Ελληνοτουρκικά

Πρόκληση στα 200 χρόνια από το 1821-Οι Τούρκοι θεωρούν ως μύθο την θυσία των Ελληνίδων στο Ζάλογγο-Τι ακριβώς ετοιμάζουν;

Η τουρκική μηχανή προπαγάνδας, η οποία εργάζεται νυχθημερόν για να διαβάλει τον ελληνισμό, τώρα έπιασε στο “ στόμα της” την θυσία των Ελληνίδων στο Ζάλογγο, όχι βέβαια για καλό σκοπό, αφού την θεωρεί μύθο και ελληνική προπαγάνδα της εποχής, προσπαθώντας να την συνδέσει με το σήμερα.     

Τουρκική εφημερίδα με ξεδιάντροπο και βάρβαρο τρόπο αναφέρει ότι το “θέμα του χορού του Ζαλόγγου και της υπέρτατης θυσίας των Ελληνίδων τον Δεκέμβριο του 1803, ( για να μην πέσουν στα χέρια των Τουρκαλβανών του στυγερού τοπάρχη των Ιωαννίνων Αλή Πασά), θεωρείται ως μύθος από τους Τούρκους.    

https://youtu.be/o6cKOozjT0A?t=1


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι “είναι θέμα περιέργειας το τι λέγονταν για τους Τούρκους, οι οποίοι πέτυχαν την υπεροχή τους έναντι της Ευρώπης τον Μεσαίωνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Ευρωπαίοι περιέγραφαν τους Τούρκους ως Τρομερούς φονιάδες. Πώς ήταν λοιπόν η τουρκική εικόνα στην Ευρώπη; Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν τους Τούρκους;”.

https://www.youtube.com/watch?v=LCYlmuwPBA0

Το άρθρο ασχολείται με την εικόνα των Τούρκων, παραβλέποντας τις θηριωδίες των Οθωμανών Τούρκων στους Έλληνες της περιόδου εκείνης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολλές από τις στυγερές σφαγές ήταν αποκυήματα της ελληνικής φαντασίας, ή στην συγκεκριμένη περίπτωση του Ζαλόγγου και της θυσίας των Ελληνίδων, ενω αναφέρονται και άλλα τερατουργήματα.

Για την ιστορία, μία ομάδα από Σουλιώτισσες, για να μη συλληφθούν ζωντανές από τους Τουρκαλβανούς που τις πολιορκούσαν στο Ζάλογγο, στήνουν κυκλικό χορό και στη συνέχεια ρίχνονται στον γκρεμό με τα παιδιά τους.

Σκοπός αυτής της νέου τύπου τουρκικής προπαγάνδας είναι διττός και διαχρονικός.

Από την μία πλευρά η Άγκυρα θέλει να αποδομήσει την σημερινή εικόνα στην ΕΕ και την δύση, “ότι η Ελλάδα απειλείται από την μια “βάρβαρη” Τουρκία", ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται ένα “φτιασίδωμα” της αιματοβαμμένης ιστορίας των Οθωμανών, με το επιχείρημα, ότι "δήθεν και τότε οι Έλληνες προέβαλαν λανθασμένα την εικόνα του Βάρβαρου Οθωμανού κατακτητή, ενώ αυτοί ήταν που εξεγέρθηκαν παράνομα, ως αντάρτες κατά της αυτοκρατορίας".

Όσο εξωφρενικό και αν ακούγεται στα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας, οι σημερινοί Τούρκοι πολίτες σε πολύ μεγάλο ποσοστό πιστεύουν ότι οι Έλληνες, “επιτέθηκαν” στους ήσυχους  Οθωμανούς και τους σκότωσαν, καταλύοντας την “νομιμότητα” της εποχής, την οποία οι ίδιοι θεωρούν ως απόλυτα λογική ακόμα και εν έτει 2021.

Δεν υπάρχουν σε όλη την βαθμίδα της τουρκικής εκπαίδευσης πουθενά αναφορά για τις σφαγές, τις γενοκτονίες και τα τεράστια εγκλήματα των Οθωμανών, από την περίοδο της προδομένης μάχης του Ματζικέρτ έως τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13.

Η αλλοίωση της ιστορίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποινικά αδικήματα της ανθρωπότητας, και θα έπρεπε ειδικά για την Τουρκία, να θεσπιστεί διεθνής νόμος ανάλογος με τους αρνητές του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από τους Ναζί, για τις γενοκτονίες που έχουν διαπράξει.

Η σημερινή Ελλάδα είναι προϊόν αιματηρών αγώνων, σφαγών, πογκρόμ, και πολλών άλλων επώδυνων καταστάσεων, τα οποία δεν πρέπει και δεν μπορεί να αμφισβητεί κανένας σημερινός Τούρκος με οποιαδήποτε ιδιότητα, ακόμα και στην σημερινή Τουρκία του Σουλτάνου Ερντογάν.                
 

https://www.youtube.com/watch?v=5KZGVUAOrjc

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ