Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οθωμανικά μεγαλεία από την "σουλτάνα" Εμινέ Ερντογάν-Αντιδράσεις σε Αρμένιους-Έλληνες για την κοινή παρουσία Ερντογάν-Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Αντιδράσεις στην ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ και στους Αρμένιους, είχαμε στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη, τα οποία έγιναν παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνεχάρη τον Ερντογάν στέλνοντας μήνυμα για τη θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία, ενώ επανέλαβε το αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Συγχαίρω τον πρόεδρο Ερντογάν για τα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, (που έκανε) μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γκουτέρες. Όπως πάντα, επιμένω στη σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την υποστήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας» ανέφερε στο Twitter.

Η κοινή παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου προκάλεσε όμως αντιδράσεις σε μερίδα της ελληνοαμερικανικής και αμερικανοαρμενικής κοινότητας, ενώ επισημάνουμε ότι στην ίδια εκδήλωση παρέστη και η “μαριονέτα” του Ερντογαν Ερσίν Τατάρ, που προκαλεί το κυπριακό ελληνισμό όπου βρίσκεται με τις δηλώσεις του. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως ο Αμερικής Ελπιδοφόρος τυπικά είναι Τούρκος πολίτης ανεξάρτητα τις επιθέσεις στο ερντογανικό καθεστώς κατά καιρούς και κυρίως με αφορμή την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. 

Πρόκειται για μια νέα ψεύτικη επίθεση φιλίας της Άγκυρας στις ΗΠΑ, που έχει στόχο να αποκρύψει τα πραγματικά επικίνδυνα σχέδια της Α.Μεσόγειο και τον Καύκασο εναντίον των Αρμενίων.

Η σύζυγος του Ερντογάν σύγκρινε τις ΗΠΑ με την Οθωμανική αυτοκρατορία-Αντιδράσεις

Συνεχίζοντας το κρεσέντο των προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου για τα οθωμανικά μεγαλεία, η Εμινέ Ερντογάν , σε δήλωση της στις ΗΠΑ ανέφερε τα εξής εξοργιστικά:

“Τούρκοι, Κούρδοι, Αρμένιοι, Εβραίοι και Έλληνες μετανάστες ξεκίνησαν μαζί σε αυτήν την χώρα και έμειναν μαζί στην Αμερική. Βλέπουμε εδώ την πολυπολιτισμικότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε αυτή τη μεταναστευτική περιπέτεια", πρόσθεσε η ίδια.

Στην προκειμένη περίπτωση η σύζυγός του Σουλτάνου Ερντογάν ονειρεύεται και αυτή Οθωμανικά μεγαλεία ευρισκόμενη βέβαια στην ίδια  γραμμή με τον σύζυγο της.

Η ουσία όμως των δηλώσεων της αφορούν το προκλητικό κοινό όραμα όχι μόνο του διδύμου Ερντογάν-Εμινέ, αλλά ενός μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων του ΑΚΡ( τους οποίους ταΐζει η τουρκική ηγεσία με οθωμανικά μεγαλεία), να πιστεύουν ακράδαντα την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως πότε οι ΗΠΑ, η ΕΕ και γενικά όλος ο πολιτισμένος κόσμος όμως, θα ανέχονται πολεμικές κινήσεις και ονειρώξεις στυγνών σχεδίων μιας διεφθαρμένης ηγεσίας στην Τουρκία, η οποία απειλεί πλέον ολόκληρη την Α.Μεσόγειο;

Η στάση του Μπάιντεν σε σχέση με το καθεστώς Ερντογάν είναι διφορούμενη. Από την μια προειδοποιήσεις για την Κύπρο και αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και από την άλλη συνεργασία στο Αφγανιστάν και ήπια πολιτική προσέγγιση με την Άγκυρα, ειδικά τώρα που η υλοποιήθηκε η αμυντική συμφωνία με Βρετανία και Αυστραλία .

Εκατοντάδες Αμερικανοί ειδικοί αναλυτές, THINK TANK και πρώην στρατιωτικοί έχουν ξεσηκωθεί με την προοπτική της παρουσίας μιας νεο-οθωμανικής Τουρκίας, που απειλεί και τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή μας.

Ο καιρός λιγοστεύει και όπως και να έχει κάθε κατεργάρης θα πάει στο πάγκο του οσονούπω.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ