Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Ξέφυγε" ο Ακάρ: Παράνομες ενέργειες της Ελλάδας-Όπως το S-300 χρησιμοποιείται στο ΝΑΤΟ, έτσι οι S-400 θα χρησιμοποιηθούν κι από εμάς

Μετά την χθεσινή επίθεση κατά της χώρας μας από τον εκπρόσωπο του τουρκικού κυβερνώνοντας κόμματος σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «Παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, οι κάθε είδους άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας δεν ανταποκρίνονται σε διπλωματικό  πεδίο εντός του πλαισίου της αμοιβαιότητας».

Οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έχουν ως εξής:

Παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, οι κάθε είδους άδικες και παράνομες πράξεις της Ελλάδας δεν ανταποκρίνονται σε διπλωματικό πεδίο, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας.

Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τόσο τα δικά μας όσο και της ΤΔΒΚ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέλουμε ειλικρινά τα προβλήματα μεταξύ μας και της Ελλάδας να επιλυθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με ειρηνικές μεθόδους, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και μέσω διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τον 4ο γύρο συνομιλιών για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

S-400 

Μιλώντας και για το θέμα των S-400 σχολίασε: Το S-400 είναι ένα αμυντικό οπλικό σύστημα. Όπως το S-300 χρησιμοποιείται στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, το σύστημα S-400 θα χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο σε εμάς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ