Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Μίχας: Αν δεν εκμεταλλευτεί την ΑΟΖ η Ελλάδα θα το κάνει η Τουρκία!

Για τις ενεργειακές, οικονομικές αλλά και γεωπολιτικές προεκτάσεις, που θα συνιστούσε μια «αυτοπαραίτηση» της Ελλάδας, από την αξιοποίηση του φυσικού αερίου που φαίνεται να διαθέτει , σε περιοχές που η Τουρκία επιχειρεί  ακόμη και στο πεδίο να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα, της χώρας μας μίλησε ο Ζαχαρίας Μίχας στον 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη.

Όπως σημείωσε ο κ. Μίχας, οι εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και τον κόσμο ολόκληρο, αποδεικνύουν ότι η ενεργειακή στρατηγική μιας χώρας πρέπει να είναι άρρηκτα ενσωματωμένη στην εθνική στρατηγική. Η ενεργειακή ασφάλεια είναι προϋπόθεση οικονομικής ευημερίας, ενώ τα όποια λάθη ή παραλείψεις μπορεί στην πράξη να έχουν βαρύτατες συνέπειες στα εθνικά συμφέροντα σε πολλαπλά επίπεδα. 

Η παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια είναι ζήτημα που θα ρυθμιστεί ανεξαρτήτως του όποιου ιδεολογήματος κυριαρχεί στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Κι αυτό, διότι διαφορετικά θα επέλθει οικονομική καταστροφή. Εάν η Ελλάδα δεν εκμεταλλευθεί τους υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της, θα το πράξει η Τουρκία, η οποία το προωθεί με πράξεις και μάλιστα ίσως την ωθήσουν και εταίροι μας που θα έχουν ζωτική ανάγκη το φυσικό αέριο. Η ιστορία δεν συγχωρεί λάθη και παραλείψεις.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος βουλευτής: Η επικείμενη επίθεση θα ανατριχιάσει την ουκρανική ηγεσία δίνοντας απάντηση στο φιάσκο της χθεσινής επιδρομής

Ποιους στόχους εκτιμά ο ίδιος ότι θα ισοπεδωθούν για να σταματήσει η παράδοση όπλων και πυρομαχικών στους Ουκρανούς
Εθνικά θέματα 0

Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι Τούρκοι λόγω της νέας φρεγάτας Belharra του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού - Φοβούνται για την ανάπτυξη ενός προηγμένου δικτύου πολέμου

Το κόστος της 4ης φρεγάτας FDI για το Πολεμικό Ναυτικό θα είναι 900 εκατομμύρια ευρώ και η ελληνική συμμετοχή θα...