Ελληνοτουρκικά

Διπλωματικός πυρετός στη Νέα Υόρκη: Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε Γκουτιέρες για τις τουρκικές προκλήσεις που κλιμακώνονται

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε το Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την στροφή προς μία πράσινη οικονομία, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τους στόχους του ΟΗΕ για την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα είναι σταθερά υπέρμαχος της ειρήνης, της σταθερότητας και της πολυμερούς συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και των αρχών καλής γειτονίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Διπλωματική "βόμβα" στη Μεσόγειο! Ο Λίβυος πρόεδρος κηρύσσει άκυρο το Τουρκολιβυκό μνημόνιο-Ανοίγει ο δρόμος για οριοθέτηση με Ελλάδα και Αίγυπτο

Η τοποθέτηση του προέδρου της λιβυκής Βουλής αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς αποκλείει εκ των πραγμάτων κάθε...