Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκική παραζάλη: "Ξέφυγε ο Δένδιας-Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ έγινε αλαζονικός απειλώντας την Τουρκία"

Τα τουρκικά ΜΜΕ μετά την υπογραφή της ανανέωσης αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας από τους ΥΠΕΞ των δύο χωρών Μπλίνκεν και Δένδια αντίστοιχα, φανερά ενοχλημένα "έβαλαν" κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ.

Είναι δεδομένο ότι η χώρα μας πλέον σε χρονικό διάστημα μηνός, υπέγραψε δύο πολύ σημαντικές μακροχρόνιες συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, θωρακίζοντας την άμυνά της και προασπίζοντας τα συμφέροντά της.

Τα παραπάνω εξασφαλίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη χώρας μας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου αρεστό στους αναθεωρητικούς γείτονες, οι οποίοι οραματίζονται ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και "Γαλάζιες Πατρίδες''.

https://www.youtube.com/watch?v=4HnwvkXuD3w

Αυτά βέβαια ανήκουν σε προηγούμενους αιώνες και όχι σήμερα.

Λένε λοιπόν τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι: "Η συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ ανανεώθηκε. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας έκανε αλαζονικά λόγια μετά την υπογραφή.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχει στον τρίτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ. Ο Δένδιας αφού υπέγραψε το «Δεύτερο Πρωτόκολλο Τροποποίησης» στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μετά έδωσε συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Δένδιας και ο Μπλίνκεν υπέγραψαν το Δεύτερο Τροποποιητικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, ανανεώνοντας την αμυντική συμφωνία για 5 χρόνια.

Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση, ο Μπλίνκεν υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολλές στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα και δήλωσε ότι η υπογεγραμμένη τροπολογία θα επιτρέψει η αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών να "διατηρηθεί σε ισχύ" επ 'αόριστον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σήμερα ενισχύουμε την αμυντική μας συνεργασία», είπε ο Μπλίνκεν. "Αυτή η συμφωνία θα παραμείνει σε ισχύ επ 'αόριστον και θα επιτρέψει στις δυνάμεις μας στην Ελλάδα να εκπαιδευτούν και να λειτουργήσουν σε νέες τοποθεσίες".

Ο Δένδιας στη συνέχεια είπε ότι απειλείται η κυριαρχία της χώρας του και ότι είναι έτοιμοι για πόλεμο.

Ο Δένδιας είπε ότι η δέσμευση των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα δείχνει ότι και οι δύο χώρες είναι αμοιβαία αποφασισμένες να προστατεύσουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της άλλης.

Λίγες εβδομάδες πριν από την ανανέωση της συμφωνίας για αμυντική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, η Ελλάδα υπέγραψε επίσης μια νέα αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία".

Και συνεχίζουν παραθέτοντας τα λόγια του ΥΠΕΞ μας:

"Μετά τη μεταναστευτική κρίση και την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η σημασία της συμφωνίας έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο πέρυσι. Το υπογραμμίσατε. Είπατε ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι αποφασισμένες. Εδώ, περιλαμβάνονται επικίνδυνες ενέργειες για την ειρήνη.

Στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αντιμετωπίζει πιθανότητα πολέμου. Υπάρχει απειλή πολέμου. Πρέπει να πω ότι είμαστε εκτεθειμένοι στην πρόκληση κάθε μέρα. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να λύσει τα προβλήματα μέσω διπλωματίας. Είναι επίσης αποφασισμένη να τηρήσει το διεθνές δίκαιο».

Τώρα από που από τα λεγόμενα του ΥΠΕΞ μας πηγάζει αλαζονία και επιθετικότητα σε βάρος της Τουρκίας, όπως ισχυρίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ, φερέφωνα του Ερντογάν και του Γκρίζου λύκου Μπαχτσελί, αυτό μόνο οι Τούρκοι μπορούν να μας το εξηγήσουν.

Ο Ερντογάν και το καθεστώς του αδιαφορούν για το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της θάλασσας, επινοώντας δικά τους ανεκδιήγητα αφηγήματα, όπως αυτό της "Γαλάζιας Πατρίδας" το οποίο μάλιστα έσπευσαν να το κάνουν νόμο του κράτους περνώντας το με ψήφισμα από την τουρκική βουλή.

Νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα επιβάλλουν τετελεσμένα σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου σε νοτιανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και πως η Διεθνής κοινότητα θα μείνει απαθής.

Απατώνται πλάνην οικτρά οι Τούρκοι εάν πιστεύουν ότι Ελλάδα-Κύπρος θα παραμείνουν άπραγες, δίνοντας τους τα κλειδιά της Α. Μεσογείου και του Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ελληνισμός πάντα ενεργούσε, ενεργεί και θα ενεργεί στο πλαίσιο των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της θάλασσας και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Παράλληλα θωρακίζεται ο ελληνισμός έναντι της τουρκικής προκλητικότητας και του αναθεωρητισμού με νέους εξοπλισμούς και επικαιροποιήσεις συμφωνιών αμυντικής συνεργασίας και συμφώνων με παλιούς και νέους συμμάχους.

ΗΠΑ και Γαλλία αντιλαμβανόμενες τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας, στέκονται δίπλα της.

Ας το καταλάβουν καλά οι Τούρκοι. Στις Διεθνείς σχέσεις δεν ισχύει ο νόμος της ζούγκλας, αλλά υπάρχουν κανόνες και νόμοι που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους.

Όποιος ενεργεί αντίθετα από αυτούς τους κανόνες ή δεν τους σέβεται και εφαρμόζει, αυτοαπομονώνεται από το Διεθνές σύστημα και τίθεται στο περιθώριο, όπως τώρα η Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...