Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η Τουρκία δημιουργεί “πολεμικό κλίμα” στο Αιγαίο-Τουρκικά πλοία στήνουν καρτέρι σε περιοχές τουρκικών NAVTEX

Νέα μέθοδο από την Άγκυρα, με την οποία οι Τούρκοι εγκαινιάζουν νέου τύπου προκλήσεις κατά της Ελλάδος, στα πρότυπα δράσης της κυπριακής ΑΟΖ.  

Η Τουρκική Ακτοφυλακή απέστειλε πριν λίγο 7 μονάδες της μεταξύ Λέσβου και Χίου στην ανατολική περιοχή του νησιού, σε περιοχή που έχει δεσμεύσει η τουρκική πλευρά με παράνομη NAVTEX για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης τις ημερομηνίες 7,8, 13 και 14 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην περιοχή ίπταται αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και δύο ελικόπτερα. Επίσης τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 περί τις 10:15 εισήλθε  στο Αιγαίο μεταξύ Χίου και Σάμου, αλλά αναχαιτίστηκε από ελληνικά  μαχητικά.

Επίσης από την περιοχή κίνησης του Nautical Geo στην κυπριακή ΑΟΖ, αποχώρησε πριν λίγο η μία φρεγάτα και μια  κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και έχει παραμείνει μόνο η φρεγάτα Oruc Reis.

Το ελληνικό γενικό επιτελείο και όλες οι μονάδες στα νησιά μας είναι σε αυξημένη επαγύπνηση αφού οι Τούρκοι δείχνουν να έχουν διέλθει πιθανόν τον "Ρουβίκωνα" και επιχειρούν ευθεία πρόκληση κατά της Ελλάδος.  

Εκτιμήσεις ειδικών είναι ότι οι Τούρκοι και ειδικά το καθεστώς Ερντογάν, μετά την ελληνογαλλική συμφωνία επιχειρούν τετελεσμένα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.
 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ