Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Αλλαγή δόγματος! Η Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο της δύσης- Η Τουρκία προορίζεται να έχει την τύχη της πρώην Γιουγκοσλαβίας

Ειδήσεις πραγματικά μεγάλης και κεφαλαιώδους σημασίας βγήκαν από εκπομπή στο κανάλι της Βουλής παρουσία του Βουλευτή κ. Κουμουτσάκου από την ΝΔ, και του κ. Κατρούγκαλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί ακούστηκαν πράγματα που δε λέγονται ούτε στη Βουλή ούτε στα πάνελ που συμμετέχουν πολλοί ειδικοί αμυντικοί αναλυτές στα διάφορα κανάλια, φέρνοντας στην επιφάνεια σχέδια των ΗΠΑ, και της δύσης, για την Ελλάδα, λόγω της  μεταστροφής της Τουρκίας σε Μόσχα, Πεκίνο, ενώ μεγάλο ρόλο διαδραματίζει πλέον και ο τουρκικός ισλαμικός φονταμενταλισμός.

Ένας φονταμενταλισμός με δράση σε πολλές χώρες της Μεσογείου και του Κόλπου, που έχει στόχο όπως έχουμε αναφέρει στο pentapostagma.gr, την αναβίωση της πάλαι Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η οποία δεν γίνεται αποδεκτή από την δύση σε καμία περίπτωση.
 
Το πιο σημαντικό και αποκαλυπτικό όμως, που ακούστηκε από κυβερνητικά χείλη ( κ. Κουμουτσάκος) για πρώτη φορά, άσχετα από πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, ήταν ότι το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδος έχει εκπονηθεί με στόχο την πιθανότατη πλέον αλλαγή ρόλου της χώρας μας.     

Και οι δύο συνομιλητές ομολόγησαν εμμέσως πλην σαφώς περί αλλαγή δόγματος της ελληνικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, με πιθανή ανάληψη από την χώρα μας του ρόλου του “προκεχωρημένου φυλακίου” της δύσης.  

Πρόκειται για κυοφορούμενο σχέδιο της δύσης προς την Ελλάδα σε συνδυασμό των τεραστίων, το τονίζουμε αυτό, ενεργειακών σχεδίων που κάνουν την χώρα μας, ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης, αλλάζοντας το χάρτη εφοδιασμού υδρογονανθράκων της γηραιάς ηπείρου.   


 
Λέχθηκε και από τους δύο Βουλευτές ότι, "η Ελλάδα όταν αναλάβει αυτόν ρόλο και επίσημα, θα πρέπει να έχει και τις ανάλογες δεσμεύσεις από την δύση, με ενδυνάμωση της ικανότητας της χώρας σε όλους του τομείς, τόσο στον στρατιωτικό όσο και στον διπλωματικό τομέα.   

Η Ελλάδα ως επιχειρησιακό φυλάκιο του δυτικού κόσμου σε Τρεις ηπείρους και κοντά στην Α.Μεσόγειο, θα αναδειχθεί εφόσον όλα πάνε καλά, σε ένα ισχυρό πυλώνα, που θα στηρίζει την νέα πολιτική έναντι των προκλήσεων από Ανατολάς ( Κίνα, Ρωσία, Μέση Ανατολή).
 
Πρόκειται για έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που αφορά την αλλαγή του αμυντικού ρόλο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με ουσιαστική όμως δέσμευση της δύσης, για την ενίσχυση τους.
 
Η δύση οφείλει σε αυτό το κομμάτι να λάβει μέτρα ανάσχεσης της τουρκικής προκλητικότητας, με στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά “όπλα”, αφού ο κίνδυνος εξ Ανατολών απασχολεί την χώρα μας σχεδόν ολοκληρωτικά ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Αυτός ο σχεδιασμός της δύσης, έφερε και την παρουσία των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, οι οποίες θα αλλάξουν μορφή τα επόμενα 5 χρόνια, έχοντας σύμφωνα με τους δύο συνομιλητές, διπλή χρήση, τόσο για τις αμερικανικές δυνάμεις όσο και για τις ελληνικές.

Την ίδια στιγμή η υπερδραστήρια ελληνική διπλωματία, έχει δημιουργήσει Τριμερή και Τετραμερή σχήματα, δημιουργώντας ένα δίκτυ ασφαλείας, το οποίο θα διευρύνεται και ενισχύεται κάθε χρόνο στην Α.Μεσόγειο το οποίο έχει επεκταθεί μέχρι τον Κόλπο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

       

Επαναλαμβάνουμε, ότι όλα αυτά ευρίσκονται σε φάση προχωρημένου σχεδιασμού και αρχικής υλοποίησης, αλλά  δείχνουν ότι η δύση κινείται πλέον δυναμικά στην Α.Μεσόγειο, παραβλέποντας για πρώτη φορά τόσο ωμά, τις τουρκικές νεο-οθωμανικές φιλοδοξίες, πάνω στην λογική των δικών της σχεδίων,για αυτό και η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να ωφεληθεί τα μέγιστα από όλα αυτά.

Όποιος δεν βλέπει τις ενεργειακές συμφωνίες και την παρουσία της ελληνικής διπλωματίας σχεδόν παντού στην περιοχή, δεν μπορεί να κατανοήσει τι ακριβώς έρχεται τα επόμενα χρόνια ασχέτως το ποιος θα κυβερνά πολιτικά της Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει την ενίσχυση της χώρας μας με σύγχρονα όπλα, ταχυκίνητες μονάδες, σύγχρονα πολεμικά πλοία και υποβρύχια, αεροσκάφη F-35A κά, παράλληλα με την παρουσία ξένων δυνάμεων σε βάσεις και Αιγαίο, Α.Μεσόγειο.

Όλα αλλάζουν σταδιακά εναντίον της Τουρκίας, η οποία για όσους δεν κατανοούν, αποτελείται πλέον από 85 εκατ, κατοίκους, από διαφορετικές εθνότητες, οι οποίοι ακολουθώντας πιθανότατα το μοντέλο της πρώην Γιουγκοσλαβίας θα χωριστούν σε κρατίδια, για να είναι εύκολα διαχειρίσιμα με απαρχή το Κουρδικό κράτος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ