Ελληνοτουρκικά

Επιβεβαίωση Πενταπόσταγμα: Χαμός στην Τουρκία με τις αλλαγές του ελληνικού ποινικού κώδικα για τους Τούρκους μπουκαδόρους ψαράδες

Γράφαμε μόλις προ δύο ημερών για το “τσεκούρι” από τον νέο Ποινικό Κώδικα για τους Τούρκους μπουκαδόρους ψαράδες και πως πλέον αναλαμβάνει δράση το Λιμενικό.

Οι αντιδράσεις από την όχθη του Αιγαίου επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ...

Στα τουρκικά ΜΜΕ υπάρχει έντονη δυσφορία καθώς όπως αναφέρεται με βάση τις αλλαγές, οι Τούρκοι ψαράδες που εισέρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα αντιμετωπίζουν φυλάκιση 6 μηνών.

Στα ρεπορτάζ που έχουν λάβει μεγάλη έκταση σημειώνεται πως το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλε το «Σχέδιο Νόμου για την Τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας» στην κοινή γνώμη και ένα νέο άρθρο, το αρ. 398 (αλιεία στα χωρικά ύδατα) προστέθηκε στον Ποινικό Κώδικα. Το εν λόγω νέο άρθρο, στοχεύει στην ενθάρρυνση των μέτρων για την κλιματική αλλαγή που επηρεάζουν το θαλάσσιο περιβάλλον και επομένως τον τομέα της αλιείας που προκύπτει από την απρόσεκτη και ανεξέλεγκτη αλιεία, και την παράλληλη τιμωρία της παράνομης αλιείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, σύμφωνα με το νέο άρθρο 398 του Ποινικού Κώδικα, προστέθηκε πως «οι αλλοδαποί υπήκοοι που αλιεύουν χωρίς το δικαίωμά τους στην παράκτια περιοχή του ελληνικού κράτους τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών».

Το εθνικό νομικό πλαίσιο για την αλιεία από αλλοδαπούς έχει θεσπιστεί βάσει του νόμου περί αλιείας από το 1970 και για 50 χρόνια, η αλιεία στην παράκτια ζώνη του ελληνικού κράτους από σκάφη που ανήκουν τόσο στην εθνικότητα όσο και στην πλοιοκτησία απαγορεύεται σε τρίτες χώρες.

https://www.youtube.com/watch?v=aruTEn--QEA

Αναφέρεται ακόμη ότι, πριν από την προσθήκη του άρθρου 398 στον Ποινικό Κώδικα, διατάχθηκε από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, διάβημα από την Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, για να διαμαρτυρηθεί για την παράνομη αλιεία τουρκικών αλιευτικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Με την έναρξη ισχύος αυτού του άρθρου, αποσκοπεί στην τιμωρία ιδιαίτερα των Τούρκων αλιέων στη Μεσόγειο, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, λένε τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η νομοθεσία θα κατατεθεί σύντομα στην ελληνική Βουλή για έγκριση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται