Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Κρύος ιδρώτας! Η παρουσία Γάλλων και Ελλήνων κομάντος στο Σαχέλ εφιάλτης για την Τουρκία

Την πιθανότητα να συναντηθούν Έλληνες-Γάλλοι κομάντος με Τούρκους στην Αφρική αναφέρει με πανικό ο τουρκικός τύπος, και όλοι ξέρουμε το γιατί.

“Θα στείλουν στρατιώτες εκεί στο Σαχέλ! Η πιθανότητα συζητείται αφότου η Ελλάδα συμμάχησε με τη Γαλλία.
Η Αθήνα, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει τις προκλήσεις της κατά της Τουρκίας, συζητά το ενδεχόμενο συμμετοχής Ελλήνων στρατιωτικών σε συνεργασία με Γάλλους στην Αφρική, που προέκυψε με τη συμφωνία που υπογράφηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2021”, αναφέρει έντρομος Τούρκος δημοσιογράφος μεγάλης εφημερίδας.

Ο ίδιος συνεχίζοντας τονίζει ότι “από αυτή την άποψη, η προβλεπόμενη συνεργασία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών ανοίγει το δρόμο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η Γαλλία στο Σαχέλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ) θέλει τον ελληνικό στρατό να μείνει μακριά από το Σαχέλ”, συνεχίζει ο ίδιος επικαλούμενος μέχρι τον κ. Κατρούγκαλο, Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι “η αποστολή Ελλήνων στρατιωτών σε πιθανή αποστολή σε εμπόλεμες ζώνες στο εξωτερικό θα εκθέσει την Ελλάδα σε πολλές απειλές σε μια εποχή που η αστάθεια στη Μέση Ανατολή και το Σαχέλ οδηγεί σε μεταναστευτικές ροές”.

Οι Τούρκοι στην προσπάθεια τους να μην συναντήσουν Έλληνες στρατιωτικούς στην Αφρική, θα επικαλεστούν όχι μόνο ελληνικά κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και μάγους των τοπικών φυλών στην αφρικανική ήπειρο.

Ο λόγος είναι ότι αν κοντραριστούν οι δύο δυνάμεις σε αφρικανικό έδαφος, οι τυχόν τουρκικές απώλειες δεν θα δικαιολογούνται με τίποτα στο απύθμενα ισλαμο-εθνικιστικό κοινό που έχει δημιουργήσει το ΑΚΡ, το οποίο δεν κάνει τίποτα άλλο από το να το “ταΐζει” συνεχώς με Οθωμανικές αυτοκρατορίες και “Γαλάζιες Πατρίδες”.

Οι Τούρκοι δεν θέλουν με τίποτα στον κόσμο α. να αντιμετωπίσουν Έλληνες στρατιωτικούς, ειδικά στην Αφρική και β. να πολεμούν βράδυ, αν και αυτό έχει καταρριφθεί πλέον σε Συρία και Λιβύη.   

Η Task Force Takuba, που δημιουργήθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν  για την εφαρμογή της γαλλικής προσπάθειας κατά των τζιχαντιστών στο Σαχέλ, θα ενισχυθεί πιθανότατα και με Έλληνες κονάντος.

Η δύναμη  αυτή αποτελείται από ειδικές δυνάμεις από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες , μεταξύ αυτών της Σουηδίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και τώρα της Ελλάδας.

Η ελληνική δύναμη που πιθανότατα θα αποστελεί στην Αφρική θα ανήκει στον 4ο Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων. Η αναδιοργάνωση των ειδικών δυνάμεων όλων των κλάδων και η μετεξέλιξή τους στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), ήταν η τελευταία εξέλιξη που εφάρμοσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 "Ούτε ψύλλος στο κόρφο τους" για τους Τούρκους να δουν από πίσω τους Έλληνα κομάντο εκεί στην μακρινή Αφρική με τόσα άγρια θηρία. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...