Ελληνοτουρκικά

Συνεχίζουν τις ανιστόρητες προκλήσεις οι Τούρκοι: «Γενοκτονία» η «Άλωση της Τριπολιτσάς» λέει το δίκτυο TRT

Μετά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών που χαρακτήρισε «λεκέ» της ιστορίας την Άλωση της Τριπολιτσάς πριν από 200 χρόνια, δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου TRT χαρακτηρίζει «γενοκτονία» το γεγονός που σημάδεψε την απαρχή της Ελληνικής Επανάστασης.

«Η Τριπολιτσά είναι ο πόνος χιλιάδων Τούρκων που δολοφονήθηκαν σε μια νύχτα... Η Τριπολιτσά είναι το όνομα του στίγματος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Των ελληνικών συμμοριών που σκότωσαν γυναίκες, παιδιά, βρέφη και ηλικιωμένους, διαπράττοντας μία γενοκτονία. Συμπληρώθηκαν 200 ​​χρόνια από τότε».

Με την προκλητική αυτή εισαγωγή, ξεκινάει το αφιέρωμα του TRT στα γεγονότα που σημάδεψαν την απαρχή της ελληνικής Επανάστασης που οδήγησε στη απελευθέρωση και τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Οι συντάκτες του άρθρου υποστηρίζουν προκλητικά πως: «Ο Μεχμέτ ο Πορθητής προσάρτησε τον Μοριά στα οθωμανικά εδάφη το 1460», πως έως το 1821 Τούρκοι, Έλληνες και Εβραίοι «ζούσαν μαζί ειρηνικά» και πως για 360 χρόνια δεν υπήρξε «σημαντικός πόλεμος, λιμός, λιμός ή περιστατικό στην περιοχή» που να διαταράξει τις μεταξύ τους σχέσεις. Προφανώς λησμονούν πως ο Πορθητής δεν κατέκτησε την περιοχή ραίνοντας ροδοπέταλα και πως μετά τα Ορλοφικά (1770) ακολούθησε γενική σφαγή των Ελλήνων στη νότια Ελλάδα ως αντίποινα.

Το δημοσίευμα στρέφει τα πυρά του ακόμη και κατά του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού και του έργου του «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» που οι δύο πρώτες στροφές αποτελούν τον Εθνικό Ύμνο της χώρας μας.

«Ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος είναι μέρος του ποιήματος που υμνεί τη σφαγή των Τούρκων. Ο Διονύσιος Σολωμός, ο συνθέτης του σημερινού Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, περιγράφει την εξέγερση των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο ποίημά του που γράφτηκε το 1823» αναφέρει, συνεχίζοντας: «Στο ποίημα προσπαθεί να νομιμοποιήσει τη σφαγή των Τούρκων για την ελευθερία. Στο ποίημά ορίζει τους Τούρκους ως άδικο έθνος και υποστηρίζει ότι πρέπει να σκοτωθούν. Στο έργο των 158 στροφών, η σφαγή των Τούρκων στην Τριπολιτσά, το κέντρο του σαντζακίου της Πελοποννήσου, περιγράφεται ως εξής: ’’Ιδού εμπρός σου ο τοίχος στέκει της άθλιας Τριπολιτσάς, τώρα τρόμου αστροπελέκι να της ρίψεις πιθυμάς’’»

Η Άλωση της Τριπολιτσάς ή σφαγή της Τριπολιτσάς ονομάζεται στη νεότερη ελληνική ιστορία η κατάληψη της πόλης της Τρίπολης στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Η πολιορκία, από τις αρχές Ιουνίου 1821, και εν τέλει η άλωση (23 Σεπτεμβρίου 1821) της Τριπολιτσάς, αποτέλεσαν καθοριστικό σταθμό στην πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, δεδομένου ότι είχαν ως αποτέλεσμα τη σταθεροποίησή της και την επικράτηση των Ελλήνων σε όλη την Πελοπόννησο, πλην ορισμένων φρουρίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...