Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Περικυκλώνουν το Άγιο Όρος οι Τούρκοι μπουκαδόροι ψαράδες

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο με Τούρκους ψαράδες να εισβάλλουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα όπως έγραφε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ και χθες σε σημείο που χθες το πρωί εκδόθηκε διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών και το βράδυ πάλι αλώνιζαν στην Λέσβο...

Σύμφωνα με πληροφορίες του radiomax.grαυτή τη στιγμή… τουρκικά αλιευτικά βρίσκονται ανατολικά του Αγίου Όρους, ενώ απαγορεύεται στα ελληνικά σκάφη , η παρουσία τους εκεί!”

Ο πρόεδρος των Μηχανοτρατών Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Καραβέτης είπε σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στο ίδιο ραδιόφωνο σημειώνοντας πως πρέπει να τους κυνηγήσουμε αλλά αντί αυτού απαγορεύεται να παέι ελληνικό σκάφος! Επίσης αποκάλυψε πως "έχει εγκαταλειφθεί η Ζουράφα"!! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ζουράφα ή Λαδόξερα είναι ακατοίκητη νησίδα που βρίσκεται στο νομό Έβρου, και συγκεκριμένα σε κοντινή απόσταση ανατολικά της Σαμοθράκης.

Μπορεί ο κ. Δένδιας από τις ΗΠΑ να μίλησε με σκληρή γλώσσα για την Τουρκία, αλλά πρακτικά το αποτέλεσμα ήταν μια τρύπα στο νερό! 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών χθες είναι αδύναμη! 

"Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της διασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς και της προστασίας του ευρωπαϊκού κεκτημένου, έδωσε εντολή στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για την πραγματοποίηση διαβήματος διαμαρτυρίας για παράνομη αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντός των χωρικών μας υδάτων.

Επίσης, τόνισε την καταδικαστέα πρακτική σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία συνοδεύει τα τουρκικά αλιευτικά και παρενοχλεί τα ελληνικά αλιευτικά.

Η παράνομη αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελεί επίσης παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, πέρα από το γεγονός ότι είναι ακόμα μια παραβίαση, εκ μέρους της Τουρκίας, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Η Τουρκία, δυστυχώς, συνεχίζει ακάθεκτη την παραβατική της συμπεριφορά.

Η ελληνική πλευρά, προσηλωμένη στην προάσπιση των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, δεν αφήνει καμία πρόκληση να μείνει αναπάντητη."  αναφερόταν χθες κα ισήμερα έχουμε πάλι τα ίδια! 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ