα νέο σκάνδαλο τους τελευταίους μήνες πετώντας πολεμικά αεροσκάφη του αμερικανικού στρατού πάνω από τα τουρκικά σύνορα. Αεροσκάφη F-15 που απογειώθηκαν από την Κρήτη είχαν πετάξει πάνω από τα νησιά όπως η Κω, η Ρόδος και η Λέσβος. Τοπικά ΜΜΕ υποστήριξαν ότι με τις πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης Poseidon's Rage 21, η Ουάσιγκτον έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα και τάχθηκε στο πλευρό της Αθήνας. Τα αμερικανικά αεροσκάφη F-15 πέταξαν φτερό-φτερό με ελληνικά F-16 και στις ειδήσεις υποστηρίχθηκε ότι όλα τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εμποδίστηκαν να πλεύσουν πάνω από το Αιγαίο κατά τη διάρκεια της άσκησης. Εικόνες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολεμικά αεροσκάφη που πετούν χαμηλά πάνω από τα νησιά του Αιγαίου κοντά στα τουρκικά σύνορα χρησιμοποιήθηκαν επίσης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης" σημειώνει ακόμη η Μιλιέτ. 

Τελευταία στιγμή... Όνειρο τα F-35 από την Ελλάδα με αναστροφή

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...