Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Εκτός ορίων οι Τούρκοι για άλλη μια φορά: "Παράνομη, προκλητική και επιθετική η στάση της Ελλάδας"

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Αμύνης κ.Καρά, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής: 

Οι τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα της χώρας μας και της KKTC και να αποτελούν εγγυητή της ειρήνης και της ασφάλειας στην κατεύθυνση των διεθνών συμφωνιών και των συμμαχικών συμφωνιών, 
Παρά τις εκκλήσεις που κάναμε στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, η Ελλάδα κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών, συνεχίζει τις ενέργειες που διαταράσσουν το αποστρατικοποιημένο καθεστώς νήσων του Αν. Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Από την αρχή του 2021 με στρατιωτικά θαλάσσια και εναέρια μέσα, πραγματοποίησε 1989 παραβιάσεις του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος των νησιών.
Επίσης, η Ελλάδα συνέχισε με επιμονή τις παραβιάσεις του μορατόριουμ, κατά παράβαση της συμφωνίας των Αθηνών.
Ακόμη και στο διάστημα μορατόριουμ που είναι από 15/6 ως τις 15/9, εκτελέστηκαν από την Ελλάδα 56 δραστηριότητες σε αέρα και θάλασσα στο Αιγαίο.
Αυτή η κατάσταση είναι το πιο χτυπητό παράδειγμα, ότι η συγκεκριμένη χώρα, αποφεύγει να συμμορφώνεται ακόμη και με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει.


Επιπλέον, η δήλωση ΝΑVTEX που έκανε η Ελλάδα το Σεπτέμβριο, για το επιστημονικό ερευνητικό σκάφος Νautical Geo, είναι ένα θέμα για το οποίο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο πρέπει να υπάρξει από πριν συντονισμός με την Τουρκία αφού καλύπτει την τουρκική υφαλοκρηπίδα.
Απέναντι σε αυτή την παράνομη κίνηση της Ελλάδας υπήρξε παρέμβαση και δημοσιεύτηκε η δική μας αντίθετη NAVTEX.
Τελευταία η Ελλάδα συνέχισε τις προκλήσεις της, όταν στις 29 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του σεναρίου της άσκησης Παρμενίων και με συμμετοχή ανώτατου επιπέδου, πραγματοποιήθηκε στη νήσο Χίο που έχει αποστρατικοποιημένο καθεστώς,  το στάδιο της απόβασης.
Τον τελευταίο καιρό υπάρχει αύξηση στις εργασίες εξοπλισμού της Ελλάδας.
Σύμφωνα με ειδήσεις από ανοιχτές πηγές, εκτιμάται πως οι αυξανόμενες ενέργειες εξοπλισμών της Ελλάδας, αποτελούν προσπάθεια εξισορρόπησης της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Απέναντι στην παράνομη, προκλητική και επιθετική στάση της Ελλάδας, συνεχίζονται οι απαραίτητες κινήσεις μέσω διπλωματικών καναλιών, ενώ στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας δίνεται η απαραίτητη απάντηση και στο πεδίο.
Συνεχίζεται με αποφασιστικότητα και δίχως υποχωρήσεις η προστασία των συμφερόντων ενδιαφερόντων και δικαιωμάτων μας  στις θάλασσες μας.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν δοθεί εντολές καταρχήν στις θαλάσσιες δυνάμεις μας αλλά και στις χερσαίες και εναέριες δυνάμεις μας.
Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει βήμα πίσω και σίγουρα δεν θα επιτραπούν τετελεσμένα¨

 

Δεν πειράζει όμως , ξυδάκι !

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους...
Ελληνοτουρκικά 0

Πιο επικίνδυνοι από τους "κολυμβητές της νύχτας"! Τούρκος αναλυτής: Η λύση στο θέμα των ΑΟΖ είναι Κοινή οικονομική ζώνη για Ελλάδα-Τουρκία

Μια νέα τάση δημιουργείται στο εσωτερικό της γείτονος και το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα πρέπει να μας ανησυχεί...