Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Το μήνυμα Μητσοτάκη έμεινε στο... "Διαβάστηκε"! Ερντογάν: Είσαι αχάριστος, τι θα κάνεις αν ανοίξω τις πόρτες σε 5 εκ. μετανάστες;

Προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του διεμήνυε: "Δεν έχω κόψει την επαφή με τον Ερντογάν"

Μόνο που το μήνυμά του έμεινε στο... "Διαβάστηκε" από την τουρκική πλευρά. 

Αρχικά σήμερα είχαμε τον υπουργό Άμυνας Ακάρ να λέει τα ....παλαβά του. 

Και με το που σουρούπωσε να σου και ο "σουλτάνος" να λέει πω η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ:

«Η Ελλάδα, στο σύνολό της, έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

https://www.youtube.com/watch?v=GeNEUJ7VUMM

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόταν κυρίως στην Αλεξανδρούπολη, ενώ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό: 

Η Ελλάδα καταδικάζει σε θάνατο τους παράτυπους μετανάστες στη θάλασσα. Έχουμε όλες τις αποδείξεις που δείχνουν τις πράξεις τους. Η Ελλάδα είναι αυτή που τους καταδικάζει σε θάνατο τρυπώντας τις βάρκες των μεταναστών. Μπορείς να ξεγελάσεις τον κόσμο κατηγορώντας την Τουρκία», είπε επίσης ο Ερντογάν. «Μα δεν μπορείς να ξεγελάσεις εμάς» συμπλήρωσε. 

Ο Ερντογάν κατηγόρησε ευθέως τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λέει ψέματα για τη μεταναστευτική κρίση.

«Το να λέμε ότι η μεταναστευτική κρίση έχει τις ρίζες της από την Τουρκία είναι αχαριστία», τόνισε ο Ερντογάν, ενώ υπενθύμισε ότι η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 5 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων τα 4 εκατομμύρια είναι Σύροι.

«Να δούμε τι θα κάνει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τις πύλες μας σε 5 εκατομμύρια μετανάστες» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν.

"Δεν ξέρω τι θα κάνει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τις πόρτες. Στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, η Ελλάδα είναι που τρύπησε τις βάρκες των προσφύγων και τους καταδίκασε σε θάνατο. Η Ελλάδα, που βύθιζε τις βάρκες τρυπώντας τις, καταδικάζοντας τους ανθρώπους σε θάνατο. Για ποιο πράγμα συζητούν;
Ο Μητσοτάκης και οι οπαδοί του επίσης δεν είναι απόλυτα ειλικρινείς. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στην περιοχή γιατί δεν ενεργούν με ειλικρίνεια. Έχουμε όλα τα έγγραφα. Έχουν ρεκόρ. Έχουμε έγγραφα για το πώς άφησαν τακτικούς παράτυπους μετανάστες να πεθάνουν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Μπορείτε να εξαπατήσετε τον κόσμο, αλλά δεν μπορείτε να εξαπατήσετε την Τουρκία" ήταν η ακριβής δήλωση.

https://www.youtube.com/watch?v=Bcm4B449mbI

Απάντηση Γ. Οικονόμου στις δηλώσεις Ερντογάν: Η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του προσφυγικού

 

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης. Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε., στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄ άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν», απάντησε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ