Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Πρόβες πολέμου! Τουρκική αεροναυτική άσκηση προσομοίωση επίθεσης κατά “ελληνικών πλοίων” στο Αιγαίο

Η τουρκική πολεμική αεροπορία, η οποία έχει διαμορφώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των πληρωμάτων των αεροσκαφών της στα πλαίσια του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας”, υλοποίησε αεροναυτική άσκηση με αποστολές κατά πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο.


   
Πρόκειται για αποστολή τύπου TASMO (Tactical Support of Maritime Ops) με την οποία αεροσκάφη F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας υλοποίησαν προσομοίωση στο Αιγαίο (Θάλασσα των Νησιών την αναφέρουν οι Τούρκοι) με στόχο την εξοικείωση στην καταστροφή εχθρικών πολεμικών πλοίων.

Πρόκειται για την άσκηση «ASFAO-Anti-Surface Force Air Operation», που πραγματοποιήθηκε από κοινού από αεροσκάφη F-16 της 6ης πτέρυγας μάχης και μονάδες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι εκπαιδεύουν τους πιλότους στην καταστροφή ελληνικών μονάδων επιφανείας του πολεμικού μας ναυτικού, διότι περί αυτού πρόκειται, βάσει του δόγματος κυριαρχίας στο ελληνικό Αρχιπέλαγος σε πιθανή στρατιωτική κρίση.

Ούτε η ώρα ούτε η περιοχή είναι τυχαίες και σαφώς η Άγκυρα προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, αφού το επόμενο διάστημα τόσο σε Κύπρο, όσο και στο Αιγαίο και Α.Μεσόγειο θα έχουμε συνέχεια των εργασιών για τον αγωγό East Med.

Απάντηση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού με μπαράζ ασκήσεων στο Αιγαίο

Από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με συνδυασμό εθνικών ασκήσεων «ΑΣΤΡΑΠΗ», «ΛΟΓΧΗ», «ΒΡΟΝΤΗ» και «ΟΡΜΗ», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κεντρικού Αιγαίου και Μυρτώου Πελάγους, με συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης και Αεροπορίας Ναυτικού.


 

Κατά τις ανωτέρω ασκήσεις εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών, κατά πραγματικού στόχου επιφανείας (πρώην Ρ/Κ «ΑΤΛΑΣ»), κατά ρυμουλκούμενου στόχου αέρος, γυμνάσια πυρών κατά σκοποσήμου, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, βολή τορπίλης γυμνασίων κατά στόχου επιφανείας από υποβρύχιο και αντικείμενα εξάσκησης σε όλα τα είδη ναυτικού πολέμου.

Οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των μονάδων του ΠΝ. Η αποτελεσματικότητα και απόδοση των μονάδων σε σύνθετα σενάρια αυξημένης δυσκολίας κατέδειξαν για ακόμα μια φορά το αξιόμαχο του Στόλου.

Το ελληνικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας γνωρίζοντας την κρισιμότητα της επόμενης περιόδου, κρατά σε ετοιμότητα πολλές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων, αφού η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι από λίαν κρίσιμη έως επικίνδυνη.

Η Άγκυρα δεν πρόκειται να σταματήσει τις προκλήσεις ειδικά σε Αιγαίο και Κύπρο, και είναι πάρα πολύ πιθανό να δούμε σοβαρές κρίσεις από τουρκικής πλευράς, με στόχο την επιβολή της παράνομης “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Ο Τούρκος πρόεδρος και η κυβέρνηση του είναι απομονωμένοι από την διεθνή κοινότητα, ετοιμάζουν πιθανότατα την δική τους απάντηση, με φόντο Ελλάδα-Κύπρο, για να μείνουν στην εξουσία, αλλιώς κινδυνεύουν σοβαρά από τις αντιδράσεις των υπολοίπων. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ