Ελληνοτουρκικά

Τουρκικές γελοιότητες: Νέο προπαγανδιστικό σήριαλ “Αλπαρσλάν ο Μεγάλος Σελτζούκος”

“Αλπαρσλάν ο Μεγάλος Σελτζούκος”  λέγεται το νέο σίριαλ του κρατικού TRT…
Στο τρέιλερ ο Σελτζουκος σουλτάνος τα βάζει μόνος του με δεκάδες πολεμιστές της ελληνικής αυτοκρατορίας και φυσικά τους θερίζει !
Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, στο τρέιλερ μεταξύ άλλων ακούσαμε και τα εξής :

“Εγώ είμαι Τούρκος από την φυλή των Ογούζων.
Το κοφτερό σπαθί των Σελτζούκων
Ο Μουχάμαντ Αλπαρσλάν που κατέστησε αιώνια την Ανατολία αιώνια τουρκική πατρίδα “

Για τον ¨πολιτισμό¨ του Αλπαρσλάν να θυμίσουμε τι γράφει ο ιστορικός Σιβτ ιμπν αλ-Γκάβζι σχετικά με την λεηλασία και τις σφαγές που ακολούθησαν την κατάληψη της πρωτεύουσας της Αρμενίας από τον Αλπαρσλάν :

“Ο στρατός εισέβαλε στην πόλη, σφαγίασε τους κατοίκους, λεηλάτησε και έκαψε, αφήνοντας ερείπια και αιχμαλωτίζοντας όλους όσους είχαν παραμείνει ζωντανοί… Τα νεκρά σώματα ήταν τόσα πολλά που οι δρόμοι είχαν μπλοκάρει και κανείς δεν μπορούσε να πάει πουθενά χωρίς να πατάει πάνω σε αυτά. Ο αριθμός των αιχμαλώτων δεν ήταν μικρότερος από 50.000. Είμαι αποφασισμένος να μπω στην πόλη και να δω την καταστροφή με τα ίδια μου τα μάτια. Προσπάθησα να βρω ένα δρόμο στο οποίο μπορώ να περπατήσω χωρίς να πατάω σε πτώματα αλλά ήταν αδύνατον.”

Oι Τούρκοι γυρνάνε τέτοια σίριαλ και την ίδια στιγμή το ελληνόφωνο κράτος αγνοεί επιδεικτικά ιστορικές ταινίες όπως η ¨Πέντε 5¨ που αναφέρεται στο ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης και γυρίζεται αυτές τις μέρες….

Ποιο από τα δύο κράτη βλέπετε να έχει μέλλον;

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ